icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Ljubljena, jutros sam se zagledala u sunce, tek što se izmigoljilo iza maglene zavjese. Podsjeća me na tebe dok širiš svoje ručice ispod malenog jorgana i zijevaš... protežeš se... Zurim u tvoje nježno majušno lice i spremno čekam s najvećim osmijehom da ti poželim dobrodošlicu kad otvoriš okice, te dvije crtice iza kojih se skrio svemir.
Tebi se ne žuri... vrtiš se u toplom krevetiću, mašeš ručicama, kao da se s nekim meni nevidljivim igraš tašunanja. A onda se učas zaigraš i nogicama. Slutim da se u tvom svijetu događa nešto lijepo.

Piše: Rafaela Obučić / Radio Marija

Znaš, nama starijima, obično se žuri... često nemamo strpljenja. I možda baš zbog toga propušamo čaroliju istinskog življenja. Zamisli, možemo nepomično stajati na jednom mjestu, a mislima biti na stotinu drugih mjesta. Rijetko u sadašnjem trenutku - potpuno, svjesno i prisutni cijelim bićem. Ne znam kad i kako smo svladali tu vještinu, ali ti se ne daj zavarati. Ostani što duže možeš takva kakva jesi: ne uzbuđuj se - nastoj biti svjesna svakoga trenutka i sebe u njemu - kao da je prvi i posljednji - neponovljiv. To je dar.

Upravo si kihnula... Čudesno je kako ti se lice u trenu izmijenilo! Nasmijava me ta promjena... Zamišljam kako ćeš izgledati kad porasteš. Hoćeš li ličiti na mamu ili tatu. Već se naziru obrisi i jednoga i drugoga, ali čuj... i upamti: Jedinstvena si. Originalna. Voljena. Kad je Bog odlučio udahnuti svoj Duh u tebe, rekao je: Neka bude. I postala si istog trena. Začećem. Zamislio te i oblikovao kao nijedno drugo svoje dijete na ovom svijetu. Njegova si, najprije. Govorit će ti da si ista otac, neki će reći da si ista svoja mati, nalazit će sličnosti s ovime ili onime... ne vjeruj im niti se obaziri na to. To su ljudske percepcije i interpretacije. Ne uspoređuj se. Tvoj temelj i izvor je u Bogu. Njega traži i Njemu neprestance pružaj ručice... U dubinama tvog bića utisnuta je ta istina. Ma što se dogodilo i što god te snašlo u životu, ostani u dodiru s dubinama svoga bića. Osluškuj i ne boj se zaranjati s vremena na vrijeme u ta nepregledna prostranstva. Prepusti se i plovi, kao što ronilac plovi morskim dubinama i promatra čudesa biljnog i životinjskog svijeta dotad viđenog samo na slikama i u knjigama. I to što otkriješ, ne boj se iznijeti pred Njega. Ta, tko te bolje poznaje od Onoga koji te htio i poželio? S Njim se razračunaj, jer je Njegova jedina računica Ljubav.

Voljena moja, čudesno je kako svaka osoba na ovom svijetu ima jedinstveno poslanje... Bez te osobe svijet vi bio osiromašen i uskraćen ljepote njezina postojanja. Djelovanja. Nedostajao bi njezin osmijeh, zagrljaj, a tek oči - zdenci u kojima se zrcali dragocjena duša! Svi darovani talenti ostali bi zakopani i nikad ne bismo saznali kakva promjena dolazi s tom osobom. Jer, svako je ljudsko biće pozvano u život kako bi ga oplemenilo, raslo u ljubavi i širilo ju dalje.

Zato želim da živiš - i svojim životom proslavljaš Gospodina, Oca na Nebesima.  

 

 
 

Program

18:00 Misa - Katedrala sv.Bonaventure, Banja Luka
18:50 Vijesti Radio Vatikan
19:15 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
19:45 Rubrika: Priča iz dječje Biblije/Martina Zovko
20:00 Venite Adoremus/p.Mato Anić
21:00 Krunica (žalosna otajstva)/KŠC Don Bosco, Žepče
21:45 Božanski časosolov - Povečerje
22:00 Vijesti Radio Vatikan/R
22:30 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Žrtva ispovijedne tajne/Joseph Spillmann/narator Ivan Prskalo
23:00 Najava noćnog programa
23:05 Emisija: Isusu po Mariji/Totus tuus/R

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu