icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U ŽUPI IMENA MARIJINA U GROMILJAKU

zajednička

            U nedjelju, 21. lipnja 2020. godine, u župi Imena Marijina u Gromiljaku pod slavljem svete mise u 11 sati, devetnaest mlađih članova župne zajednice prvi put je pristupilo stolu Gospodnjem i primilo svetu Pričest. Ovom svečanom slavlju prethodila je intenzivna priprema prvopričesnika kroz župni vjeronauk, sudjelovanje na večernjim svetim misama u župnoj crkvi te pristupanje sakramentu pomirenja.

            Svečano euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom koju je pratila pjesma „Uđite s hvalama“ u izvedbi župnog zbora mladih „Ime Marijino“. Na početku slavlja uvodni pozdrav prvopričesnicima i okupljenim vjernicima uputio je župnik don Ilija Karlović, a u ime svih roditelja prvopričesnicima se obratio gdin Mladen Stanić koji je izrazio svoju, a i  radost cijele župne zajednice za ovaj svečani dan te poželio prvopričesnicima da ostanu vijerni prijateljstvu s Isusom koje danas na poseban način započinje.

            Nakon naviještaja riječi Božje don Ilija je uputio prigodnu propovijed u kojoj je govorio o Isusovom pozivu da se ne bojimo ničega, nikakvih nasrtaja na vjeru i kršćanske vrijednosti te potaknuo prisutne na vjerničku hrabrost u svjedočenju za Krista. Na to je osobito potaknuo prvopričesnike, čije je svjedočanstvo na poseban način radost susreta s Gospodinom u svetoj Pričesti te redovni odaziv na nedjeljnja misna slavlja.

            Nakon propovijedi uslijedila je obnova krsnih obećanja kada su prvopričesnici ispovjedili svoju vjeru i obnovili ono što su u njihovo ime na krštenju obećali i ispovjedili njihovi roditelji i kumovi. S posebnom pažnjom svaki prvopričesnik je slušao pitanja župnika i s ponosom odgovarao „Odričem!“ i „Vjerujem!“. Najiščekivaniji trenutak primanja svete Pričesti bio je popraćen pjesmom „Isuse, volim te“ koju su nakon Pričesti pjevali i slavljenici s posebnim žarom i radošću na licima, a potom je uslijedio mali nastup prvopričesnika s pjesmom „Mi želimo uzdić Isusa“, što je izazvalo oduševljenje svih okupljenih roditelja, prijatelja i župne zajednice.

            Nakon popričesne molitve župnik, don Ilija se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog svečanog slavlja: sestri Jeleni za pripremu prvopričenika i organizaciju slavlja, animatorima i svim mladima župe, zborašima, pomagačima i roditeljima, te poželio prvopričesnicima da u svojim srcima zadrže radost koju su posvjedočili pjevajući pjesmu „Mi želimo uzdić Isusa“ i svjedoče za Gospodina u svome životu.

            Slavlje se nastavilo ispred župne crkve kroz zajedničko fotografiranje i čestitanje, a sve uz pjesmu župog zbora mladih.

            Neka Gospodin vodi naše prvopričesnike kroz njihov život i rast vjeri, nadi i ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

s. M. Jelena Jovanović/RM

 

 

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17