Srijedom - u molitvi

b_160_0_16777215_00_images_favim.com-3191.jpgSv. Padre Pio kaže: „Moli, nadaj se, ne brini.“ Dragi molitelji u molitvi najprije posvijestimo sebi Božju prisutnost. Kada molimo na svetom tlu se nalazimo. Ono što možemo učiniti uvijek je malo u usporedbi s onim što nam je darovano, ali to malo moramo činiti, moramo moliti bez prestanka kako bismo, kada nam bude pokazan put znali slijediti milost bez pružanja otpora, poručuje nam sveta Edith Stein. Gospodine, zaogrni nas, molimo Te, svojom ljubavlju. Daj da naša srca u molitvi postanu jedno s Tvojim. Ti nas Isuse u molitvi čekaš jer nam želiš udijeliti mnoge milosti. U Tebe se uzdamo, Isuse. „Tko se uzda u Gospodina, on je kao brdo Sion: ne pomiče se, ostaje dovijeka. Bregovi okružuju Jeruzalem: Gospodin okružuje narod svoj odsada i dovijeka.“ Psalam 125,1-2 Da bismo razumjeli psalme moramo osjećaje koje izražavaju doživjeti u našim vlastitim srcima. Moramo ih pjevati Bogu i sav njihov sadržaj učiniti svojim rekao je Thomas Merton. Evo prilike da se u narednim minutama tišine prepustimo najljepšim trenutcima samoće s Bogom. Merton kaže: „Samoća je tako potrebna društvu kao šutnja govoru, zrak plućima i hrana tijelu.“ Utihnit ćemo nekoliko narednih trenutaka. Smjestivši se opušteno zauzmimo udoban položaj i umirimo naše misli ne zaboravljajući milost za koju molimo: „Tko se uzda u Gospodina, on je kao brdo Sion: ne pomiče se, ostaje dovijeka.“ Gospodine, trebamo Te jer uzdanje i ufanje u Tebe najvažnije je. Kada molimo glas srca mora biti glasniji od onoga koji silazi s usana - sv. Bonaventura. Glas našeg srca neka u trodnevnici Srcu Isusovu u kojoj smo progovori: „Srce moje Gospodine voli Presveto Srce Tvoje.“ Moje će Te srce Isuse nastojati uvijek ljubiti. Proslavi se u mome životu. Dođi s ljubavlju svoga Presvetog Srca u moj život. Moje će Te srce Isuse slaviti. Moje će Te srce Isuse hvaliti i proslavljati. Moje će Ti srce Isuse klicati i Tebi pjevati.

U knjizi „U središtu božanske ljubavi“ sluge Božjeg Josipa Štadlera stoji: „Kralj dakle naš Gospodin Isus dovikuje nam: Ljubite me, jer vas ja ljubim; ljubite me, jer nisam ljubljen! Iz te želje, biti ljubljen, proistekla je odluka, da ljudima otkrije Srce svoje sa svim blagom njegove ljubavi, sa milosrđem, sa milošću, s posvećenjem i spasenjem. Prema tome je i odredio, da se pobožnost k njegovu Presvetom Srcu rasprostre po svem širokom svijetu, ne bi li se ognjem njegove ljubavi užagla hladna srca ljudska te počela ljubiti onoga, koji je jedini zavrijedio da bude ljubljen. Iz sveg blaga Presvetog Srca Isusova uzet ćemo samo jedno u pretres: milost; milost, bez koje ništa za spasenje ne možemo učiniti, a s kojom možemo sve izvesti; milost, po kojoj jesmo sve što jesmo; milost, koja nas obraća rasvjetljujući nam razum, a srce nam užižuć, odvraćajuć nas od zla, a navraćajuć nas na dobro; milost, koja u nama i s nama djeluje štogod za Boga činimo; milost, koja nam daje jakost, da možemo, da hoćemo, da uistinu radimo oko spasenja svoje duše; milost, koja nas stavlja u stanje, da sebi nebo stečemo i u nebo uđemo. Ta milost je velik dar Presvetog Srca Isusova, dar, što nadilazi sve naravne darove, što je tako uzvišen nada sve, pa ne čudi, da je sv. Pavao za sve ostale darove kazao, da su ništa, ako se usporede s milošću. No mnogi ne poznaju te milosti neki iz neznanja neki iz nezahvalnosti, niti daju sebi truda, da ju spoznaju. I zato ju često primamo uzalud jer umjesto da ju upotrijebimo na proslavu Božju i na vlastito spasenje, mi je zlorabimo na svoju vlastitu propast. Uznastojmo stvoriti sebi pravi pojam o milosti, da vidimo, koliko veliko i dragocjeno blago milosrđa dalo nam je Presveto Srce milošću svojom! Milost Presvetog Srca Isusova ima dvije odlike: blagost i jakost; blagost ili ljubazan i blag način, kojim ona priteže grješnike, da se obrate; jakost, kojom ona prevladava grješnike, da se uistinu obrate. Prva je odlika milosti Isusove blagost. Ne treba se tome čuditi, da je blagost prva odlika milosti, koja je uzrok našemu obraćenju, kada milost neposredno dolazi iz Presvetog Srca Isusova i kada je ona svrha njegove prevelike ljubavi. A gledajte samo, kako blago ta milost sa grješnicima postupa!“ Promotrimo dragi molitelji u narednim trenucima kako blago milost postupa sa nama u našem životu. Koliko uopće poznajem milost koja dolazi iz blaga Presvetog Srca? Koliko uopće molim za milost Božju – za dar Božji? Čuli smo kako je sv. Pavao rekao ako se usporede sa milošću da su svi ostali darovi ništa. Na koncu vjerujem li uopće kako je Bog svemoguć i prebogat svojim milostima koje želi i meni darovati?

Srijedom – u molitvi, 1.6.2016. godine

Molitveni tekst priredila i prilagodila 

Mara Mandić

Share

Frekvencije

FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz » FM Banja Luka 98,9 MHz » FM Mostar i okolica 89,4 MHz » FM Jajce; 101,2 MHz » FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz » FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV

Program uživo

Ponedjeljak, 26.06.2017

00:00h Anđeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo kraljice Hrvata
00:45h Glazba i Meditacija
00:15h Krunica slavna + Posvetna molitva Srcu Marijinu
01:00h Emisija: Put uzbrdo /Zrinka Milanović/
02:00h Zvučna Biblija
02:30h Riječ Božja /Komentar Evanđelja: p Mato Anić/
03:00h Krunica Božansko milosrđa (pjevana) + litanije Božanskog milosrđa
04:00h Prigodna emisija
05:00h Čitamo knjigu
05:15h Svetac dana
05:30h Misli za svaki dan
06:00h Zvona + Andjeo Gospodnji
06:10h Krunica – Nakane Apostolata molitve
06:45h Komentar evanđelja /p Mato Anić/
JUTARNJI PROGRAM
07:00h Jutarnja Božanskog Časoslova
07:25h

Najava programa + Vremenska prognoza i stanje na cestama

07:45h Zvučna Biblija
08:00h Vijesti Radija Herceg Bosne
08:15h Svakodnevni poticaj /Nikolina Marčić/
08:30h Na današnji dan
08:45h Svetac dana + Imendan
09:00h Emisija: Jutro na valovima Radio Marije
10:00h Najava programa do 12:30h
10:05h
Blok glazbe po izboru
10:30h   Povijest Crkve na hrvatskom govornom području /don Milenko Krešić/
11:50h Molimo litanije
   
   
12:00h Zvona + Anđeo Gospodnji + Srednji čas + Molitva za dobročinitelje
12:30h
Najava programa do 17h
12:35h Blok glazbe po ozboru
13:00h Vijesti Radija Herceg Bosne
13:10h Čitamo knjigu
13:30h Kronika tjedna
14:15h Komentar Evanđelja /p Mato Anić/
14:30h Informativne minute
15:00h Krunica Božanskom Milosrđu
15:30h Molitvene nakane
15:45h HKR - Vijesti iz života Crkve
16:00h Molitvene nakane
16:15h Krunica /Radosna - Mostar/
17:00h Najava večernjeg programa
17:05h Papa nam govori /p. Mato Anić/
17:20h Misli za svaki dan
17:30h Večernja iz Božanskog Časoslova
18:00h Sveta Misa /Banja Luka/
18:50h Vijesti radija Vatican 
19:30h
Svetac dana + imendan
19:40h Priča za laku noć
VEČERNJI PROGRAM
20:00h Prigodna emisija
21:00h Krunica
22:00h Radio Vatikan - vijesti na Hrvatskom jeziku /R/
22:30h Vijesti iz kulture i društva
22:50h Molitva - Povečerje
23:00h Povijest Crkve na hrvatskom govornom području /don Milenko Krešić/

rmwf 2014b

rmwf mariathon a


Ljubav, ona je ili jača od smrti ili uopće nije ljubav. Ako se u Kristu pokazala jačom od smrti, pokazala se zato što je bila ljubav za druge. (Benedikt XVI.)


Što najrađe slušate na Radio Mariji?

Emisije

vote

Molitve

vote

Glazbu

vote
Total votes: 2761

Glasujte za pjesmu mjeseca - lipanj 2016.:

Pustinja /fra Marin Karačić/

vote

Opomena /Frama Mostar/

vote

Zaštiti me /VIS Mihovil/

vote
Total votes: 24

Glasujte za emisiju tjedna 06. - 13. lipanj 2016.:

Isusove Parabole /mons. Mato Zovkić/

vote

Uoči nedjelje /Ivica Ursić/

vote

Put uzbrdo /Zrinka Milanović/

vote

U potrazi za blagom nebeskim /Dragana Lasica/

vote
Total votes: 567

  

designer17