icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Priroda i covjek naslovnica

Iz tiska je izašao novi broj franjevačke obiteljske revije Svjetlo riječi, za mjesec listopad 2020. godine. Glavna tema novoga broja jest Čovjek i priroda. Znak Božje ljubavi.

Priroda i covjek naslovnicaOvomjesečnu Temu broja pod naslovom Prirodu treba voljeti potpisuje dr. Dalibor Ballian, profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. On na početku ovoga opsežnoga teksta posvećenoga prirodi i čovjekovu odnosu prema prirodi postavlja pitanja o tome kako ponovno postići sklad koji treba vladati između Boga, čovjeka i prirode, osobito danas kada liberalni kapitalizam potiče na iskorištavanje prirode do njezinih krajnjih granica beskrupulozno je uništavajući. Kako stoji BiH kada je u pitanju prekomjerno iskorištavanje i uništavanje prirodnih resursa? Kako se naše društvo uopće odnosi prema prirodi? Što reći na temu malih i velikih hidroelektrana kojima se uništava biljni i životinjski svijet? Kako se za sklad između prirode i čovjeka zalagao sv. Franjo Asiški? Više o ovoj temi pročitajte u novomu broju Svjetla riječi.

Reportaža iz pera Nikoline Marčić ovoga mjeseca dolazi iz jedinoga franjevačkog samostana u BiH posvećenoga sv. Franji Asiškomu. Smješten na obroncima Vlašića, samostan sv. Franje Asiškoga u Gučoj Gori kod Travnika po mnogočemu je poseban. Reportaža pod naslovom Guča Goro, zemljo plemenita svjedoči o teškoj povijesti samostana, ali ujedno zrači optimizmom franjevaca i naroda koji danas žive u Gučoj Gori. Doznajte što o samostanu ima reći gvardijan fra Drago Pranješ – Čarli, kako žive franjevci u Gučoj Gori te kakav je suživot franjevaca i vjerničkoga puka u ovom malom mjestu podno Vlašića. Samo u novom broju Svjetla riječi.

Središnji razgovor ovoga mjeseca vodio je glavni urednik revije Svjetlo riječi fra Janko Ćuro s istaknutim hrvatskim pjesnikom, književnikom, akademikom Lukom Paljetkom. Doznajte kako Paljetak uspijeva uskladiti i održati dinamičan ritam rada i što za njega znači nemati vremena, zatim kako ocjenjuje književni rad bosanskih franjevaca i što njemu osobno znači njihov rad i što ima reći o kulturi kao temeljnoj odrednici društvenoga napretka. Ovaj izvrsni intervju koji je ekskluzivno objavljen u novom broju Svjetla riječi, otvorit će novi pogled na značajne stavke u životu Luka Paljetka, koji posebno prijateljstvo njeguje s bosanskim franjevcima.

Ostali prilozi novoga broja Svjetla riječi uključuju tekst bibličara fra Darka Teperta o prirodi koja je znak Božje blizine, zatim razmišljanje prof. dr. Borisa Becka o Božjoj blizini u vremenu duhovne krize i tekst Tatiane Cameron Tajči o nesalomljivomu duhu prirode i čovjeka. Putopis iz maloazijskoga mjesta Isparte, grada ruža, pročitajte iz pera Dalibora Balliana, dok o franjevačkoj povijesti Bosne Srebrene pišu fra Anđelko Barun, fra Marko Karamatić i Ivo Pranjković. Novi broj Svjetla riječi obogaćen je također prilozima fra Mile Babića o nepostojanju nepogrešiva kolektiva, fra Jure Marčinkovića o ljekovitim svojstvima lovora, Ivice Raguža koji piše o dvije vrste spektakla – Đavlovom i Kristovom, te fra Damira Pavića o blaženoj Ozani iz Mantove.

Od izdanja FMC Svjetlo riječi preporučujemo još i kuharicu Kuhinja bez zidova s. Anđelke Jakovljević kao i zbirku narodnih i popularnih pjesama i napjeva Duša narodna te, u svjetlu teme broja, knjige Zemlja planina BiH i Polja i visoravni BiH, autora Dalibora Balliana.

Sva izdanja Svjetla riječi dostupna su pozivom na broj telefona 033 726 200 ili internetskom kupovinom na mrežnom portalu www.svjetlorijeci.ba. Širimo svjetlo.

 

Izvor: Radio Marija BiH

Program

11:45 Rođendani
11:50 Podnevne molitve: Litanije Presvetog Srca Isusova, molitva sv.Josipu
12:00 Kraljice neba, srednji čas, molitva sv. Mihaelu arkanđelu, posvetna molitva RM
12:20 Rubrika: Svetac dana i Imendan
12:30 Najave i obavijesti do 17:00h
12:45 Komentar dnevnog evanđelja
13:00 Katolički tjednik - najava tiska
13:05 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
13:30 Emisija: Medicinsko - psihološki savjeti/Ana Baotić Bisharat
14:30 Informativne minute
14:50 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
15:00 Krunica Božjeg Milosrđa

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu