icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

josh applegate 1349077 unsplash

Jesi li čula za strelovite molitve? To su kratke molitve ili fraze koje se mogu tijekom dana reći naglas ili u srcu. Strelovite molitve su jedan od mojih najdražih načina povezanosti s Bogom. One su neprestano zazivanje Njegove prisutnosti u mom životu. U trenucima radosti i zahvalnosti, a možda posebno u trenucima slabosti i osjećaja preplavljenosti. Niz kratkih molitvi pomaže mi „u svako doba moliti“ (Lk 21, 36). Tijekom uobičajenih, ispunjenih dana podsjećaju me da nikada nisam sama. Podsjećaju me i da je Bog veći od svih stvari koje mi ponekad pokušavaju ukrasti mir.

Nekoliko kratkih molitvi može preobraziti tvoj dan
U nastavku se nalazi nekoliko kratkih molitvi koje možeš moliti kada se osjećaš preplavljeno. Zapravo, možeš ih moliti bilo kada. Možda će biti potrebno neko vrijeme kako bi stekla naviku moliti u žaru trenutka, ali kada se to jednom dogodi, nevjerojatno je koliko mira i obnovljenog povjerenja u Boga takva molitva može donijeti – poput dubokog, polaganog udaha koji nas podsjeća da je Bog Bog i da se On uvijek za nas brine.

Također, sviđa mi se to što je većina ovih molitvi iz Svetog pisma. Postoji neka posebna umirujuća ljepota u spoznaji da se molimo Bogu Njegovim riječima uzimajući jedno od Njegovih ljubavnih pisama za nas i utapamo se u toj ljubavi kada nam je najpotrebnija.

Isuse, uzdam se u tebe
Ovo je vjerojatno moja najdraža strelovita molitva; dozivati beskrajni izvor Božanskog Milosrđa i utjehe koja dolazi kada stavimo svoje povjerenje u Njega – Boga cijeloga svijeta – Boga koji želi obrisati naše prošle pogreške, utješiti naše strahove za budućnost i pomoći nam, s povjerenjem, prigrliti sadašnji trenutak.

Budi volja tvoja
Ove riječi zapisane u Matejevu evanđelju molimo kad god molimo Oče naš. Često nesvjesno prijeđemo preko ovih riječi ne zastajkujući da bismo razumjeli njihovu snagu. Božja volja je uvijek bolja od naše. Moli ovu molitvu kao podsjetnik da trebaš prigrliti Njegovu savršenu volju i pustiti svoju nesavršenu.

Gospodine, spasi me!
Ove je znamenite riječi rekao sv. Petar kad se hodajući po vodi prema Isusu uplašio vjetra i oluje te počeo tonuti. Koliko često metaforički „tonemo“ u našim strahovima? Moli ove snažne riječi u tim trenucima posežući za Božjom rukom koja pomaže. Možda ćeš u tim trenucima čuti kako Gospodin govori tvome srcu (kao što ja često čujem!) ono što je rekao Petru: „Malovjerni, zašto si posumnjao?“ (Mt 14, 31)

On treba da raste, a ja da se umanjujem
Volim moliti ove riječi Ivana Krstitelja koje me podsjećaju da je poniznost najbolji stav koji mogu zauzeti kad se suočavam sa preplavljenošću. Zapravo, poniznost je uvijek najbolji stav. Ove me riječi podsjećaju da uvijek trebam željeti i raditi na tome da Gospodin raste u meni i tako mi udahnjuje novi život dok se moj ponos i želje moraju umanjivati kako bih dozvolila Njegovoj slavi i dobroti da sjaje kroz mene.

Bože, tminu moju rasvjetljuješ
Ovaj jednostavan redak iz Svetog pisma donosi mi nadu u trenucima i vremenima tame. Sljedeći redak kaže: „… s Bogom svojim preskačem zidine.“ (Ps 18, 30) Zato zapamtite ovaj redak za one trenutke kada trebate Božju pomoć u savladavanju zastrašujućeg zida ili kada trebate svjetlo na tamnom putu.

Zabilježite jedan od ovih citata – na mali papirić, u mobitel, na ogledalo – da vas podsjeća na strelovite molitve tijekom svakog dana ovoga tjedna sve dok to ne postane prirodan, sastavni i ozdravljujući dio vašega života.

Preuzeto s portala: https://zenavrsna.com/5-kratkih-molitvi-kada-se-osjecas-preplavljeno/19019 

Program

15:30 Molitvene nakane
16:00 Vjesti iz života crkve HKR
16:15 Sveta krunica (otajstva svjetla) - mobilni studio Orašje
17:00 Najave i obavijesti (do 23:00) /rođendani, donacije
17:10 Rubrika: Vijesti iz kulture/Snježana Dragić
17:30 Božanski časoslov - Večernja molitva
17:55 Himan Duhu Svetom
18:00 Misa - Katedrala sv.Bonaventure, Banja Luka
18:50 Vijesti Radio Vatikan
19:15 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
19:45 Rubrika: Priča iz dječje Biblije/Martina Zovko
20:00 Venite Adoremus/p.Mato Anić

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu