Blagdan Don Bosca i dan KŠČ-a Žepče

naslovnica-pozivnica-520x265 KCBlagdan Don Bosca i dan i KŠC-a „Don Bosco“ Žepče.

Dio slavlja donosi Radio Marija.

Salezijanci, učenici i djelatnici KŠC-a “Don Bosco” u Žepču s  radošću se pripravljaju za proslavu svoga dana i blagdana Don Bosca.


Svoju slavljeničku radost žele podijeliti sa svim ljudima dobre volje. Stoga  na proslavu pozivaju sve bivše učenike, roditelje učenika, salezijance suradnike, svećenike i časne sestre, članove Školskog odbora, dobrotvore, bivše djelatnike, animatore, oratorijance, sportaše...
Relikvije Don Bosca su izložene u kapelici na čašćenje kroz devet dana počevši od 22.siječnja.
U utorak 31. siječnja na sam blagdan Don Bosca i dan KŠC-a „Don Bosco“ Žepče, bit će služena sveta misa u 15:30h u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog koju će predvoditi P. Ike Mandurić, isusovac.


Uz Radio Mariju doživite i vi dio ovoga slavlja.
Svečanu svetu misu, iz crkve sv. Antuna Padovanskog, u vaše domove donijet će Radio Marija.

 


Vaš Radio Marija Bosne i Hercegovine!


KŠC „DON BOSCO“ ŽEPČE
Godine 1994.kada je kardinal Vinko Puljić počeo s idejom katoličkog školstva,uspostavio je kontakt s Hrvatskom salezijanskom provincijom i zamolio da salezijanci preuzmu školu u Žepču. Ideja je ubrzo prihvaćena na Provincijalnom saboru i sva su se braća pozitivno izrazila o tom projektu i prihvatila ga. Žepče je prvi pravi projekt salezijanaca u BiH,tim više što su do tada bili isključivo vezani uz župe,a ovo je bio prvi projekt koji nije nastao u okviru neke župne zajednice.
13.rujna 1995.salezijanci prvi put službeno dolaze u BiH. Zadaća im je odgoj mladih žepačkog kraja. U početku dok su planirali kako i što raditi,prva trojica salezijanaca stanuju kao podstanari u jednoj obiteljskoj kući i djeluju u Srednjoj mješovitoj školi.
5.rujna 1998.započeto je s izgradnjom obrtničke škole i mjesta gdje su se salezijanci mogli nastaniti. S radom je škola počela u školskoj godini 1999/2000, nastavu je pohađalo 70 učenika raspoređenih u 3 razreda. Već sljedeće godine gradi se zgrada gimnazije koja je nikla za 5 mjeseci,a već u školskoj 2000/2001.godini počinje s radom.
Nakon toga se iz godine u godinu nastavlja s izgradnjom centra sve do danas.Uz škole zgrade ovaj centar uključuje i veliku školsku radionicu,omladinski centar i sportsku dvoranu,koja je značajna ne samo za nastavu nego i za razne sportske aktivnosti na razini grada Žepča i čitave žepačke općine. Da bi se sve kompletiralo nije ostalo još puno. No nisu građevine ono što je najbitnije. Tu su prije svega ljudi,a onda i aktivnosti koje se provode u centru.
Škole se mogu pohvaliti brojnim izvannastavnim aktivnostima kojima je obuhvaćen veliki dio učenika. Jedna od posebnosti Centra su salezijanski animatori koji su prisutni u svim aktivnostima koje se događaju u školi tijekom godine. Njihov posebni doprinos je u organizaciji slobodnog vremena djece i mladih. Svake subote oni animiraju druženje i različite aktivnosti djece u oratoriju,tipično salezijanskoj ustanovi koja kroz radost, veselje, edukaciju, evangelizaciju i obiteljski duh nastoji pomoći mladima da se bolje uključe u društvo te se odgoje za poštene građane i dobre kršćane. Svake subote oko pedeset djece i mladih kroz razne radionice nastoje kvalitetno provesti slobodno vrijeme. Vrhunac tjednih susreta je „Oratorijsko ljeto“ manifestacija koja na kraju školske godine kroz 2 tjedna okuplja znatan broj djece.
Na terenima Centra svakog se dana nađe veliki broj djece koja treniraju različite sportove. U Centru je osnovana Škola nogometa i Nogometni klub „Don Bosco“. Osim njih u dvorani treniraju i razni drugi klubovi koji njeguju različite sportove kao što su odbojka,košarka,rukomet. U Centru je danas zaposleno oko 70 ljudi, škole pohađa preko pet stotina djece.
Svaki stanovnik ovog grada ponosan je na ovaj centar,na sve što on pruža gradu i stanovništvu Žepča,a sve to Salezijanci su postigli za nešto više od 20 godina svoga boravka u Žepču. Žepče i žepčaci zahvalni su svima za izgradnju ove škole i svega što ona donosi sa sobom. A u daljnjem radu želimo svu sreću i uspjeh don Milanu Ivančeviću trenutnom ravnatelju Centra i ostalim salezijancima u centru i svim njihovim suradnicima.

Share

Frekvencije

FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz » FM Banja Luka 98,9 MHz » FM Mostar i okolica 89,4 MHz » FM Jajce; 101,2 MHz » FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz » FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV

Program uživo

Nedjelja, 15.10.2017. 

 

00:00h Andjeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo kraljice Hrvata
00:05h Glazba + Meditacija 
00:15h Krunica slavna otajstva + Posvetna molitva Srcu Marijinu
01:00h Emisija: U Duhu s Kristom /Zajednica u Duhu s Kristom/
02:00h Zvučna Biblija
03:00h Krunica Božanskom Milosrđu + Litanije Božanskom Milosrđu
04:00h Emisija: Klanjanje Križu /Župa Vitez/R/
05:00h Čitamo knjigu
05:15h Svetac dana + Imendan 
05:30h Misli za svaki dan
06:00h Zvona + Anđeo Gospodnji
06:10h Molitva krunice - nakane apostolata molitve
JUTARNJI PROGRAM
07:00h Jutarnja Božanskog Časoslova
08:30h Svetac dana 
08:30h Svetac dana + Imendan
09:00 Put uzbrdo /Zrinka Milanović/
10:00h Pregled katoličkog tiska /Jure Škegro/
10:30h            
Sveta Misa /katedrala Srca Isusova - Sarajevo/
POSLIJEPODNEVNI PROGRAM
12:00h Zvona + Podnevne molitve
12:30h Čitamo knjigu
12:45h Iz riznice duha /Draženka Tole/
13:00h

Emisija: Bosna Srebrena /FMC Svjetlo Riječi/

14:00h

14:30h

Etno minute /Mario Pinjuh/

Upoznajmo župe /don Ivan Ravlić/

15:00h Krunica Božanskog Milosrđa

16:00h

Krunice - slavna otajstva /Ivan Pavao II/
17:00h Najava programa
17:05h Papa nam govori
17:30h Večernja iz Božanskog Časoslova
18:00h            
Obraćajmo se i vjerujmo
18:50h             
Vijesti radija Vatikan
19:30h
19:40h

Svetac dana 
Priča za laku noć /Martina Zovko/

VEČERNJI PROGRAM
20:00h Emisija: Uvijek nedjeljom /Ivica Ursić/
21:00h Krunica
22:00h Radio Vatikan - vijesti na hrvatskom jeziku /R/
22:40h Najava sutrašnjeg programa
23:00h Put uzbrdo /Zrinka Milanović/

rmwf 2014b

rmwf mariathon a


Ljubav, ona je ili jača od smrti ili uopće nije ljubav. Ako se u Kristu pokazala jačom od smrti, pokazala se zato što je bila ljubav za druge. (Benedikt XVI.)


Što najrađe slušate na Radio Mariji?

Emisije

vote

Molitve

vote

Glazbu

vote
Total votes: 2803

Glasujte za pjesmu mjeseca - lipanj 2016.:

Pustinja /fra Marin Karačić/

vote

Opomena /Frama Mostar/

vote

Zaštiti me /VIS Mihovil/

vote
Total votes: 27

Glasujte za emisiju tjedna 06. - 13. lipanj 2016.:

Isusove Parabole /mons. Mato Zovkić/

vote

Uoči nedjelje /Ivica Ursić/

vote

Put uzbrdo /Zrinka Milanović/

vote

U potrazi za blagom nebeskim /Dragana Lasica/

vote
Total votes: 579

  

designer17