icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

„Gospodin koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape, izbavit će me i iz ruku toga Filistejca.”
1 Sam 17,37

 biblija t
Foto: Shurtterstock

_______________________________

IMG 20210615 WA0002 Piše: Desa Jelavić, dopredsjednica Udruge „Majka Krispina” u Međugorju
_______________________________

Zaista me duboko oduševljava način kako Bog provlači istinu kroz Riječ svoju do trenutka u kojem jesmo, u kojem živimo i do okolnosti koje nas okružuju.

Posljednjih dana, prateći kao i uvijek crkvena čitanja, dakle, čitajući Knjigu o Samuelu, tako silno osjećam živost i aktualnost Riječi. Mada su se događaji u Knjizi zbili oko 1.000 godina prije Krista, naizgled povijest toliko stara da se može učiniti da nema ništa sličnoga s našim danima, to nije istina. Bog ostavlja Riječ kao stalni putokaz, opisuje palu narav ljudsku, propuste, tvrdoću, izdaje ali i vjernost odabranika Božjih, a iz svega toga čovjek, ako ima otvoren duh i um, može puno naučiti.

Laž je laž, onda i sada, nevjera je nevjera, izdajstvo je izdajstvo, licemjerje je licemjerje...

Otvorimo srca i čitajući o tim starim događajima učimo o sebi i onome oko nas jer se baš u tome sastoji živost Božje Riječi. Pouka je njegova vječna, vrijedi za sva vremena. Ako je i nastala u okolnostima različitim od naših, akteri tih okolnosti su bili ljudi jadni, slabi, točno onakvi kakvi smo i mi danas.

Pa tko ima uši neka čuje.

Vidimo kako David ide na snažnog Filistejca naoružan samo praćkom. Čak ga i Šaul želi spriječiti napominjući mu njegovo nježno dječaštvo naspram zrelog ratništva suparnika. Ali David je naoružan oružjem koje oni oko njega ne vide: neizmjernim povjerenje u zaštitu Božju i u snagu njegove ruke koja će ga voditi.

„Ti ideš na me s mačem, s kopljem i sa sulicom, a ja idem na te u ime Gospodina, Boga izraelovih četa koje si ti izazvao.” 1 Sam 17,45

Nema te sile ni moći ovoga svijeta koja može nadvladati volju i silu Božju, a ako tko u to ne vjeruje, jadna je i prevarena budala. Može ušićariti koji zemni trenutak ali ne može nikada, sa tim lažnim duhom svijeta, pred Gospodina koji ga stvori. Zaista dopuštamo sebi grozne stvari: povodimo se za Knezom i slušamo ga, ubrizgavamo u tijela stanice ubijene djece, lažemo da bi zaštitili i opravdali laž.


U duhu mi se odmah formiralo pitanje: gdje se, kod mnogih danas, skrilo i nestalo to povjerenje u zaštitu Božju, u njegova sveta obećanja, u moć i silu njegove Riječi?

Pred prenapuhanim virusom i njegovom opjevanom silinom povlače se mnogi: i vjernici i kler, zaboravljajući, ustvari, ne vjerujući u svemoć Gospodnju. Onda slušaju savjete šaula ovoga svijeta i povlače se pred tim sitnim stvorom kome krivo pridodaše sve one epitete koji pripadaju Bogu: svemoć, neprikosnovenost, vlast nad stvorenim...

Žalosno je koliko malo vjere prebiva u srcima ljudskim, a još žalosnije da i to malo daruju boleštini i njenim zagovaračima, a ne Svestvoritelju. Bog je bio uz Davida, vodio njegovu ruku i osigurao mu pobjedu nad moćnijim protivnikom. Zašto?

Zato jer je stanovao u Davidovom srcu, hodao njegovim nogama i činio njegovim rukama.

Nema te sile ni moći ovoga svijeta koja može nadvladati volju i silu Božju, a ako tko u to ne vjeruje, jadna je i prevarena budala. Može ušićariti koji zemni trenutak ali ne može nikada, sa tim lažnim duhom svijeta, pred Gospodina koji ga stvori. Zaista dopuštamo sebi grozne stvari: povodimo se za Knezom i slušamo ga, ubrizgavamo u tijela stanice ubijene djece, lažemo da bi zaštitili i opravdali laž...

Mnogi su nam svećenici obezglavljeni jer im u okoštalu nutrinu ne dopire glas Duha Svetoga pa nas žele hraniti strahom umjesto pouzdanjem u Krista.

Jučer nam prijatelji iz Italije svjedoče kako su u njihovoj crkvi, ispred oltara, postavili zid od pleksiglasa sa jednim malim prozorčićem kroz koji svećenik, maskiran i u rukavicama, dijeli pričest. Užas!

Gospodine, smiluj se zabludjelima u ovom novom idolopokloničkom valu, posebno u krilu Crkve koja bi trebala prednjačiti u svjedočenju Božje slave i sile. Po milosti svojoj dotakni svoj narod da uči iz Riječi tvoje i da ne ponavlja iste greške što ih učiniše mnogi prije nas.




Izvor: Radio Marija BiH
Objavljeno: 25. siječnja 2022.

Program

08:00 Rubrika: Svetac dana i Imendan
08:15 Rubrika: Zanimljivosti
08:30 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
08:50 Duhovna misao
09:00 Krunica sv. Mihaelu arkanđelu - nakana (Za svećenike, redovnike i redovnice i duhovna zvanja)
09:40 Rubrika: Čitamo knjigu: Žrtva ispovijedne tajne/Joseph Spillmann/narator Ivan Prskalo
10:00 Vijesti Herceg Bosne
10:05 Prikladna rubrika: Povijest križnog puta/Ivana Knezović
10:30 Emisija: Savršeno veselje/Frama Mostar
11:20 Meditacija: Spas u molitivi krunice/Gordana Fumić
11:45 Rođendani
11:50 Podnevne molitve: Litanije Isusove muke i smrti, molitva sv.Josipu

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu