icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Katolički mediji u molitvenoj noći s Gospom – "Mater Fatima 2020."

Svjetski molitveni projekt "Mater Fatima" i ove godine umrežio je katoličke medije hrvatskog govornog područja. Hrvatski katolički radio, Radio Marija, Radio postaja Mir Međugorje i Laudato TV svojim slušateljima i gledateljima u četvrtak navečer će prenijeti molitvu za mir iz Meksika, iz crkve podignute na mjestu kuće sv. Juana Diega koji je doživio ukazanje Gospe Guadalupske. HKR i Radio Marija od 22:30 imaju posebno marijansko bdjenje pod nazivom "Molitvena noć s Gospom", a od 23:55 do 01:00 izravno se uključuju u Meksiko povezujući s molitvom za mir u svijetu i gledatelje Laudato TV-a i slušatelje Radio postaje Mir Međugorje.

Screenshot 1

KATOLIČKI MEDIJI U MOLITVENOJ NOĆI S GOSPOM – "MATER FATIMA 2020."

Projekt “Mater Fatima” zamišljen je kao molitveno povezivanje župa i svetišta diljem svijeta u isto vrijeme, kako bi se u jednom trenutku poput molitvenog svjetlosnog stupa uputio snažan vapaj Bogu za mir, molitva za naše obitelji i svećenike. Središnji događaj je na jednom mjestu, ove godine u Meksiku, ali ovakvu molitvu moguće je u tom trenutku organizirati na svim stranama svijeta. I mediji su pozvani proširiti ovu molitvu, što su kao posebno poslanje prepoznati katolički mediji hrvatskog govornog područja.

Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatskoga katoličkog radija: “Zahvaljujem svim slušateljima koji sa zanimanjem prate ‘Mater Fatima’. Naš radio se prošle godine uključio u ovaj projekt prepoznajući u njemu snagu molitve koja u istom trenutku povezuje cijeli svijet. ‘Mater Fatima’ je molitva Krunice, Euharistijsko klanjanje i posveta Bezgrešnom Srcu Marijinu i ostvaruje se u župama i svetištima diljem svijeta, ali i putem medija u izravnom prijenosu središnjeg mjesta slavlja. Ove godine to je Kuća sv. Juana Diega iz Meksika. Drago mi je što je ova molitva za mir, za obitelji i za naše svećenike ujedinila i nas katoličke medije hrvatskog govornog područja, te ćemo večeras povezati Hrvatsku i BiH sa mjestom čašćenja Gospe Guadalupske. Zahvaljujem kolegama Laudato TV, Radio postaje Mir Međugorje i Radio Marije što su nam se pridružili i prepoznali duhovni projekt ‘Mater Fatima’ kao vrijedan pozornosti. Naša je uloga umrežiti se da bi glas mira, Radosna vijest Isusa Krista i poruka Njegove Majke došli do što više primatelja. Neka nam i večerašnji program ‘Molitvena noć s Gospom’  i ‘Mater Fatima’ budu na duhovnu korist i izgradnju.”

Ksenija Abramović, direktorica i glavna urednica Laudato TV-a: “Veseli me da su i ove godine hrvatski katolički mediji sudionici projekta ‘Mater Fatima’ i da ćemo doći do naših gledatelja i slušatelja, i zajedno moliti za mir i obraćenje grešnika utječući se Bezgrešnom Srcu Marijinom. Na koncu, ono će pobijediti kako nam je i obećala Bezgrešna Djevica Marija. Molimo zajedno za taj Marijin mir u nama. Toliko je važan mir u duši jer kad imamo mir, onda imamo sve: mir u obitelji, domovini, svijetu. Neka nas i dalje sve štiti i prati moćni zagovor BDM, Majke mira i dobrote, naše Zvijezde mora, tog svog sjaja koji po njoj živi u nama, Ruže Otajstvene, Djevice Milostive, vjerne i svake hvale dostojne. Neka pobijedi njezino Bezgrešno Srce – Srce Marijino.”

  1. P. Stjepan Fridl, Sanja Pehar, Ksenija Abramović i Siniša Kovačić

Sanja Pehar, izvršna urednica Radio postaje Mir Međugorje: “I naša radijska postaja uključila se u ovaj projekt koji je oko Marije okupio katoličke postaje iz cijeloga svijeta. Posebice me veseli zajedništvo nas katoličkih medija u BiH i Hrvatskoj. Želimo i na ovaj način, ujedinjeni u molitvi, širiti dobre, vrijedne sadržaje koji će naše slušatelje oplemeniti i duhovno obogatiti. Nakana ovog projekta je molitva za mir što je i temeljna poruka Međugorja. To je i ime naše radio postaje koja je, usuđujem se reći, Gospin projekt. Zatim, molitva za naše obitelji, djecu, svećenike… Na to nas i Kraljica Mira poziva već 38 i pol godina. Ujedinio nas je danas ovaj projekt iz Meksika, a toliko puta do sad nas je povezao i međugorski Festival mladih koji su neki naši mediji i izravno prenosili. Nadam se da će ih u budućnosti biti još, kako iz svijeta, tako i iz našega i vašega Međugorja, mjesta gdje je nebo zemlju dodaklo i dotiče i danas preko naše Majke, Kraljice Mira.”

Stjepan Fridl, glavni urednik Radio Marije: “Večeras ćemo biti ujedinjeni u molitvi s braćom i sestrama po cijelom svijetu. Radio Marija danas djeluje na svim kontinentima u preko 80 zemalja diljem svijeta. U naviještanju Božje Riječi svim našim djelatnicima uzor je Isusova i naša Majka Marija. Ona je izrekla svoj ‘da’ i ostala vjerna u svim lijepim i manje lijepim  trenucima svoga života, i ostaje nam uzor u našem svjedočenju Evanđelja i ljubavi prema Bogu i ljudima. Kod svojih slušatelja želimo probuditi onu radost koju je Gospa nosila u srcu i pretočila u pjesmu ‘Veliča duša moja Gospodina’. Radio Marija koja nosi lijepo ime naše nebeske Majke Marije, rado se s drugim našim sredstvima priopćavanja uključuje u izravan prijenos Euharistijskog klanjanja, molitvu Krunicu i posvetu Srcu Isusovu i Srcu Marijinu.”

Radio Marija u Bosni i Hercegovini također prenosi od 22:30 posebno marijansko bdjenje pod nazivom "Molitvena noć s Gospom", a od 23:55 do 01:00 izravno se uključuje u Meksiko povezujući s molitvom za mir u svijetu i gledatelje Laudato TV-a i slušatelje Radio postaje Mir Međugorje.

RM

Program

13:00 Katolički tjednik - najava tiska
13:05 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
13:30 Emisija: Biti mala Marija/Ljilja Soldo
14:30 Meditacija: Pred raspetim Kristom/ Marina Zovko
14:50 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
15:00 Krunica Božjeg Milosrđa
15:30 Veliki petak: razmatranje nad kalvarijom/Adnan Petar Mihael Jašarević
16:00 Vijesti iz života crkve /HKR
16:15 Sveta Krunica (žalosna otajstva)
16:55 Najave i obavijesti (do 23:00) /rođendani, donacije
17:00 Rubrika: Mala svjedočanstva/Milan Stančić
17:30 Božanski časoslov - Večernja

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu