icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

RM 10 godina djelovanja

Dvodnevnim Molitvenim zajedništvom, 7. i 8. kolovoza na Kupresu, Radio Marija BiH proslavila je svoj 10. rođendan.

Proslavu 10. obljetnice organizirala je Udruga Radio Marija u Bosni i Hercegovini u suradnji sa župom Sveta Obitelj Kupres.

Sadržajan program
Program je započeo u petak 7. kolovoza u 16h animiranjem mostarskog benda Otkrivenje, nakon čega je uslijedilo predavanje p. Ike Mandurića na temu Obitelj – Djelo stvaranja i posvećenja. Poslije kratke pauze nastavljena su svjedočanstva uz glazbenu podlogu spomenutog benda, te je zatim uslijedilo misno slavlje koje je predvodio p. Ike.

U koncelebraciji je bilo sedam svećenika, među kojima ravnatelj i glavni urednik Radija Marija BiH p. Mato Anić i kupreški župnik vlč. Tomislav Mlakić.
Poslije mise uslijedila je pauza te predavanje don Mihovila Kurkuta na temu Izazovi mladih katolika danas.
Program prvog dana Molitvenog zajedništva završen je klanjanjem pred Presvetim.

U subotu 8. kolovoza, program je započeo u 10h glazbenim animiranjem župnog kupreškog benda, a zatim su uslijedila ista predavanja i svjedočanstva kao i prethodnog dana.
Poslije podne p. Mandurić održao je novo predavanje na temu Hvala Vam naši branitelji, te je uslijedilo animirano slavljenje, svjedočanstvo i ponovno predavanje don Mihovila o izazovima mladih katolika danas.

Od Marije naučiti srcem slušati Božju poruku
Prije središnjeg misnog slavlja koje je počelo svečanom procesijom u 18h i kojeg je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, molila se krunica Srca Isusova.

U koncelebraciji s kardinalom bilo je 11 svećenika, a svetu misu koja je okupila velik broj vjernika, skladnim pjevanjem animirale su Sestre Ramljak.

Na početku okupljene je pozdravio domaći sin i profesor na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu vlč. Ivica Mršo, napomenuvši kako će tijekom mise biti samo jedna kolekta koja će predstavljati dar za Radio Mariju BiH.

U prigodnoj propovijedi nadbiskup Puljić je kazao kako se ovom svetom misom na poseban način i slavi i zahvaljuje i moli. „Slavimo to Božje povjerenje u nas ljude. Zahvaljujemo što smijemo Bogu služiti. Molimo da nas Bog uzdrži vjernima u toj službi. Mi znademo iz Objave da je Bog ljubav, tako nam Sv. Ivan zapisa i prenese, a ta ljubav nije se zatvorila u sebe nego je stvorila čovjeka da bi s njim podijelila radost ljubavi“, kazao je kardinal nadovezavši se u tom duhu kako nikad više nismo imali sredstava za komunikaciju, a postali smo tako udaljeni jedni od drugih kao danas. „Zato molimo da Bog ponovno po Mariji uspostavi onaj zdravi odnos. Zdravu komunikaciju čovjeka s Bogom, zdravu komunikaciju čovjeka sa svojim bližnjim, ali što je najvažnije: da čovjek ne izgubi komunikaciju sa svojom savješću, sa svojim srcem. Jer ako to izgubi onda je izgubio sebe“, upozorio je kard. Vinko.

U nastavku je naznačio kako ono što u srce dođe – to čovjeka i pokreće! „U pameti možemo svašta imati, ali ono što Božje takne u srce, to čovjeka pokreće – e, to od Marije želimo naučiti: kako srcem slušati Božju poruku da ona dođe do nas i obraća nas, pokreće. Ali iz toga ide ne samo da Božju znamo slušati, nego da znademo slušati jedni druge“, poručio je vrhbosanski nadbiskup među ostalim.

„Hvala Vam“
Pri kraju svete mise nazočnima se obratio ravnatelj Radija Marije BiH p. Anić, podsjetivši kratko na hod ovog katoličkog radija kroz 10 godina, te je uputio zahvale svim pokroviteljima i sponzorima kupreškoga događaja, kao i pojedincima koji godinama podupiru rad Radio Marije. Potom su se kratko predstavili i djelatnici Radija Marije, te su zajedno s ravnateljem jednoglasno poručili: hvala Vam!
Po završetku svete mise uslijedilo je druženje uz okrjepu.

Spomenimo kako je Radio Marija BiH jedinstvena radio postaja u našoj zemlji. Već 10 godina putem radio valova obraća se ljudima dobre volje kako bi ih ohrabrila u poteškoćama života i vodila s pouzdanjem u budućnost. Nastala je i širila se najprije u Italiji, a zatim na svih pet kontinenata, vođena ljubavlju prema Gospi, Majci Božjoj i Majci Crkve. (J.P., KT)

Fotogaleriju, kao i video priloge i reportaže, možete pogledati na facebook stranici Radio Marija u BiH.

Vezani članak - Radio Marija BiH – S Isusom i Marijom u svim životnim situacijama

Program

00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans
00:15 Krunica
01:00 Emisija: Svijet arheologije /Inga Raos/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
04:00 Venite Adoremus/p.Mato Anić/R
05:00 Rubrika: Čitamo knjigu: Žrtva ispovijedne tajne/Joseph Spillmann/narator Ivan Prskalo/R
05:30 Rubrika: Svetac dana + imendana
06:00 Zvona + Anđeo Gospodnji
06:15 Nakane apostolata molitve + sveta krunica/slavna otajstva

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu