icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

U Zenici je 15. ožujka upriličen koncert „Stabat Mater“ posvećen žrtvama „koronavirusa“, a nastupili su: Komorni gudački orkestar uz sudjelovanje solistkinja: Katarine Kikić i Monije Jarak Mikulić pod dirigentskom palicom maestra Darija Vučića

stabat mater

U Godini Sv. Josipa i uoči proslave patrona u nedjelju, 14. ožujka 2021. u večernjim satima župa Sv. Josipa u Zenici organizirala je koncert „Stabat Mater“ kojega je izravno prenosio BHT 1, RTV Zenica i portal „Nedjelja.ba“.

Ovaj koncert, inače djelo čuvenog Giovannia Battiste Pergolesia, posvećen je svim žrtvama koronavirusa, liječnicima i medicinskom osoblju, pripadnicima MUP-a, migrantima i zatvorenicima. Nastupili su: Katarina Kikić, sopran (solistica opere narodnog Pozorišta u Sarajevu), Monija Jarak Mikulić, mezzosopran (profesorica solo pjevanja u Glazbenoj školi "Ivan pl.Zajc" u Mostaru, Komorni gudački orkestar (profesori i studenti Zenice i Sarajeva), a dirigent je bio Dario Vučić (dirigent opere i vršitelj dužnosti umjetničkog direktora opere u Sarajevu).

Pokrovitelj kulturnog događaja je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, a zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa ulaz u crkvu Sv. Josipa bio je moguć samo osobama s pozivnicom.

Prigodnu riječ na početku koncerta uputio je don Davor Topić, župnik, koji je istaknuo da "ne možemo zamisliti život bez patnje, ali da je možemo ublažiti osjetljivošću za patnju drugih". „Imamo odgovornost da ovaj naš sadašnji povijesni trenutak krize, neizvjesnosti, pandemije prigrlimo kao izazov da započnemo zajedno stvarati jedan bolji svijet“, kazao je župnik don Davor koji je ujedno zahvalio svima koji su se odazvali, te svima koji su omogućili da se koncert ostvari.

Potom se obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je podsjetio da je koncert posvećen žrtvama pandemije, te da je nakana izraziti „duboku zahvalnost svim medicinskim radnicima koji se nesebično bore sve vrijeme i još uvijek to čine“. „Posvećen je i pripadnicima MUP-a koji su, također, na prvoj liniji odbrane, kao i svima onima koji trpe i lutaju tražeći svoj novi dom“, riječi su gradonačelnika Kasumovića koji je na kraju zahvalio svima koji su „u nimalo jednostavnim okolnostima“ pridonijeli organizaciji, odnosno Župi Svetog Josipa, generalnom pokrovitelju, sponzorima, te osobito muzičarima.

Predsjednik FBiH Čavara pohvalio je ideju i organizaciju koncerta ujedno zahvalivši na pozivu da i on bude dio tog projekta „punog snažne simbolike poruka u vremenu velikih iskušenja za svakog čovjeka, svako društvo ali i za cijelo čovječanstvo“. „Nadam se da svi shvaćamo važnost funkcioniranja svakog dijela sustava društva, a i kako su nam važni kako bi sačuvali život, zdravlje i kako su važni svi dijelovi sustava pa i koliko je važna sposobnost rukovoditelja ali i odgovornost svakog pojedinca" Turbulentno vrijeme traži obnovu temeljnih ljudskih vrijednosti, sagledavanje sebe i odnosa i odgovornosti prema drugima u suočavanju sa novim normalnim vremenom. Samo je ljubav svevremena, a koju večeras doživljavamo kroz patnju plačuće majke koja žali svog raspetog sina“, rekao je predsjednik FBiH Čavara.

U uvodnom dijelu potom je prigodnu riječ uputio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski koji je kazao da je ugodno iznenađen i obradovan idejom o organizaciji koncerta te pozdravio sve koji su poduprli ovaj duhovno-kulturni događaj. „Drago mi je da se to događa u Zenici, kako bi iz ovog grada bila poslana plemenita poruka duhovno-kulturnog događanja. Nalazimo se u crkvi sv. Josipa čiji ćemo blagdan uskoro slaviti, pa neka budu zaštitom sv. Josipa obuhvaćene sve obitelji, svi radnici a na poseban način oni kojima je ovaj Koncert posvećen“, kazao je kardinal Puljić potom dodavši: „U ovom ozračju korona-virusa neka se razbija strah koji se u javnosti nameće i neka se nadvije istinska ljubav za čovjeka, za život za ono što oplemenjuje čovjeka i vraća mu nadu“.

Više na linku: https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/u-zenici-uprilicen-koncert-stabat-mater-posvecen-zrtvama-koronavirusa/99866

Izvor: KTA

Program

22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš
23:00 Najava noćnog programa
23:05 Emisija: Isusu po Mariji/Totus tuus/R
00:00 Anđeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo, Kraljice Hrvata
00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans
00:15 Krunica
01:00 Emisija: Svijet arheologije /Inga Raos/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
04:00 Venite adoremus/p.Mato Anić/R

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu