icn2.png

» FM 89,4 MHz Mostar i okolica » FM 97,8 MHz Fojnica i Visoko » FM 98,9 MHz Banja Luka » FM 101,2 MHz Jajce » FM 103,3 MHz Sarajevo, Kreševo, Kiseljak, Travnik, N. Travnik i Vitez » FM 105,7 MHz Žepče, Maglaj i Zavidovići » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV » Pretplatnici Telemach

logo2

MARIATON BiH 2019.

marijaton

Poštovani slušatelji Radio Marije,

i ove godine sve postaje Radio Marije u svijetu organiziraju Mariathon ili maraton za Radio Mariju, koji se sastoji od prikupljanja priloga za otvaranje novih postaja RM u svijetu.Ove godine Mariathon će se održati od 17 do 19. svibnja!

Radio Marija živi, traje i razvija se isključivo od darova svojih slušatelja. Iako Radio Marija BiH još uvijek ovisi o sredstvima Svjetske obitelji Radio Marije (koju čine sve postaje Radio Marije u svijetu) i sama je potaknuta sudjelovati u prikupljanju sredstava za otvaranje novih radiopostaja u drugim zemljama svijeta. Sam projekt Radio Marija BiH je također financiran i ostvaren kroz jednu takvu akciju solidarnosti, slušatelja i vjernika Radio Marije drugih zemalja.

Ove godine, u sjedište Svjetske obitelji Radio Marije u Italiji, poslana je molba svim postajama Radio Marije u svijetu da podupremo dvadeset dva nova projekta. Od toga jedanaest projekata u Africi, dva u Europi, jedan u Latinskoj Americi, jedan na Bliskom istoku (Irak), te sedam posebnih projekata. Radi se o sumi od 4,530,000 EUR. O svakom pojedinom projektu bit ćete upoznati preko stranice RM BiH.

Mi smo na području svoje zemlje pokrenuli akciju za prikupljanje novčane potpore za otvaranje postaje Radio Marije u nama dragoj i susjednoj Makedoniji. Evo i nekoliko osnovnih informacija o RM Makedonije. Radio Marija Makedonije je otvorena 2014. godine u Skoplju, u zemlji koju su povijesno evangelizirali sveti Ćiril i Metodije. To je zemlja raznih religija. Danas, u Makedoniji živi 20 tisuća katolika u dvije biskupije – rimokatolička u Skoplju i Bizantsko-katolička u Strumici, a što predstavlja 1 % ukupne populacije stanovništva. U Makedoniji je rođena Majka Tereza, a također je jaka prisutnost marijanske duhovnosti. U cilju daljega rasta, Radio Marija Makedonije se treba fokusirati na teritorije gdje živi katolička populacija u Strumici koja je blizu granice sa Bugarskom. Do sada je program emitirala putem interneta, a od travnja ove godine je počela emitiranje putem radiovalova i ovo je prva frekvencija na teritoriji države koja je dodijeljena mediju sa vjerskim sadržajem.

Sam projekt prelaska na emitiranje programa putem radiovalova zahtijeva financijska stedstva u iznosu od 160.000,00 EUR podjeljeno u sljedećim segmentima: rekonstrukcija studija 30,000EUR, audio-tehnički materijal 70.000EUR, radio-tehnički materijal 25.000EUR i operativni trošak u iznosu od 35.000EUR. Volonteri Radio Marije BiH, u nedjelju 19. svibnja, poslije svake od redovitih svetih misa, ispred vaših župnih crkvava, prikupljat će novčana sredstva za pokrivanje troškova Radio Marije u Makedoniji.

Pozivamo sve, koji to žele i mogu, neka prema svojim mogućnostima podupru ovo misionarsko djelo.

Vaš Radio Marija Bosne i Hercegovine!

p.franjo

 

Jednom prigodom je i sam papa Franjo podržao ovu akciju riječima: "Upućujem slušateljima RM srdačan pozdrav prigodom održavanja Marijatona. Molim Gospodina da vas blagoslovi i prati u životu. I molim vas, ne zaboravite moliti za mene“.

Srdačan pozdrav
Franjo

na danasnji

Duhovni kutak

Žito i kukolj rastu u meni, Gospodine. Želio bih ljubiti čitavim bićem, ali popustim i nadvlada me sebičnost. Želim služiti onima koji me okružuju, a opet tražim udobnost i pažnju za sebe. Pomozi mi spoznati samoga sebe, a osobito upoznati i voljeti Tebe. Amen.

Koji dio našeg programa najradije slušate?
Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

FGTAB.png

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
Program uživo: +387 33 260 260, +387 33 260 261 | Redakcija: +387 33 263 055 | Fax: +387 33 263 056

 

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E. Mostar 88000, BiH
Program uživo: +387 36 312 400 | Redakcija: +387 36 312 401

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17