icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Na blagdan Svih svetih, po uzoru na proživljeni život u Zajednici, i ove smo godine u obitelji birali svoje svece zaštitnike. Popis imena poznatih i nepoznatih svetaca vukao se iz košare. Odlučili smo odmah izabranim svecima izmoliti devetnice. Tri odjednom. Imali smo hrabrosti (i pozitivne drskosti), nakon svih doživljenih čuda moliti za posao, kuću i zdravlje. Danas, pet mjeseci poslije, molitve su nam uslišane. Najprije je došao (i zadržao se) dar zdravlja, zatim dar rada i na kraju, dar kuće. Tako se svidjelo Bogu. Da sam ja birala, ja bih vjerojatno sve odjednom, međutim, svaki od ovih darova došao je nakon perioda kušnje, patnje i križa i danas je stotinu puta slađi.

slikaaa

Foto : Pixabay

 

Marijana Grgić mag.psych

Piše: Marijana Grgić, mag.psych

 

 

Svaki dan sve više sam svjesna da je život sam po sebi dar i čudo i da svatko od nas u životu doživi više desetaka čuda, primjećenih i neprimjećenih. O našima rado pišem i radosno ih se prisjećam.

Jedno od čuda bio je tumor mog supruga otkriven nakon devetnice Ocu Piu. Prva pomisao bila nam je da devetnica donosi bolest, bolje ne moliti. Gledajući unatrag, tumor je otkriven na vrijeme, radilo se o jednoj jako agresivnoj formi otpornoj na kemoterapiju i još jednoj vrsti koja dobro reagira na kemoterapiju. Doživjeli smo puno tužnih pogleda na Onkologiji, odbili „zamrznuti sjeme“ u tzv. banci. Rekli smo si, uskoro ćemo imati dvoje djece, Bogu hvala na dvoje, iako smo htjeli više, nećemo mimo božjeg reda. Dan prve kemoterapije, bio je dan rođenja naše druge kćerke. U kući se nije spavalo. Suprug je povraćao, a beba i svi skupa s njom, nismo spavali.

Bilo je potrebno nabaviti tzv. pametni lijek, koji se povukao sa tržišta BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije... Skupina mladića iz Zajednice na koljenima moli za lijek, a nalazimo ga u Austriji na blagdan Svih svetih i dobivamo ga besplatno.

Tumor se od tada nije više pojavio.

Samo 10 mjeseci poslije, na blagdan Male Gospe, saznajem da sam opet trudna. U tom trenutku stavljam si oko vrata Čudotvornu medaljicu. Na pregledu vijesti nisu tako dobre - sa sumnjom na vanmateričnu trudnoću, dolazim u bolnicu na pripremu za operativni zahvat. Razumljivo, vrijeme provodim u molitvi. Zapravo, nema molitve koju nisam izgovorila. U takvim trenucima života, odjednom stvorimo vrijeme za molitvu, nema više važnijih obaveza, računa za platiti, poslova za obaviti. Zadnjim snagama molim sv. Ritu, koju sam te godine izvukla iz košare, da učini čudo. To naše čudo uskoro puni godinu dana i zove se Rita. Sasvim normalna trudnoća, bez ikakvih komplikacija. Trudnoća poslije kemoterapije, poslije prognoza da najvjerojatnije nećemo moći imati više djece.

Svako od naših čuda počelo je najprije šokom i razočarenjem. Prva reakcija uvijek je bila strah, ljutnja, zamjeranje, upiranje prstom, traženje krivca. Nakon početnog šoka, dobra molitva, dobri svećenici, dobri prijatelji, pokazali bi nam put i nekako smo dolazili na svijetlu stranu.

Čudo pronalaska mog posla došlo je također nakon molitve. Na razgovor sam došla moleći „Gospodine, odmakni od mene, ako nije za mene“. Danas sam sretna dok radim, jer radim ono što volim, a posao mi dopušta voljeti druge.

Čudo našeg doma došlo je nakon devetnice don Boscu. Najprije smo u sred devetnice saznali da smo ostali bez stana, i morali smo naći drugi u jako kratkom roku. U tom periodu probe, suprug mi je u polu-šali rekao: „Nemoj mi neko vrijeme više predlagati devetnice“. Osjećali smo se još jednom napušteno, ostavljeno, zaboravljeno. Smjestili smo se u jednu sobu, a stvari smo držali u vrećama. Iz te sobe, iz te situacije, počeli smo graditi svoj dom. Gospodin vidi i uvijek providi. Suze pretvara u smijeh, žalost u radost.

I na kraju, moram spomenuti da je i ova kolumna svojevrsno čudo. Izdržala je udaranje po tipkovnici naše jedanaestomjesečne kćeri, zaleđivanje prastarog laptopa i zastarjelu verziju MS Office-a. Napisana je jer se mogu pohvaliti da uz sva čuda također imam i čudo prijateljstva. Pravu prijateljicu koja uvijek kaže „Ponosna sam na tebe“ i „Ti to možeš“. Hvala ti Bože na svim ovim darovima! Život je čudo, živimo ga!

 

Izvor: Radio Marija BiH

Objavljeno: 09.travnja 2022.

Program

15:30 Molitvene nakane
16:00 Vjesti iz života crkve HKR
16:15 Sveta krunica (otajstva svjetla) - mobilni studio Orašje
17:00 Najave i obavijesti (do 23:00) /rođendani, donacije
17:10 Rubrika: Vijesti iz kulture/Snježana Dragić
17:30 Božanski časoslov - Večernja molitva
17:55 Himan Duhu Svetom
18:00 Misa - župa sv.Juraja, Vitez
18:50 Vijesti Radio Vatikan
19:15 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
19:45 Rubrika: Priča iz dječje Biblije/Martina Zovko
20:00 Venite adoremus/p.Mato Anić

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu