Srijedom - u molitvi

b_160_0_16777215_00_images_favim.com-3191.jpgSv. Padre Pio kaže: „Moli, nadaj se, ne brini.“ Dragi molitelji u molitvi najprije posvijestimo sebi Božju prisutnost. Kada molimo na svetom tlu se nalazimo. Ono što možemo učiniti uvijek je malo u usporedbi s onim što nam je darovano, ali to malo moramo činiti, moramo moliti bez prestanka kako bismo, kada nam bude pokazan put znali slijediti milost bez pružanja otpora, poručuje nam sveta Edith Stein. Gospodine, zaogrni nas, molimo Te, svojom ljubavlju. Daj da naša srca u molitvi postanu jedno s Tvojim. Ti nas Isuse u molitvi čekaš jer nam želiš udijeliti mnoge milosti. U Tebe se uzdamo, Isuse. „Tko se uzda u Gospodina,

on je kao brdo Sion: ne pomiče se, ostaje dovijeka. Bregovi okružuju Jeruzalem: Gospodin okružuje narod svoj odsada i dovijeka.“ Psalam 125,1-2 Da bismo razumjeli psalme moramo osjećaje koje izražavaju doživjeti u našim vlastitim srcima. Moramo ih pjevati Bogu i sav njihov sadržaj učiniti svojim rekao je Thomas Merton. Evo prilike da se u narednim minutama tišine prepustimo najljepšim trenutcima samoće s Bogom. Merton kaže: „Samoća je tako potrebna društvu kao šutnja govoru, zrak plućima i hrana tijelu.“ Utihnit ćemo nekoliko narednih trenutaka. Smjestivši se opušteno zauzmimo udoban položaj i umirimo naše misli ne zaboravljajući milost za koju molimo: „Tko se uzda u Gospodina, on je kao brdo Sion: ne pomiče se, ostaje dovijeka.“ Gospodine, trebamo Te jer uzdanje i ufanje u Tebe najvažnije je. Kada molimo glas srca mora biti glasniji od onoga koji silazi s usana - sv. Bonaventura. Glas našeg srca neka u trodnevnici Srcu Isusovu u kojoj smo progovori: „Srce moje Gospodine voli Presveto Srce Tvoje.“ Moje će Te srce Isuse nastojati uvijek ljubiti. Proslavi se u mome životu. Dođi s ljubavlju svoga Presvetog Srca u moj život. Moje će Te srce Isuse slaviti. Moje će Te srce Isuse hvaliti i proslavljati. Moje će Ti srce Isuse klicati i Tebi pjevati.

U knjizi „U središtu božanske ljubavi“ sluge Božjeg Josipa Štadlera stoji: „Kralj dakle naš Gospodin Isus dovikuje nam: Ljubite me, jer vas ja ljubim; ljubite me, jer nisam ljubljen! Iz te želje, biti ljubljen, proistekla je odluka, da ljudima otkrije Srce svoje sa svim blagom njegove ljubavi, sa milosrđem, sa milošću, s posvećenjem i spasenjem. Prema tome je i odredio, da se pobožnost k njegovu Presvetom Srcu rasprostre po svem širokom svijetu, ne bi li se ognjem njegove ljubavi užagla hladna srca ljudska te počela ljubiti onoga, koji je jedini zavrijedio da bude ljubljen. Iz sveg blaga Presvetog Srca Isusova uzet ćemo samo jedno u pretres: milost; milost, bez koje ništa za spasenje ne možemo učiniti, a s kojom možemo sve izvesti; milost, po kojoj jesmo sve što jesmo; milost, koja nas obraća rasvjetljujući nam razum, a srce nam užižuć, odvraćajuć nas od zla, a navraćajuć nas na dobro; milost, koja u nama i s nama djeluje štogod za Boga činimo; milost, koja nam daje jakost, da možemo, da hoćemo, da uistinu radimo oko spasenja svoje duše; milost, koja nas stavlja u stanje, da sebi nebo stečemo i u nebo uđemo. Ta milost je velik dar Presvetog Srca Isusova, dar, što nadilazi sve naravne darove, što je tako uzvišen nada sve, pa ne čudi, da je sv. Pavao za sve ostale darove kazao, da su ništa, ako se usporede s milošću. No mnogi ne poznaju te milosti neki iz neznanja neki iz nezahvalnosti, niti daju sebi truda, da ju spoznaju. I zato ju često primamo uzalud jer umjesto da ju upotrijebimo na proslavu Božju i na vlastito spasenje, mi je zlorabimo na svoju vlastitu propast. Uznastojmo stvoriti sebi pravi pojam o milosti, da vidimo, koliko veliko i dragocjeno blago milosrđa dalo nam je Presveto Srce milošću svojom! Milost Presvetog Srca Isusova ima dvije odlike: blagost i jakost; blagost ili ljubazan i blag način, kojim ona priteže grješnike, da se obrate; jakost, kojom ona prevladava grješnike, da se uistinu obrate. Prva je odlika milosti Isusove blagost. Ne treba se tome čuditi, da je blagost prva odlika milosti, koja je uzrok našemu obraćenju, kada milost neposredno dolazi iz Presvetog Srca Isusova i kada je ona svrha njegove prevelike ljubavi. A gledajte samo, kako blago ta milost sa grješnicima postupa!“ Promotrimo dragi molitelji u narednim trenucima kako blago milost postupa sa nama u našem životu. Koliko uopće poznajem milost koja dolazi iz blaga Presvetog Srca? Koliko uopće molim za milost Božju – za dar Božji? Čuli smo kako je sv. Pavao rekao ako se usporede sa milošću da su svi ostali darovi ništa. Na koncu vjerujem li uopće kako je Bog svemoguć i prebogat svojim milostima koje želi i meni darovati?

Srijedom – u molitvi, 1.6.2016. godine

Molitveni tekst priredila i prilagodila 

Mara Mandić

Share

Frekvencije

FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz » FM Banja Luka 98,9 MHz » FM Mostar i okolica 89,4 MHz » FM Jajce; 101,2 MHz » FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz » FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV

Program uživo

Nedjelja, 15.10.2017. 

 

00:00h Andjeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo kraljice Hrvata
00:05h Glazba + Meditacija 
00:15h Krunica slavna otajstva + Posvetna molitva Srcu Marijinu
01:00h Emisija: U Duhu s Kristom /Zajednica u Duhu s Kristom/
02:00h Zvučna Biblija
03:00h Krunica Božanskom Milosrđu + Litanije Božanskom Milosrđu
04:00h Emisija: Klanjanje Križu /Župa Vitez/R/
05:00h Čitamo knjigu
05:15h Svetac dana + Imendan 
05:30h Misli za svaki dan
06:00h Zvona + Anđeo Gospodnji
06:10h Molitva krunice - nakane apostolata molitve
JUTARNJI PROGRAM
07:00h Jutarnja Božanskog Časoslova
08:30h Svetac dana 
08:30h Svetac dana + Imendan
09:00 Put uzbrdo /Zrinka Milanović/
10:00h Pregled katoličkog tiska /Jure Škegro/
10:30h            
Sveta Misa /katedrala Srca Isusova - Sarajevo/
POSLIJEPODNEVNI PROGRAM
12:00h Zvona + Podnevne molitve
12:30h Čitamo knjigu
12:45h Iz riznice duha /Draženka Tole/
13:00h

Emisija: Bosna Srebrena /FMC Svjetlo Riječi/

14:00h

14:30h

Etno minute /Mario Pinjuh/

Upoznajmo župe /don Ivan Ravlić/

15:00h Krunica Božanskog Milosrđa

16:00h

Krunice - slavna otajstva /Ivan Pavao II/
17:00h Najava programa
17:05h Papa nam govori
17:30h Večernja iz Božanskog Časoslova
18:00h            
Obraćajmo se i vjerujmo
18:50h             
Vijesti radija Vatikan
19:30h
19:40h

Svetac dana 
Priča za laku noć /Martina Zovko/

VEČERNJI PROGRAM
20:00h Emisija: Uvijek nedjeljom /Ivica Ursić/
21:00h Krunica
22:00h Radio Vatikan - vijesti na hrvatskom jeziku /R/
22:40h Najava sutrašnjeg programa
23:00h Put uzbrdo /Zrinka Milanović/

rmwf 2014b

rmwf mariathon a


Ljubav, ona je ili jača od smrti ili uopće nije ljubav. Ako se u Kristu pokazala jačom od smrti, pokazala se zato što je bila ljubav za druge. (Benedikt XVI.)


Što najrađe slušate na Radio Mariji?

Emisije

vote

Molitve

vote

Glazbu

vote
Total votes: 2803

Glasujte za pjesmu mjeseca - lipanj 2016.:

Pustinja /fra Marin Karačić/

vote

Opomena /Frama Mostar/

vote

Zaštiti me /VIS Mihovil/

vote
Total votes: 27

Glasujte za emisiju tjedna 06. - 13. lipanj 2016.:

Isusove Parabole /mons. Mato Zovkić/

vote

Uoči nedjelje /Ivica Ursić/

vote

Put uzbrdo /Zrinka Milanović/

vote

U potrazi za blagom nebeskim /Dragana Lasica/

vote
Total votes: 579

  

designer17