icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Bog postoji i veliki je prijatelj šutnje. Katolički svećenik Romano Guardini napisao je o šutnji: „U tu se najintimniju unutarnjost – Bog i ja – ne dospijeva, ako se govori, nego samo ako se šuti. Kad se čovjek sabere, nutarnji se prostor otvara, pa se može objaviti sveta nazočnost. To se stanje šutnje mora naučiti. Nijedna krepost neće doletjeti čovjeku. Moramo učiti da je šutnja lijepa, da to nije praznina nego pravi, puni život.

Tko nikada ne šuti, njegovo se ljudstvo raspada. Samo se u šutnji izvršava puna spoznaja. Tko ne zna šutjeti, neće to nikada spoznati. Tko uvijek govori, on ne posjeduje sebe (nije svoj gospodar). Ali napokon: samo u šutnji dospijevam pred Boga. To je tako istinito da je postalo načinom života: cijeli život izgraditi na šutnji.“ “Pokaži nam, Gospodine, svoje lice, i bit ćemo spašeni”, kaže psalam. Je li nam to iskustvo blisko? Znamo li za Božje lice? Znamo li što to znači ako Pismo kaže: Bog mi se obraća... On me gleda... On misli na mene? Jesmo li već nekad promišljali kako je divno da je Bogu uopće mogu reći “Ti”? Da je On za mene čak pravi Ti. Ti za mene? Pokušajmo vježbati učenje šutnje u narednim milosnim trenutcima. Opustimo naše tijelo, utihnimo naše misli i prepustimo se. Nastojmo ostaviti po strani jurnjavu naših trenutnih misli, lutanje želja, nemire i tjeskobe duše. Pokušajmo utihnuti.

Dragi molitelji dok budete molili molitvu majke Eugenie „Bog je moj Otac“ važno je biti u stavu primanja Očeve ljubavi. Molite polako. Oče moj koji jesi na nebesima, kako je slatko spoznati da si Ti moj Otac i da sam ja Tvoje dijete! Udahni sada spoznaju svoje duše da si najvoljenije Očevo dijete. Oče, vjerujem u Tvoju ljubav za mene! Da, vjerujem da si Ti moj Otac u svakom času mojega života, te da sam ja Tvoje dijete! Vjerujem da me ljubiš neiscrpnom ljubavlju! Vjerujem da bdiješ nad mnom danju i noću te da ni vlas ne padne s moje glave bez Tvojega dopuštenja! Vjerujem da Ti u Svojoj beskrajnoj mudrosti poznaješ bolje od mene što je korisno za mene. Vjerujem da Ti u Svojoj neograničenoj moći možeš izvući dobro čak i iz zla. Vjerujem da Ti u Svojoj beskrajnoj dobroti činiš da sve služi na korist onima koji Te ljube. U vjeri zapjevajmo moja vrijednost je u onome što je sve moj Otac nebeski učinio za mene. Hvala Mu za moje čudesno stvaranje. Vjerujem, ali umnoži u meni vjeru, ufanje i ljubav! Nauči me da uvijek vidim Tvoju ljubav kao vodič u svakom događaju mojega života. Nauči me da Ti se prepustim poput djeteta u majčinom naručju. Oče, Ti sve znaš, Ti sve vidiš, Ti me poznaješ bolje nego ja sam: Ti sve možeš i ljubiš me! Oče moj, jer želiš da Ti se uvijek utječemo, eto dolazim Ti s povjerenjem i molim Te zajedno s Isusom i Marijom (ovdje možemo reći željenu milost, posebnu nakanu ili zahvalu ili potrebu Ocu Nebeskom kojom trenutačno Ga želimo častiti). Na tu nakanu, sjedinjujući se s njihovim Presvetim Srcima i prikazujem Ti sve svoje molitve, moje žrtve i mrtvljenja, sva svoja djela i veću vjernost svojim obvezama. Daj mi svjetlo, milost i snagu Duha Svetoga. Utvrdi me u tom Duhu na način da Ga više nikada ne izgubim, niti Ga ožalostim, te da nikada ne dopustim da On oslabi u meni. Oče moj, molim Te u ime Isusa, Tvojega Sina! A Ti, Isuse, otvori Svoje Srce i stavi u Njega i moje, zajedno sa Srcem Marijinim prikaži ga našem božanskome Ocu! Isprosi milost za me koju trebam! Božanski Oče, prizovi Sebi sve ljude. Neka cijeli svijet proglasi Tvoju očinsku dobrotu i Tvoje božansko milosrđe! Božanski Oče, budi blag i čuvaj me gdje god bio kao zjenicu oka Svoga. Učini da uvijek budem dostojan sin/kćer; budi mi milostiv! Božanski Oče, slatka nado naših duša, budi obznanjen, čašćen i ljubljen od svih ljudi! Božanski Oče, neizmjerno dobro koje se izlijeva na sve narode, budi obznanjen, čašćen i ljubljen od svih ljudi! Božanski Oče, blagodatna roso ljudskoga roda, budi obznanjen, čašćen i ljubljen od svih ljudi! Majka Eugenia je molila riječima: „Oče, vjerujem u Tvoju Ljubav za mene!“ U narednim trenucima tišine kada utihneš osjeti da li i koliko vjeruješ ljubavi Očevoj. Reci Mu glasno ako Ga dovoljno još uvijek i ne poznaješ, u vjeri, u tišini svog srca: „Ti si Bože moj Otac. Tvoje sam ljubljeno dijete!“. Pokušaj otkriti zašto te Bog pozvao ovog trenutka u molitvu.

Srijedom – u molitvi, 11.5.2016. godine

Molitveni tekst priredila i prilagodila

Mara Mandić

Program

21:00 Krunica (žalosna otajstva)/KŠC Don Bosco, Žepče
21:45 Božanski časosolov - Povečerje
22:00 Vijesti Radio Vatikan/R
22:30 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš
23:00 Najava noćnog programa
23:05 Emisija: Etno glazba/Marinko Jurić/R
00:00 Anđeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo, Kraljice Hrvata
00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans
00:15 Krunica
01:00 Emisija: Arka/ Dario Vasilj/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu