icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

nogometasi1

Zvijezde Manchester Uniteda, Real Madrida, PSG-a progovaraju otvoreno o vjeri u Isusa Krista.

Thiago Silva – Brazilski reprezentativac, igrač PSG-a i jedan od najboljih obrambenih igrača proteklih godina, ali u njegovu životu od početka nije sve bilo bajno. Njegova majka priznala je kako ga je zbog siromaštva htjela pobaciti, od čega ju je odgovorio njezin otac. „Moj otac nije dopustio da počinim taj grijeh”, rekla je jednom prilikom majka Angela. Godine 2005., tijekom kratkog vremena igranja u Dinamu iz Moskve, obolio je od tuberkuloze te je šest mjeseci odležao u bolnici. Tada je razmišljao o prekidu nogometne karijere, no kasnije je izjavio kako ga je „Bog spasio”. Thiago je djetinjstvo proveo pedeset metara od tzv. „divljih naselja”, favela u Riu. Prepričao je, kako je često slušao pucanje i gledao policiju koja je dolazila u ta naselja. „Kada bih došao kući, uvijek bih zahvalio Bogu što sam sigurno stigao u svoj dom.”

Romelu Lukaku – Zvijezda belgijske reprezentacije i Manchester Uniteda zabio je do sada četiri pogotka na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pritom je fotografija njega i panamskog igrača Fidela Escobara kako nakon utakmice zahvaljuju Bogu na terenu obišla svijet. Lukaku se nedavno suočio i s bizarnim optužbama kako je otišao iz svog bivšeg kluba Evertona jer je dobio „nekakvu vudu poruku”, no belgijski je reprezentativac odbacio te optužbe izjavivši da je on „izraziti katolik” te da „vudu nije dio njegova života ili vjerovanja”. Također je hodočastio u poznato marijansko svetište Lourdes.

Javier Hernández „Chicharito” – igrač West Hama i nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, Bayer Leverkusena i Real Madrida i najbolji strijelac u povijesti meksičke reprezentacije, u svojim intervjuima uvijek ističe kako kod njegove molitve nije riječ ni o kakvom praznovjerju, nego o želji da uvijek iznova zahvali Bogu na svemu što mu je podario kroz njegovu uspješnu karijeru. Popularni Chicharito, uvjereni katolik, također moli Boga da čuva njega, njegove suigrače, ali i protivnike od ozljeda, „jer one su najgora stvar za svakog sportaša”. „Volim se moliti. Volim zatražiti od Boga da se brine za mene, jer on mi je dao prigodu da igram”, poručio je Meksikanac.

Radamel Falcao – napadač Monaca i kolumbijske reprezentacije poznat je kao rasni golgeter. Osim što je najbolji strijelac svoje reprezentacije, u klubovima za koje je igrao postigao je čak 260 službenih pogodaka. No, on je i uvjereni kršćanin koji je u biografiji na svom službenom Twitter profilu za sebe napisao: „Profesionalni nogometaš, sljedbenik Isusa.” Jednom prilikom Falcao je izjavio: „Svaka područja svog života pokušavam staviti u Božje ruke, a svoju nogometnu karijeru također stavljam Bogu u ruke. Odlučio sam slijediti Isusa Krista i dopustiti mu da vodi moj život. Tu se stvari mijenjaju jer se više ne radi o meni i mojim željama i čežnjama već koji je Božji plan i svrha za mene. S Isusom možemo biti sigurni da nas neće nikada napustiti, da će uvijek biti tu.”

Keylor Navas – prvi golman višestrukog osvajača Lige prvaka i po mnogima najboljeg nogometnog kluba na svijetu, Real Madrida, Kostarikanac Keylor Navas više je puta svjedočio svoju vjeru, a o njemu je čak i snimljen film „Hombre De Fé” (Čovjek vjere). Kako prenosi Zenit, Navas je jednom prilikom izjavio: „Bog je za mene na prvom mjestu. Prije svake utakmice kleknem, raširim ruke i molim.”
Njegov najdraži biblijski redak je iz Poslanice Galaćanima 1,10: „Doista, nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga. Bog mi je dao zdravlje i prekrasan posao. Stoga ne stojim mirno čekajući što će se dogoditi. Cijelo vrijeme radim na sebi i dajem sve od sebe kako bih učinio boljim sebe, ali i cijelu reprezentaciju.”

BONUS: izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić više je puta posvjedočio svoju vjeru, pa i u katoličkim medijima.
„Kod mene je vjera stalna i sve što sam napravio u životu i svojoj karijeri mogu zahvaliti vjeri i dragom Bogu. Stalno ponavljam kako mogu biti prezadovoljan sa svime kako se to kod mene razvijalo. Bez kvalitetne vjere i jednoga dobrog motiva to je teško ostvariti. Krunica je uvijek uz mene i kad osjetim taj neki trenutak, stavim ruku u džep, stisnem je i onda sve stvari budu lakše”, izjavio je prilikom gostovanja u emisiji „Zašto vjerujem” na HKR-u.
Naš kolumnist Marin Miletić u svojoj je nedavnoj kolumni opisao i osobni susret s izbornikom Dalićem: „Dalića sam upoznao 2007. godine na Kantridi. Nešto sam se motao oko Kluba pa sam imao pristupa ovome i onome. Brzo smo kliknuli. Ja teolog, vjeroučitelj, Dalić trener omiljenog Kluba. (…) I tako Dalić i ja možda i više od petnaestak puta u razgovoru o – Isusu. Odmah sam vidio da je dosta povezan s obitelji koju je brzo gledao kako dovući u Rijeku. Ispitivao me o okolnim župama i svećenicima propovjednicima. Zanimalo ga je gdje su ono ‘pravi’ svećenici. Sjećam se da sam se zezao kako sam poprilično siguran da mi nemamo lažno zaređenih svećenika, ali Dalića je zanimala – autentičnost.”

Izvor: bitno.net

 

 

 

Program

08:30 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
08:50 Duhovna misao
09:00 Krunica - nakana (za Papu i potrebe svete Katoličke Crkve)
09:40 Rubrika: Čitamo knjigu: Žrtva ispovijedne tajne/Joseph Spillmann/narator Ivan Prskalo
10:00 Vijesti Herceg Bosne
10:15 Emisija: Isusu po Mariji/Totus tuus
11:00 Misa - Katedrala Marije Majke Crkve Mostar
11:45 Rođendani
11:50 Podnevne molitve: Ltanije na čast Presvetom Oltarskom Sakramentu, molitva sv.Josipu
12:00 Anđeo Gospodnji, srednji čas, molitva sv. Mihaelu arkanđelu, posvetna molitva RM
12:20 Rubrika: Svetac dana i Imendan
12:30 Najave i obavijesti do 17:00h

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu