icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

VIJESTI

Iskustvo sudjelovanja u "Franjinoj ekonomiji"

 
127563203 124295386128240 8329148746018949606 o
 
Ivana Silvestro iz Međugorja je jedna od 2000 selekcijom odabranih mladih iz 120 zemalja svijeta koji žele pravedniji i moralniji svijet i koji su odgovor našli u Franjinoj ekonomiji. Večeras na valovima Radio Marije od 19:00, gospođa Ivana Silvestro u emisiji uživo, djeli sa slušateljima iskustva sudjelovanja u Franjinoj ekonomiji.
 
Večerašnju emisuju će biti moguće pratiti i preko youtuba kanal Radio Marije sa početkom u 19:00 sati. U nastavku je link https://www.youtube.com/channel/UCEeV5Hg4lLI3XjIouI0ykug sa kojeg će biti omogućeo praćenje iskustva o Franjinoj ekonomiji. Preplatite se, besplatno je i za buduće prijenose koje bude organizirala Radio Marija. Dovoljno je samo klinuti na PREPLATI ME i dobit će te na vašem youtubu obavijeti o budućim videima Radio Marije.
 
RM
 
 

11. MEĐURELIGIJSKI SUSRET "DUH ASIZA U ZENICI"

 
 
DUH ASIZA 1
 
Susret je upriličen uz poštivanje epidemioloških mjera, tako da su u crkvi sv. Ilije Proroka prisutni bili samo vjerski službenici i izvođači, dok su ostali program mogli pratiti u direktnom televizijskom prijenosu. Ove godine "Zenička povelja mira", kao zajednički ustanovljeno priznanje vjerskih zajednica i crkava grada Zenice, dodijeljeno je arhimandritu Danilu Pavloviću a za neumornu podršku međureligijskom dijalogu u našoj zemlji.
 
Učesnici su poručili da su za pravi a ne prividni mir. Onaj mir koji znači saradnju - živu i konkretnu razmjenu s drugim - koji je za nas dar a ne problem - brat s kojim možemo pokušati izgraditi bolji svijet. Mir koji znači učenje - poziv na svakodnevno usvajanje teškog umijeća zajedništva, kulture susreta, čisteći savjest od svake napasti nasilja i krutosti - suprotne Božjem imenu i dostojanstvu. 
 
Istaknuto je da svi zajedno imamo jednu ozbiljnu zadaću pred sobom a to je čuvati našu zajedničku kuću i sve što se u njoj nalazi, jer Bog u svome stvaranju nije želio samo jednu biljku ili životinju, ili samo jednoga čovjeka, jednu planetu, jednu zvijezdu.... On je volio mnoge, različite, svakoga u njogovoj posebnosti. 
 
U tom duhu, nadamo se da je i ovogodišnji "Duh Asiza u Zenici" oslobodio snagu ljubavi i prihvatanja.
 
DUH ASIZA 2
 
DUH ASIZA 3

Fotografije: Draženko Jurišić

 

Više pročitajte na: https://mrv.ba/lat/clanci/vijesti/11-medjureligijski-susret-duh-asiza-u-zenici/

RM
 
 

Promocija digitalne platforme "Religioskop"

WhatsApp Image 2020 11 10 at 15.20.30

Ljubiteljima povijesti, kulturnog nasljeća u doba korona visura omugućena je lakša pretraga informacije putem digitalne platforme „Religioskop“. U fokusu digitalne platforme, koja je prezentirana 10. studenog u Historijskom muzeju BiH je obrazovanje i vjersko naslijeđe BiH ono koje se čuva u lokalnim muzejima i drugim baštinskim institucijama. Digitalna platforma je omogućiamda se iz toplog i sigurnog doma pretraže sve informacije vezane za kulturna nasljeđa BiH.

Tokom prezentacije ljubitelji povijesti su imali priliku upoznati se sa digitalnom platformom "Religioskop" kroz promotivni video. Također je to prilika da posjetitelji upoznaju i istraživački, autorski i konsultantski tim koji je pomogao u razvoju digitalne platforme: direktorica Historijskog muzeja BiH i urednica "Religioskopa" Elma Hašimbegović, profesori Melisa Forić i Ćazim Hadžimejlić, iz Srpskog pjevačkog društva "Sloga" Stefan Mojsilović, savjetnik za kulturu i religiju Jevrejske zajednice u BiH Eli Tauber i fra Ivica Korčanin, časni brat iz kreševskog samostana  sv. Katarine.

Promocija digitalne platforme "Religioskop" tokom studenog planirana je i u Mostaru i Banjoj Luci, najavljeno je iz Historijskog muzeja.

Ukratko o projektu:

Religioskop je digitalna platforma namijenjena prvenstveno mladim ljudima, ali i svima onima koji žele saznati više o kulturno-historijskom naslijeđu četiri monoteističke religije na području Bosne i Hercegovine i njihovom doprinosu razvoju bosanskohercegovačkog društva. Ne pretendujući da pokrijemo cjelokupni historijski razvoj i sveobuhvatno predstavimo kulturno-historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine, obišli smo muzejske riznice, bogomolje, samostane, manastire i tekije, groblja, otvorili sehare bosanskohercegovačkih porodica, zavirili u njihove privatne foto-albume i odabrali sto priča. One nam kroz fragmente o materijalnom i nematerijalnom naslijeđu, arhitekturi, umjetnosti i knjigama, te običajima i praznicima iz kalendara religija, daju uvid u kompleksnost i bogatstvo, različitosti i sličnosti vjerskih zajednica na ovim prostorima.

Više o samoj platformi možete pronaći na linku: https://religioskop.ba/o-projektu/

 

WhatsApp Image 2020 11 10 at 15.20.30 2

WhatsApp Image 2020 11 10 at 15.20.30 1

RM

 

 

Papa odlučio da kardinal Vinko nastavlja sa službom

phpThumb cache nedjelja.ba src3206f3d39a8fddc5e94f73c3be379de3 par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378 dat1582537084

 

Papa Franjo je u četvrtak 29. listopada poslao Vinku kard. Puljiću pismo u kojemu ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa "dok se drukčije ne odluči", prenosi Katolički tjednik.

Prema ustaljenom načinu crkvene korespondencije, Sveti Otac je nakon što mu je vrhbosanski nadbiskup, navršivši 75 godina života 8. rujna 2020. predao "odreknuće od službe" (usp. Kan 401 § 1.), odgovorio da kardinal Vinko nastavlja sa službom "donec aliter provideatur" - "dok se drukčije ne odluči".

Papin odgovor išao je redovitim putem preko Apostolske nuncijature u Sarajevu, kao i kardinalov podnesak odreknuća.

U svome osvrtu za Katolički tjednik nadbiskup Vinko kard. Puljić je kazao: "Nakon što sam prema propisu Zakonika kanonskoga prava, ponudio Papi svoju ostavke, šalio sam se da vidim tko će prije reagirati: dragi Bog ili Papa. Evo, Sveti Otac je prije reagirao i na tome mu zahvaljujem. Ja sam spreman za Crkvu raditi dok me služi zdravlje."

Izvor: https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/bih/papa-odlucio-da-kardinal-vinko-nastavlja-sa-sluzbom/18030

RM

 

 

Blagoslov nove opreme u sarajevskom studiju Radio Marije u BiH

 

Posveta studije

Protekla dva tjedna u sarajevskom studiju Radio Marije u BiH provodilo se instaliranje nove opreme. Pored fizički vidljivih monitora, instaliran je čitav operativni sustav sa novim softverima kompanije Axel, doniran od World Family Radio Marie. Na taj način Radio Marija u BiH ide u korak s modernom tehnologijom, pokušavajući se izboriti sa svim poteškoćama vremena u kojima se nalazi. 

Kako bi rad na tim računalima bio samo za doprinos Radio Marije, pater Mato Anić, ravnatelj i glavni urednik Radio Marije u BiH, sa skupštinom i dijelom djelatnika iste, blagoslovio je "novi studio" učinivši ga tako spremnim za rad. 

Nadamo se da će Radio Marija u BiH sa novim računalima još ustrajnije raditi na donošenju radosne vijesti u svaki dom Bosne i Herecegovine.

Želimo im uspješan i blagoslovljen rad.

RM

 

 

Potkategorije

Dragi i poštovani naši slušatelji,

Poslije dugo vremena da Vam se ukratko javimo i predstavimo. Naime, zasigurno ste već uočili preko radio valova ili stranice pa čak i stranice na facebooku da je RM s ovom zimom krenula i s novom ekipom. Nove su , zamjenice glavnog urednika.

Pa idimo redom!

Nova zamjenica glavnog urednika je Anamarija Matijević (Žepče) i Ljilja Soldo (Mostar), a stari djelatnici su:

Promotor je Dražen Janko  (Žepče),

Koordinator Rafaela Obučić (Visoko),

Milorad Margetić (Kraljrva Sutjeska),

Promotor u Međugorju Dario Vasilj (Međugorje),

Glavni uredik je p. Mato Anić (Sarajevo).

Želimo s Vama podijeliti i veliku radost zbog lijepog broja novih suradnika i volontera. Oni su stup RM. Bez njih (Vas) ona ne postoji. Jedni su svoj doprinos dali i ostavili trajni trag na našem radiu, drugi su nastavili svoju misijun a treći tek počeli. Svi ste vi dio Marijina djela. Neka Vas Gospa čuva u svome srcu.

Napravili smo i stanovite izmjene u programskoj shemi. Vjerujemo nabolje.

Na koncu velika hvala svima Vama dragi naši dobročinitelji. Naše donacije nisu velike, ali su nam dragocjene. Poznata nam je Vaša ljubav prema Gospi i vjerujemo da zajedno možemo dalje, više i bolje.

Neka Vas sve prati Božji blagoslov i Gospin zagovor.

  1. p. Mato Anić 

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17