icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

Nova era Međugorja: Na Mladi Fest dolaze dvojica kardinala, tri biskupa, četiri nadbiskupa

medjugorje 222 0

Ono što u posljednjih godinu dana nazivamo “novom erom Međugorja” svoju je jasnu sliku s one najviše crkvene razine dobilo upravo ovih dana u najavi programa za ovogodišnji Mladifest, koji će se od 1. do 6. kolovoza održati u Međugorju pod geslom “Idi za mnom”.

Naime, nakon što je papa Franjo u svibnju dokinuo zabranu svećenicima organiziranja hodočašća, taj je njegov potez širom otvorio vrata i kardinalima i biskupima da hodočaste u Međugorje, pa će ove godine na Mladifestu biti dvojica kardinala, tri biskupa i četiri nadbiskupa (s mons. Henrykom Hoserom, apostolskim vizitatorom za Međugorje) za oltarom u služenju euharistije i kroz svakodnevne kateheze koje će slušati nekoliko pedesetak tisuća mladih iz cijeloga svijeta. To je više nego jasna poruka kako Crkva u budućnosti računa na Međugorje. Njihov sastav, također, otkriva mnogo. Primjerice, na otvaranju Mladifesta svečanim euharistijskim slavljem predsjeda kardinala Angelo De Donatis, papin vikar rimske biskupije. Šaljući kardinala De Donatisa u Međugorje, papa Franjo podsjetio je na jednu od poruka s početka svoga pontifikata, koju su možda mnogi zaboravili, a to je da je on prije svega biskup Rima. Pokazao je to upravo prvim gestama obilazeći na skroman i jednostavan način upravo rimsku biskupiju, stavljajući naglasak na taj dio svoje službe. A sada svoga rimskog vikara šalje u Međugorje na otvaranje Mladifesta!

Večernju misu zatvaranja Festivala mladih predvodit će nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju. Osim što je poznato da su svetišta upravo smještena u to vijeće, poznat je i izrazito pozitivan stav pape Franje o novoj evangelizaciji, koji će se, prema nekim najavama iz travnja ove godine, vidjeti u rekonstrukciji i reorganizaciji rimske kurije, gdje će upravo spomenuto vijeće s Kongregacijom za evangelizaciju naroda biti istureno kao vodeće, dok će npr. Kongregacija za nauk vjere, sad prva po važnosti tada dospjeti na treće mjesto. Šaljući u Međugorje, na završetak Mladifesta, mons. Fisichellu, papa Franjo očito šalje poruku da mu je do Međugorja itekako stalo i da na njega računa u budućnosti upravo u obogaćenoj formi nove evangelizacije. Uz spomenutog kardinala i nadbiskupa tu su i apostolski nuncij u BiH, koji se već udomaćio u Međugorju, pa to očituje trajnu prisutnost Svete Stolice u Međugorju, zatim kardinal Vinko Puljić, kao vodeća figura Katoličke crkve u BiH, a zatim i jedan francuski biskup te nadbiskup Trsta i mons.

Vlado Košić, kao biskup iz Hrvatske, koji je u svoju biskupiju prije mjesec dana “uvezao” i prvi inaugurirao Mladifest u Hrvatskoj po uzoru na onaj međugorski, naravno. Sve to govori upravo o velikoj brizi pape Franje za Međugorje, što će se zacijelo nastaviti potvrđivati i u sljedećim njegovim odlukama, od imenovanja novog mostarsko-duvanjskog biskupa do proglašenja Međugorja “pontifikalnim svetištem”, kao što je najavio vatikanist Andrea Tornielli. I na koncu, priznanja samih ukazanja, prenosi abcportal.info.

 

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17