icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Na osunčanom brijegu topio se snijeg. Snješko i Snješka Bijelić osjećali su propadanje. Razgovarahu o smislu života, promišljahu o svom postanku. – Zacijelo smo stvoreni od nekog inteligentnog bića, ustvrdila je Snješka. – Uvijek si bila lakovjerna, usprotivio se Snješko. Nastali smo od pahulja koje su se grudama dokotrljale na mjestu gdje stojimo. Ljudi se pitaju o svom porijeklu. Uočavaju svoju sličnost s okolinom. Sastavljeni smo od materije svijeta u kojem se nalazimo. Teorija slučajnosti jednako je vjerojatna kao kad bi padanjem pahulja nastao Snješko Bijelić. Tvari koje čine naše tijelo posebno su raspoređene. Elementi svijeta u nama su strukturalno uređeni što nas čini osobitima.

how-do-you-protect-your-home-from-snow-melt.jpg

 

Osobnost je svojstvo po kojem se razlikujemo u odnosu na sva druga bića u svijetu. Mikrobi (od grč. μιϰρός: malen + βίος: život) su najmanja živa bića sveprisutna u svijetu. Potpomažu cjelokupne funkcije ekosustava i bez njih bi život na planetu bio neostvariv. Sastavni su dio i našega organizma, podržavaju metabolizam npr. u probavi razlažu hranu na jednostavne tvari. Manji broj mikroorganizama su štetni, opasni i patogeni za čovjeka. Obranjeni smo od njih i na mnoge smo razvili tzv. imunitet a neki izazivaju bolest. Ognjica je pučki naziv za poremećaj izazvan utjecajem štetnih mikroba i oslabljenim organizmom. Očituje se visokom tjelesnom temperaturom što je način da organizam neutralizira infekcije. Ne postoji univerzalni lijek za ovu bolest jer beskonačan je broj novih mutiranih mikroba koji nas napadaju.

Brojna druga oboljenja smrću završavaju u konačnici porastom infekcije, vrućicom, ognjicom. Dogodi se da čovjek ima ranu od uboda, oslabljene bubrege, slab protok krvi ali u konačnici smrt nastupa uslijed infekcije. Razdoblje kasne zime karakterizira porast rizika virusnih i baktrijskih infekcija i odvijeka smrt je učestalija u ovom dobu. Tko prezimi doživjet će novo ljeto a broj ljeta bio je sinonim za broj preživjelih godina. Evanđelje donosi događaj obolijevanja Petrove punice koju je Isus čudom ozdravio. Mnogo puta, na mnogo načina i pod mnogim okolnostima mi smo čudesno preživjeli infekcije, nasrtaje bakterija, borbu protiv virusa unutar organizma. U mnogo slučajeva toga nismo bili svjesni, uostalom i u ovom trenutku u nama se odvija nasrtaj patogena i mi ćemo ga nadvladati nesvjesni čuda u nama.

IMG-20220621-WA0012.jpg

Piše: fra Mijo Šuman, vikar u župi Dolac kod Travnika

Čovjekov život na zemlji je borba i dani nam hitro prolaze, podcrtava se u prvom misnom čitanju iz Knjige o Jobu. Hvalite Gospodina koji liječi srca skršena, nema mjere mudrosti njegovoj, opjevava psalam 147. Pavao u poslanici očituje svijest kako mu je darovan život i on u toj vjeri želi djelovati navješćujući Radosnu vijest evanđelja. Petrova punica je nakon čudesnog izlječenje opet umrla ali je čudesno ozdravljenje zabilježeno jer je fasciniralo. Postojanje na svijetu čudesno se održava samo što tomu ne pridajemo dovoljno značaja. Život ljudski u konačnici će se vrućicom istopiti poput Snješka Bijelića kojeg smo radosno napravili na osunčanom brijegu. Pozvani smo do tada ostvariti se u zahvalnosti sretni što je našu kuću pohodio Isus i čudesno nas ozdravljao tjelesno i duhovno. Poklikom aleluja ističe se: „Ja sam svjetlost svijeta, govori Gospodin, tko ide za mnom imat će svjetlost života“!

Izvor: RM BiH
Objavljeno: 04.02. 2024.

Program

08:50 Duhovna misao
09:00 Krunica, slavna otajstva - nakana (za Papu i potrebe svete Katoličke Crkve)
09:40 Rubrika: Čitamo knjigu: Poderani veo/Esther Gulshan&Thelma Sangster/naratorica Snježana Dragić
10:00 Vijesti Herceg Bosne
10:05 Otvoreni program: Blok glazbe po izboru
10:30 Emisija: Isusu po Mariji/Totus tuus
11:20 Kontakt emisija: Kava s Radio Marijom/Ljilja Soldo
11:45 Rođendani
12:00 Anđeo Gospodnji, srednji čas, molitva sv. Mihaelu arkanđelu, posvetna molitva RM
12:20 Rubrika: Svetac dana i Imendan
12:30 Najave i obavijesti do 17:00h
12:45 Komentar dnevnog Evanđelja

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu