icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Vrhbosanski nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić boravio je u utorak 7. lipnja u posjetu Ličko-senjskoj županiji.

ikaa

Ličko-senjski župan Ernest Petry ugostio je kardinala Puljića u zgradi Ličko-senjske županije. Uz domaćina župana Petrya susretu je nazočio i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije u kojem su bili dr. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, suradnik kardinala Bruno Paurević i kancelar i biskupov tajnik Mišel Grgurić.

Nakon susreta u kabinetu ličko-senjskog župana održana je tiskovna konferencija na kojoj je kardinal Puljić predočio lošu demografsku i materijalnu sliku na prostorima Bosne i Hercegovine koje među drugim konstitutivnim narodima nastanjuju i Hrvati.

„Cilj mojega posjeta je nekako doživjeti potporu da naš narod u BiH dobije jedan poticaj opstanka i mogućnosti pomoći jer stara poslovica kaže da je i „najmanje svjetlo jače od tame“. Mi trenutno gradimo Starački dom i uz to Dječji centar, uz karitativne programe u tim ustanovama. Sve što smo do sada činili dobrotom, zapravo je realizirano upravo dobrotom  i aktivnošću dobrih ljudi. Mi nemamo dovoljno financijskih izvora za ove projekte jer povremeno moramo preživljavati i vrlo nam je važno da nam kroz pomoć i dobročinstva zaliječimo mnoge ratne rane i otvorimo novu perspektivu života“ rekao je kardinal Vinko Puljić.

Župan Ernest Petry istaknuo je kako je  Ličko-senjska županija uvijek pomagala u kriznim situacijama, a to će činiti i ubuduće.

Naravno da ćemo pomoći hrvatski narod na njegovim vjekovnim prostorima. Na određeni način naša je dužnost voditi brigu o svim Hrvatima na području Europske unije, a posebno Hrvatima koji žive na graničnim područjima, u ovom slučaju u Bosni i Hercegovini. Iznimna nam je čast što ćemo se moći uključiti u ove projekte i pomoći u granicama naših mogućnosti. S nama je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić s kojim imamo izuzetnu suradnju koja se pozitivno reflektira na ovim prostorima, ali i znatno šire. Ovdje su s nama i nositelji jedinica lokalne samouprave i nekih  ustanova s kojima ćemo danas dogovoriti suradnju, kao što smo nedavno učinili za narod Ukrajine“ rekao je župan Petry.

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić rekao je kako situacija među Hrvatima u BiH nije nimalo dobra jer je hrvatski narod u BiH prepolovljen. „Situacija je vrlo ozbiljna i svima nam je stalo da se sačuva opstojnost našega naroda na tim prostorima. U tom smislu moramo pomoći jer kardinal Puljić pomoć ne traži za sebe, već za svoj narod. Čak i kada čovjek prosi ili traži pomoć za drugoga, to nije sramota jer želi drugima pomoći i učiniti dobro“ rekao  je biskup mons. Križić.

Nakon izjava za medije održan je sastanak  kardinala Vinka Puljića i izaslanstva sa županom Petryjem, biskupom Križićem, članovima Županije i Skupštine, pojedinim predstavnicima lokalne samouprave i ravnateljem JU Nacionalnog  parka Plitvička jezera Tomislavom Kovačevićem.

Nakon posjete Ličko-senjskoj županiji kardinal Puljić, u pratnji biskupa Križića, župana Petrya i delegacije obišao je gospićku katedralu Navještenja BDM gdje ga je dočekao gospićki župnik mons. Marinko Miličević koji je kardinala Puljića i prisutnu pratnju upoznao s poviješću župe Gospić i njezine katedralne crkve. U znak dobrodošlice biskup Križić i župnik Miličević darovali su kardinalu Puljiću sliku gospićke Katedrale. Nakon kratke posjete katedrali, kardinal Puljić uputio se u Smiljan gdje je obišao rodnu kuću i Memorijalni centar glasovitog svjetskog znanstvenika Nikole Tesle.

Izvor: IKA

Objavljeno: 07.lipnja 2022.

 

Program

13:30 Emisija: Sacro ritam/ Hrvatski katolički radio/ ur. i vod. Slavko Nedić
14:50 Rubrika: 365 dana s Padre Piom/Maja Rotim
15:00 Krunica Božjeg Milosrđa
15:30 Molitvene nakane
16:00 Tvoj narod na putu - Sveta Krunica (radosna otajstva) - Aparecida, Brazil
17:00 Najave i obavijesti (do 23:00) /rođendani, donacije
17:10 Informativne minute
17:30 Božanski časoslov - Večernja
17:55 Himan Duhu Svetomu
18:00 Misa - župa sv. Juraja, Vitez
18:50 Vijesti radio Vatikan
19:15 Rubrika: Priča iz dječje Biblije/Martina Zovko

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu