18. smotra folklora

18. smotra folklora "Dani Kraljice Katarine“ Kakanj-Kraljeva Sutjeska

Osamnaesta smotra folklora „Dani Kraljice Katarine“ upriličena je 22. listopada 2017. godine u...

XVI. Molitveni dan za Domovinu

XVI. Molitveni dan za Domovinu

Bobovac 2017 Šesnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Četrnaesto hodočašće...

22. listopad Dan Kraljice Katarine

22. listopad Dan Kraljice Katarine

Sveto misno slavlje prenosi Radio Marija! U župi Kraljeva Sutjeska i ove godine obilježavaju se...

Šesnaesti Molitveni dan za Domovinu

Šesnaesti Molitveni dan za Domovinu

Šesnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i četrnaesto Hodočašće na Bobovac...

Proslavljen patron župe Ilići

Proslavljen patron župe Ilići

Sveti Luka! Župa sv. Luke u Mostaru u srijedu 18. listopada proslavila je svoga nebeskog...

Srijedom - u molitvi

b_160_0_16777215_00_images_lamp-water.jpgBog postoji i veliki je prijatelj šutnje. Katolički svećenik Romano Guardini napisao je o šutnji: „U tu se najintimniju unutarnjost – Bog i ja – ne dospijeva, ako se govori, nego samo ako se šuti. Kad se čovjek sabere, nutarnji se prostor otvara, pa se može objaviti sveta nazočnost. To se stanje šutnje mora naučiti. Nijedna krepost neće doletjeti čovjeku. Moramo učiti da je šutnja lijepa, da to nije praznina nego pravi, puni život.

Tko nikada ne šuti, njegovo se ljudstvo raspada. Samo se u šutnji izvršava puna spoznaja. Tko ne zna šutjeti, neće to nikada spoznati. Tko uvijek govori, on ne posjeduje sebe (nije svoj gospodar). Ali napokon: samo u šutnji dospijevam pred Boga. To je tako istinito da je postalo načinom života: cijeli život izgraditi na šutnji.“ “Pokaži nam, Gospodine, svoje lice, i bit ćemo spašeni”, kaže psalam. Je li nam to iskustvo blisko? Znamo li za Božje lice? Znamo li što to znači ako Pismo kaže: Bog mi se obraća... On me gleda... On misli na mene? Jesmo li već nekad promišljali kako je divno da je Bogu uopće mogu reći “Ti”? Da je On za mene čak pravi Ti. Ti za mene? Pokušajmo vježbati učenje šutnje u narednim milosnim trenutcima. Opustimo naše tijelo, utihnimo naše misli i prepustimo se. Nastojmo ostaviti po strani jurnjavu naših trenutnih misli, lutanje želja, nemire i tjeskobe duše. Pokušajmo utihnuti.

Dragi molitelji dok budete molili molitvu majke Eugenie „Bog je moj Otac“ važno je biti u stavu primanja Očeve ljubavi. Molite polako. Oče moj koji jesi na nebesima, kako je slatko spoznati da si Ti moj Otac i da sam ja Tvoje dijete! Udahni sada spoznaju svoje duše da si najvoljenije Očevo dijete. Oče, vjerujem u Tvoju ljubav za mene! Da, vjerujem da si Ti moj Otac u svakom času mojega života, te da sam ja Tvoje dijete! Vjerujem da me ljubiš neiscrpnom ljubavlju! Vjerujem da bdiješ nad mnom danju i noću te da ni vlas ne padne s moje glave bez Tvojega dopuštenja! Vjerujem da Ti u Svojoj beskrajnoj mudrosti poznaješ bolje od mene što je korisno za mene. Vjerujem da Ti u Svojoj neograničenoj moći možeš izvući dobro čak i iz zla. Vjerujem da Ti u Svojoj beskrajnoj dobroti činiš da sve služi na korist onima koji Te ljube. U vjeri zapjevajmo moja vrijednost je u onome što je sve moj Otac nebeski učinio za mene. Hvala Mu za moje čudesno stvaranje. Vjerujem, ali umnoži u meni vjeru, ufanje i ljubav! Nauči me da uvijek vidim Tvoju ljubav kao vodič u svakom događaju mojega života. Nauči me da Ti se prepustim poput djeteta u majčinom naručju. Oče, Ti sve znaš, Ti sve vidiš, Ti me poznaješ bolje nego ja sam: Ti sve možeš i ljubiš me! Oče moj, jer želiš da Ti se uvijek utječemo, eto dolazim Ti s povjerenjem i molim Te zajedno s Isusom i Marijom (ovdje možemo reći željenu milost, posebnu nakanu ili zahvalu ili potrebu Ocu Nebeskom kojom trenutačno Ga želimo častiti). Na tu nakanu, sjedinjujući se s njihovim Presvetim Srcima i prikazujem Ti sve svoje molitve, moje žrtve i mrtvljenja, sva svoja djela i veću vjernost svojim obvezama. Daj mi svjetlo, milost i snagu Duha Svetoga. Utvrdi me u tom Duhu na način da Ga više nikada ne izgubim, niti Ga ožalostim, te da nikada ne dopustim da On oslabi u meni. Oče moj, molim Te u ime Isusa, Tvojega Sina! A Ti, Isuse, otvori Svoje Srce i stavi u Njega i moje, zajedno sa Srcem Marijinim prikaži ga našem božanskome Ocu! Isprosi milost za me koju trebam! Božanski Oče, prizovi Sebi sve ljude. Neka cijeli svijet proglasi Tvoju očinsku dobrotu i Tvoje božansko milosrđe! Božanski Oče, budi blag i čuvaj me gdje god bio kao zjenicu oka Svoga. Učini da uvijek budem dostojan sin/kćer; budi mi milostiv! Božanski Oče, slatka nado naših duša, budi obznanjen, čašćen i ljubljen od svih ljudi! Božanski Oče, neizmjerno dobro koje se izlijeva na sve narode, budi obznanjen, čašćen i ljubljen od svih ljudi! Božanski Oče, blagodatna roso ljudskoga roda, budi obznanjen, čašćen i ljubljen od svih ljudi! Majka Eugenia je molila riječima: „Oče, vjerujem u Tvoju Ljubav za mene!“ U narednim trenucima tišine kada utihneš osjeti da li i koliko vjeruješ ljubavi Očevoj. Reci Mu glasno ako Ga dovoljno još uvijek i ne poznaješ, u vjeri, u tišini svog srca: „Ti si Bože moj Otac. Tvoje sam ljubljeno dijete!“. Pokušaj otkriti zašto te Bog pozvao ovog trenutka u molitvu.

Srijedom – u molitvi, 11.5.2016. godine

Molitveni tekst priredila i prilagodila

Mara Mandić

Share

Frekvencije

FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz » FM Banja Luka 98,9 MHz » FM Mostar i okolica 89,4 MHz » FM Jajce; 101,2 MHz » FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz » FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV

Program uživo

Nedjelja, 15.10.2017. 

 

00:00h Andjeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo kraljice Hrvata
00:05h Glazba + Meditacija 
00:15h Krunica slavna otajstva + Posvetna molitva Srcu Marijinu
01:00h Emisija: U Duhu s Kristom /Zajednica u Duhu s Kristom/
02:00h Zvučna Biblija
03:00h Krunica Božanskom Milosrđu + Litanije Božanskom Milosrđu
04:00h Emisija: Klanjanje Križu /Župa Vitez/R/
05:00h Čitamo knjigu
05:15h Svetac dana + Imendan 
05:30h Misli za svaki dan
06:00h Zvona + Anđeo Gospodnji
06:10h Molitva krunice - nakane apostolata molitve
JUTARNJI PROGRAM
07:00h Jutarnja Božanskog Časoslova
08:30h Svetac dana 
08:30h Svetac dana + Imendan
09:00 Put uzbrdo /Zrinka Milanović/
10:00h Pregled katoličkog tiska /Jure Škegro/
10:30h            
Sveta Misa /katedrala Srca Isusova - Sarajevo/
POSLIJEPODNEVNI PROGRAM
12:00h Zvona + Podnevne molitve
12:30h Čitamo knjigu
12:45h Iz riznice duha /Draženka Tole/
13:00h

Emisija: Bosna Srebrena /FMC Svjetlo Riječi/

14:00h

14:30h

Etno minute /Mario Pinjuh/

Upoznajmo župe /don Ivan Ravlić/

15:00h Krunica Božanskog Milosrđa

16:00h

Krunice - slavna otajstva /Ivan Pavao II/
17:00h Najava programa
17:05h Papa nam govori
17:30h Večernja iz Božanskog Časoslova
18:00h            
Obraćajmo se i vjerujmo
18:50h             
Vijesti radija Vatikan
19:30h
19:40h

Svetac dana 
Priča za laku noć /Martina Zovko/

VEČERNJI PROGRAM
20:00h Emisija: Uvijek nedjeljom /Ivica Ursić/
21:00h Krunica
22:00h Radio Vatikan - vijesti na hrvatskom jeziku /R/
22:40h Najava sutrašnjeg programa
23:00h Put uzbrdo /Zrinka Milanović/

rmwf 2014b

rmwf mariathon a


Ljubav, ona je ili jača od smrti ili uopće nije ljubav. Ako se u Kristu pokazala jačom od smrti, pokazala se zato što je bila ljubav za druge. (Benedikt XVI.)


Što najrađe slušate na Radio Mariji?

Emisije

vote

Molitve

vote

Glazbu

vote
Total votes: 2803

Glasujte za pjesmu mjeseca - lipanj 2016.:

Pustinja /fra Marin Karačić/

vote

Opomena /Frama Mostar/

vote

Zaštiti me /VIS Mihovil/

vote
Total votes: 27

Glasujte za emisiju tjedna 06. - 13. lipanj 2016.:

Isusove Parabole /mons. Mato Zovkić/

vote

Uoči nedjelje /Ivica Ursić/

vote

Put uzbrdo /Zrinka Milanović/

vote

U potrazi za blagom nebeskim /Dragana Lasica/

vote
Total votes: 579

  

designer17