icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

VIJESTI

Javni natječaj: Tražimo tehničara!

Things Should Be Existed in a Radio Program

Na temelju članka 26. Statuta Udruge „RADIO MARIJA” u Bosni i Hercegovini, broj: 01/19 od 28. 09. 2019., ovjerenog od Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, broj: UP09-07-1-2171/19 u Sarajevu 05. 12. 2019. objavljuje se

 

JAVNI NATJEČAJ
za prijem tehničara

Javni natječaj raspisuje se za prijem tehničara Udruge „RADIO MARIJA” u Bosni i Hercegovini za područje Hercegovine.

 

Radno mjesto:
Tehničar u studiju Mostar.

Potrebno znanje:
Poznavanje rada na računaru;
Poznavanje audio opreme i rada s programima za audio uređivanje;
Poznavanje engleskog i/ili talijanskog jezika;
Vozačka dozvola „B” kategorije.


Posebni uvjeti:
Srednja stručna sprema: tehnički smjer – poželjno elektrotehnika ili informacione tehnologije;
Komunikativnost, otvorenost za učenje i usavršavanje, spremnost na timski rad, fleksibilno radno vrijeme i terenski rad;

Opći uvjeti:

Kandidati koji se prijavljuju moraju ispunjavati opće uvjete kako slijedi:

– da su državljani BiH (dokaz: uvjerenje o državljanstvu ili ovjerena kopija CIPS-ove lične karte – skeniran dokument);

– da su zdravstveno sposobni za obavljanje poslova tehničara – montažera (dokaz: uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti – dostavlja izabrani kandidat)

Prednost imaju kandidati sa prethodnim iskustvom na istim ili sličnim poslovima.

Svoje prijave uz životopis i motivacijsko pismo pošaljite na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 06. 11. 2020.

 
Radio Marija BiH – Kršćanski glas u tvome domu

Kardinal Vinko Puljić odobrio Statut Katoličkoj karizmatskoj obnovi u Duhu Svetom BiH

U subotu 17. listopada 2020. godine uoči misijske nedjelje u Novom Travniku u župi Presvetog Trojstva i Drinskih mučenica održao se povijesni događaj za Katoličku karizmatsku obnovu u Duhu Svetomu Bosne i Hercegovine (KKODS BiH).
PRIZNATI STATUT KKODS BIH

Održan je molitveno-karizmatski susret u organizaciji spomenute župe i Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetomu BiH na kojem je uzoriti kardinal Vinko Puljić uručio odobreni Statut za KKODS BiH. Velika crkva je bila premala za sve prisutne koji su došli svjedočiti ovom povijesnom danu.

Moto okupljanja bio je iz prve Ivanove poslanice: „Radujmo se i radost naša da bude potpuna.” (1 Iv 1,4).

Na početku susreta prisutnima se obratio župnik u Novom Travniku don Anto Ledić. Zaželio je bratsku dobrodošlicu te je govorio o povijesti župe i događanjima u njoj. Na kraju svog govora, želja mu je bila da sve zahvati milost Duha Svetoga, milosrdni Isus i njegova Prečista Majka Marija. Nakon župnikovog govora, Mirko Puđa, koordinator zajednica KKODS BiH, zahvalio se don Anti što je primio molitvene zajednice otvorenog srca.

Don Anto Ledic edited 1

U prvom dijelu programa sudjelovalo je oko 350 članova. Od ukupno osamnaest molitvenih zajednica koje su bile na ovom susretu, petnaest ih je bilo koje pripadaju koordinaciji KKODS BiH i dvije zajdnice koje su izrazile želju biti na ovom susretu, te jedna molitvena zajednica iz Republike Hrvatske koja je predvodila slavljenje.

Zajednice koje su sudjelovale na susretu su: Most Božje ljubavi – Mostar, od koje je na susret u Novi Travnik došlo najviše, njih oko stotinu članova; Dva Srca – Tolisa; Rastimo u Gospodinu – Livno – Podhum, Emanuel – Gorica-Sovići; Gospina grupa mladih iz Međugorja; Mlado Sunce – Široki Brijeg; Božja ljubav – Tranik; Spiritus Sanctus – Sarajevo, Rastimo u Gospodinu – Kiseljak; Rastimo u Gospodinu – Jajce; Volja Očeva – Granići; Srce Marijino – Banja Luka; Mihovil – Drinovci; Milosrdni Isus – Dubrave; najmlađa po osnutku molitvena zajednica Misionari ljubavi iz Novog Travnika; mala molitvena skupina Sila Gospodnja – Mostar; dvije zajednice koje ne pripadaju koordinaciji KKODS, jedna iz Tomislavgrada, a druga je zajednica mladih iz Orašja; te zajednica Apostoli Božjeg milosrđa iz Knina sa svojim slavljeničkim timom “VIS David” koji su predvodili slavljenje na susretu.

PRIZNATI STATUT KKODS BIH 3

Prvo predavanje na temu o karizmatskom pokretu i obnovi u Duhu u katoličkoj crkvi održao je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren. Između ostalog, biskup je upozorio na zamke u koje upadaju voditelji molitvenih zajednica i njihovi članovi, te naglasio važnost razlučivanja duhova. Biskup Marko približio je dokument Karizmatskog pokreta i obnove u Duhu u Katoličkoj Crkvi. Dokument je donijela biskupska konferencija Hrvatske, a usvojila ga i biskupska konferencija BiH.

Najavljeni predavač Damir Zukan, koordinator KKODS u Hrvatskoj, morao je iz opravdanih razloga otkazati svoj dolazak, te ga je zamijenio Josip Bilandžija. On je naglasio važnost življenja u Duhu kao u prvoj kršćanskoj zajednici. Posvjedočio je kako je Bog preobrazio njegov život ali i živote drugih mladih koje on poznaje nakon što su upoznali Božju ljubav.

Fra Tomislav Jelić duhovni asistent KKODS BiH ohrabrio je sve pristutne govoreći im o novom životu vjernika nakon krštenja u Duhu Svetom. Svoj nagovor završio je molitvom. U drugom dijelu programa, predavanje je održao poznati bosansko-hercegovački karizmatik dr. sc. fra Ivo Pavić, župnik iz Šurkovca. U godini Božje riječi, fra Ivo je izabrao baš ovu temu o kojoj je govorio. Koliku snagu ima Božja riječ govori primjer grešnog Augustina koji je postao sveti Augustin, kazao je fra Ivo. Naglasio je da bi vjernik u potpunosti ispunio svoju misiju i donio dobre plodove, mora u potpunosti predati svoj život u Isusove ruke i djelovati u pomazanju Duha Svetoga.

PRIZNATI STATUT KKODS BIH 2

Nakon predavanja, fra Ivo se pomolio za iscjeljenje, ozdravljene, oslobođenje te za novi izljev Duha Svetoga na sve zajednice. Milosti Božjoj brojni su svjedočili.

Vrhunac slavlja bila je sveta misa koju je predslavio kardinal Vinko Puljić. U prigodnoj propovijedi najprije se osvrnuo na spomendan Sv. Ignacija Antiohijskog koji se proslavljao taj dan podsjetivši kako je on naslijedio Sv. Petra na mjestu biskupa u Antiohiji te da je umro mučeničkom smrću u Rimu. Zatim je progovorio samim pripadnicima pojedinih karizmatskih zajednica. „Dugo vremena smo vjeru shvaćali i prenosili racionalno, razumom, a s novim karizmatskim pokretima koji su u službi nove evangelizacije u tu poruku uključeno je i srce“, ustvrdio je vrhbosanski nadbiskup te upozorio na određene opasnosti koje se mogu iz toga izroditi. Prije svega poručio im je da u svom životu moraju biti svjedoci: u obitelji, na radnome mjestu, a da bi to uspjeli treba ostaviti oholost po strani. „Bez poniznosti nema ni svjedočenja i svetosti“, zaključio je kardinal Puljić. U propovijedi je još kazao kako je važno tražiti Boga u ovo vrijeme kušnji, jer “slijediti Isusa znači biti hrabar”. Naveo je primjer jedne majke koja je u vrijeme komunizma dolazila u zatvor ohrabrivati nevino optuženog sina da bude vjeran. Kardinal je istaknuo i primjer Blanke, majke svetog Ljudevita kralja, kojeg je upućivala u svetost života. Govorila je kako radije voli vidjeti svog sina mrtva nego da smrtno sagriješi. „Takvih nam majki danas treba”, kazao je kardinal Puljić. Naglasio je važnost razlučivanja duhova navodeći poniznost kao znak po kojem možemo prepoznati jesmo li na dobrom putu ili nismo.

Priznanje statuta KKODS BIH

Na kraju svetog misnog slavlja, kardinal Vinko Puljić uručio je i potpisao odobreni Statut, koji vrijedi za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Statut je u ime molitvenih zajednica KKODS BiH preuzeo i potpisao Mirko Puđa, koordinator KKODS BiH zajedno sa fra Tomislavom Jelićem, duhovnim asistentom KKODS BiH. To uručenje i priznanje donijelo je veliku radost za sve članove KKODS u Bosni i Hercegovini. Koordinator Puđa se zahvalio Bogu, kardinalu Puljiću, biskupu Marku i svima prisutnima. U svom obraćanju, on je kazao kako sada u njegovom srce bolje zvuče riječi pape Franje koji je rekao “Vi, karizmatska obnova, dobili ste veliki dar od Gospodina: rođeni ste iz želje Duha Svetoga kao struja milosti u Crkvi i za Crkvu”. Puđa je rekao „Mi doista želimo biti struja milosti koja Majci Crkvi donosi svoju notu duhovnosti, mi smo Crkva i ne želimo biti van Crkve, bili smo uvijek Crkva i ostajemo u Crkvi. Banjalučki biskup Franjo Komarica i Mostarsko-Duvanjski biskup i Trebinjsko-Mrkarski upravitelj Petar Palić uputili su svoje pozdrave svima prisutnima jer nisu mogli doći na susret zbog ranije dogovorenih obveza.

Na kraju susreta vjernici su se, duhovno okrijepljeni, razišli u radosti i miru uz pjesme slavljenja.

Izvor: Rastimo u Gospodinu / Radio Marija BiH

 

🎙 MOLITVENA INICIJATIVA - 100 KRUNICA ZA RADIO MARIJA BiH 🎧

 
100 krunica
 
Dragi prijatelji, u Gospinu smo mjesecu te vas s radošću pozivamo da se uključite u molitvenu inicijativu "100 krunica za Radio Marija BiH". Želja nam je okupiti molitvene podupiratelje, jer nam je - kao i vama - u našoj misiji i poslanju potrebna snaga molitve i zajedništva u duhu Božjem.
▶️ Misija Radio Marija BiH je u svaki dom navijestiti Krista i posredstvom radija omogućiti čovjekov susret sa živim Bogom ⬅️
Molitveni podupiratelj bi se, u slobodi, opredijelio kroz godinu dana - do 1. listopada 2021. moliti svetu krunicu jedan dan u tjednu za poslanje Radio Marija BiH.
📌 Kako postati podupiratelj?
Ako želite postati Molitveni podupiratelj Radio Marija BiH, javite nam se na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., broj: 062 882 410 (Viber, WhatsApp) ili u Inbox, s osnovnim podacima:
Ime, prezime, datum rođenja, adresa, kontakt broj i e-mail.
U znak zajedništva i zahvalnosti poslat ćemo vam člansku karticu Radio Marija BiH.
Dobrodošli u veliku obitelj molitelja! Bog vas blagoslovio i Gospa čuvala i zagovarala 🙏
🎙 Kršćanski glas u vašem domu i u svijetu 🎧

Novi broj revije „Svjetlo riječi”: Čovjek i priroda - Znak Božje ljubavi

Iz tiska je izašao novi broj franjevačke obiteljske revije Svjetlo riječi, za mjesec listopad 2020. godine. Glavna tema novoga broja jest Čovjek i priroda. Znak Božje ljubavi.

Priroda i covjek naslovnicaOvomjesečnu Temu broja pod naslovom Prirodu treba voljeti potpisuje dr. Dalibor Ballian, profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. On na početku ovoga opsežnoga teksta posvećenoga prirodi i čovjekovu odnosu prema prirodi postavlja pitanja o tome kako ponovno postići sklad koji treba vladati između Boga, čovjeka i prirode, osobito danas kada liberalni kapitalizam potiče na iskorištavanje prirode do njezinih krajnjih granica beskrupulozno je uništavajući. Kako stoji BiH kada je u pitanju prekomjerno iskorištavanje i uništavanje prirodnih resursa? Kako se naše društvo uopće odnosi prema prirodi? Što reći na temu malih i velikih hidroelektrana kojima se uništava biljni i životinjski svijet? Kako se za sklad između prirode i čovjeka zalagao sv. Franjo Asiški? Više o ovoj temi pročitajte u novomu broju Svjetla riječi.

Reportaža iz pera Nikoline Marčić ovoga mjeseca dolazi iz jedinoga franjevačkog samostana u BiH posvećenoga sv. Franji Asiškomu. Smješten na obroncima Vlašića, samostan sv. Franje Asiškoga u Gučoj Gori kod Travnika po mnogočemu je poseban. Reportaža pod naslovom Guča Goro, zemljo plemenita svjedoči o teškoj povijesti samostana, ali ujedno zrači optimizmom franjevaca i naroda koji danas žive u Gučoj Gori. Doznajte što o samostanu ima reći gvardijan fra Drago Pranješ – Čarli, kako žive franjevci u Gučoj Gori te kakav je suživot franjevaca i vjerničkoga puka u ovom malom mjestu podno Vlašića. Samo u novom broju Svjetla riječi.

Središnji razgovor ovoga mjeseca vodio je glavni urednik revije Svjetlo riječi fra Janko Ćuro s istaknutim hrvatskim pjesnikom, književnikom, akademikom Lukom Paljetkom. Doznajte kako Paljetak uspijeva uskladiti i održati dinamičan ritam rada i što za njega znači nemati vremena, zatim kako ocjenjuje književni rad bosanskih franjevaca i što njemu osobno znači njihov rad i što ima reći o kulturi kao temeljnoj odrednici društvenoga napretka. Ovaj izvrsni intervju koji je ekskluzivno objavljen u novom broju Svjetla riječi, otvorit će novi pogled na značajne stavke u životu Luka Paljetka, koji posebno prijateljstvo njeguje s bosanskim franjevcima.

Ostali prilozi novoga broja Svjetla riječi uključuju tekst bibličara fra Darka Teperta o prirodi koja je znak Božje blizine, zatim razmišljanje prof. dr. Borisa Becka o Božjoj blizini u vremenu duhovne krize i tekst Tatiane Cameron Tajči o nesalomljivomu duhu prirode i čovjeka. Putopis iz maloazijskoga mjesta Isparte, grada ruža, pročitajte iz pera Dalibora Balliana, dok o franjevačkoj povijesti Bosne Srebrene pišu fra Anđelko Barun, fra Marko Karamatić i Ivo Pranjković. Novi broj Svjetla riječi obogaćen je također prilozima fra Mile Babića o nepostojanju nepogrešiva kolektiva, fra Jure Marčinkovića o ljekovitim svojstvima lovora, Ivice Raguža koji piše o dvije vrste spektakla – Đavlovom i Kristovom, te fra Damira Pavića o blaženoj Ozani iz Mantove.

Od izdanja FMC Svjetlo riječi preporučujemo još i kuharicu Kuhinja bez zidova s. Anđelke Jakovljević kao i zbirku narodnih i popularnih pjesama i napjeva Duša narodna te, u svjetlu teme broja, knjige Zemlja planina BiH i Polja i visoravni BiH, autora Dalibora Balliana.

Sva izdanja Svjetla riječi dostupna su pozivom na broj telefona 033 726 200 ili internetskom kupovinom na mrežnom portalu www.svjetlorijeci.ba. Širimo svjetlo.

 

Izvor: Radio Marija BiH

Proslava blagdana Svete Mala Terezije

irztdz

Prvoga listopada 2020. godine samostan sestara karmelićanki u Sarajevskom naselju Stup, proslavit će blagdan svete Male Terezije. Proslava će biti u 18 sati predslavljanjem svete Mise koju će predvoditi vrhbosanski biskup koadjutor i vojni apostolski upravitelj BiH mons. dr. Tomo Vukšić.

Prije svete Mise, molit će se krunica za misijske nakane, a naposljetku mise bit će upriličen blagoslov ruža u čast Svetice.

RM

 

 

Potkategorije

Dragi i poštovani naši slušatelji,

Poslije dugo vremena da Vam se ukratko javimo i predstavimo. Naime, zasigurno ste već uočili preko radio valova ili stranice pa čak i stranice na facebooku da je RM s ovim ljetom krenula i s novom ekipom. Nova je, zamjenica glavnog urednika i promotor. Novi je i stari ravnatelj/glavni urednik.  

Pa idimo redom!

Nova zamjenica glavnog urednika je Ruža Hrkać (Mostar),

Novi promotor je Dražen Janko  (Žepče),

A novi/stari glavni uredik je p. Mato Anić (Sarajevo).

Bivšim djelatnicima: Davoru Brđanoviću, Nikolini Marčić, Ružici Rotim, Kristini Biokšić, Danici Škutor i p. Siniši Štambuku od srca zahvaljujemo za sve dobro što su ugradili i ostavili na RM, te im želimo obilje Božjeg blagoslova na novim službama i poslovima.  

Želimo s Vama podijeliti i veliku radost zbog lijepog broja novih suradnika i volontera. Oni su stup RM. Bez njih (Vas) ona ne postoji. Jedni su svoj doprinos dali i ostavili trajni trag na našem radiu, drugi su nastavili svoju misijun a treći tek počeli. Svi ste vi dio Marijina djela. Neka Vas Gospa čuva u svome srcu.

Napravili smo i stanovite izmjene u programskoj shemi. Vjerujemo nabolje.

Na koncu velika hvala svima Vama dragi naši dobročinitelji. Naše donacije nisu velike, ali su nam dragocjene. Poznata nam je Vaša ljubav prema Gospi i vjerujemo da zajedno možemo dalje, više i bolje.

Neka Vas sve prati Božji blagoslov i Gospin zagovor.

  1. p. Mato Anić 

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17