icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Bog te uvijek iznenadi, kada ništa ne planiraš. Takav je bio moj jučerašnji rođendan. Pun lijepih želja, s puno emocija, ganutim srcem, suznim očima, osmjehom na licu. Jutro poslije, sabiru se svi dojmovi. Mogu reći da sam samo duboko zahvalna za sve što je stiglo do mene. Srce je doslovno gorjelo od ljepote i ljubavi.

yummy-dogs-how-to-plan-a-surprise-party.jpg

 

Počelo je prvom čestitkom, Gordaninom, iz kapelice trajnog klanjanja u crkvi Svete Terezije od Djeteta Isusa. Javila mi se, s vrlo posebnom čestitkom, u 03,40 i fotografijom za blagoslov dana. I bio je blagoslovljen svima koji su nastavili tijekom dana, od obitelji, kumova, prijatelja, rodbine. Neki pismeno, neki usmeno, i tako cijeli dan. Gomila želja, buketa cvijeća preko poruka, slika ljubavi, preko svih sredstava komunikacije. Mara je rasplakala i mene i sebe, riječima koje je izgovorila. Mala Marta od godinu dana, u video uratku svoje mame, nakon njezinih predivnih riječi u čestitci, koje su me zatekle, bila je najslađa poruka koju sam primila. Uspjeli su ju nagovoriti da mi pošalje pusu za rođendan.

Odlučila sam još i prije ove godine, da ćemo prestati slaviti rođendane. Postaje sve zahtjevnije, sve teže okupiti našu najužu obitelj, zbog specifičnosti poslova kojima se bave. Ovu godinu pogotovo, zbog nedavne operacije. Pero mi ne da i dalje ništa raditi.

Ipak, jučer je bio prvi izlazak van. Niko je u Puli, na Zlatnim vratima, nastupao u predstavi. Želio je da ga dođemo podržati, pozvao nas. Uzela sam sa sobom gazu i traku da pokrijem oko, ako bude hladno. Koja baka bi to mogla propustiti, kada je dovoljno blizu? I još na rođendan. Našli smo se svi skupa, skoro cijela obitelj, komplicirana, kakva je, i bili podrška. Bilo je jako milosno vidjeti sve skupa. Iz Rijeke je došla i Nikina prijateljica s obitelji. S njom se druži od Osnovne škole, kada dođe k nama, išli su zajedno u razred. Prije nego je predstava počela, Niko mi je došao čestitati rođendan, neprepoznatljiv u kostimu u kojem je nastupao. Predivna predstava male grupe od nekoliko ljudi, mladih umjetnika, koji su zadivili okupljene svojim vještinama, kreativnošću, umjetnošću. Gledala sam našega Niku neprekidno s čuđenjem toj ljubavi za te vještine, kreativnosti koju pokazuje, snagom i tehnikom koju odrađuje koreografiju. Izmjenjivali su se pojedinci i parovi, na svili, s obručom, i na kraju predstava s vatrom.

Kolumna: Dodir srca

IMG-20231115-WA0002.jpg

Piše: Biserka Krapić, odgajateljica predškolske djece

Družili smo se neko vrijeme, pozdravili se s Nikom i ostalima, kada je završio, i krenuli kući. I dalje u čestitkama u autu, u slijeganju dojmova. U povratku kući, u dva navrata, „iskočio“ mi je link za odabir sveca sljedeće godine. Uključila sam se. Izišao je: „40 mučenika iz Sebaste“. Nisam nikada čula za njih. Pomislila sam odmah: „kakva će to godina biti, kada će mi cijela vojska od 40 svetaca trebati za zaštitu?“. Išla sam pročitati, i naravno, ne može, a da se ne zapitam, kako je to moguće. Mučenici vjere, koji su doživjeli mučeništvo 09.03., a crkva ih slavi 10.03. Naš tata umro je 09.03. Ostala sam pod dojmom, a onda vidjela drugi portal, koji mi se ponudio s kontakta s Radio Marije. Izmolila sam i tamo molitvu, ponovila, i pojavila se Sveta Jacinta iz Fatime, vidjelica Gospe. Još jednom osmjeh na licu, jer prošlu godinu imala sam sveca zaštitnika, Svetoga Franju iz Fatime, i Gospu. Naš Luka imao je termin za kontrolu u Zagrebu na blagdan Gospe Fatimske. Na tom terminu skinut je totalno s lijekova. Ovo je izmamilo još jedan osmjeh, i samo još jednu u nizu potvrda, da nema slučajnosti kod Boga. Nisam uspjela srediti sve misli, zvao je velečasni Nikica s rođendanskom čestitkom. Ujutro Isus po Gordani, don Ante, navečer velečasni Nikica.

Tako ploveći mislima nebom, i odgledanom predstavom, stigli smo kući. Kod kuće zadnje iznenađenje u kasnim satima. Poruka gospođe, čijem sam sinu Niki, 25.04.23.god., pomogla u prometnoj nesreći ispred naše kuće. Čekala sam ih s njihovim Nikom taj dan dok dođu, razgovarala s njima, uputila ih na neke stvari, i ostao je kontakt broj. Od tada se nismo čule, osim njihovom zahvalom drugi dan za sve. Čestitala mi je Božić s riječima da cijeli dan misli na mene. Naravno, nije imala pojma da je moj rođendan. Razmijenile smo nekoliko poruka i poslala sam joj pjesmicu, koja je nastala taj dan kada se to dogodilo. I ona ganuta do suza.

Definitivno dan pun iznenađenja… Jutros srce do neba, puno primljene ljubavi… Ljubav, koja može izazvati puno više nego ijedan materijalni dar, ili proslava rođendana…Male, a tako velike stvari, pune ljubavi…

Izvor: RM BiH
Objavljeno: 29.12. 2023.

Program

00:00 Anđeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo, Kraljice Hrvata
00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans
00:15 Sveta Krunica (radosna)
01:00 Emisija: Život na dlanu/ s Marina Jurišić/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
04:00 Klanjanje križu/p. Mato Anić/R
05:00 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš/R
05:30 Rubrika: Svetac dana i Imendan
06:00 Zvona + Kraljice neba

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu