icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Župa Buhovo pod zaštitom je Presvetoga Trojstva; večernju svetu Misu pod kojom je obilježeno 50 godina od blagoslova župne crkve, 11. lipnja predslavio je biskup Petar Palić.

hhhhh

Župa Buhovo pod zaštitom je Presvetoga Trojstva. Za proslavu titulara župe župnik don Damir Pažin organizirao je trodnevnicu. Prvu večer trodnevnice, 9. lipnja, misno slavlje predvodio je o. Stanko od Utjelovljenja (Pažin), bosonogi karmelićanin. Drugu večer trodnevnice, 10. lipnja, svetu Misu slavio je mons. Nikola Menalo, generalni vikar.

Na večernjoj svetoj Misi, 11. lipnja ujedno je obilježeno 50 godina od blagoslova župne crkve u Buhovu. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski, objavljeno je na mrežnom portalu Crkve na kamenu. Pod Misom je pjevao župni zbor.

Na početku svete Mise sve je pozdravio župnik don Damir, osobito biskupa Petra zaželjevši mu dobrodošlicu u župu Buhovo. Istaknuo je da je 30. kolovoza 1972. ova župna crkva blagoslovljena i ove godine proslavlja 50 godina od blagoslova crkve. Kako ova župa ima svoga naslovnika Presveto Trojstvo, htjeli smo uoči ove župne svetkovine obilježiti ovu zlatnu obljetnicu. Prije nekog vremena ovoj župi darovali ste kip Presvetoga Trojstva koji sada resi naše svetište i prezbiterij. Danas je prigoda da Vam zahvalimo za sve što činite i što ćete činiti za ovu župu da ona živi i raste u svakom pogledu, istaknuo je župnik. Zatim je župnik pozdravio braću svećenike u koncelebraciji, širokobriješkog gvardijana fra Ivana Marića ml., don Ivana Kordića, župnika s Ledinca, don Antu Čarapinu, župnika iz Grljevića i don Stipu Galu, biskupijskoga kancelara. Pozdravio je sve okupljene vjernike kao i predstavnike vlasti.

U homiliji biskup Petar govorio je o važnosti svjedočenja vjere u otajstvo Trojedinoga Boga u svakodnevnom životu, u životu pojedinca ali i zajednice. Tajna Presvetoga Trojstva je razumljiva ne toliko našim glavama koliko našim srcima. Otajstvu Presvetoga Trojstva pristupamo srcem, pristupamo vjerom, pristupamo onome što nam je Bog sam objavio o svome životu. Čemu nas uči ova istina Presvetoga Trojstva? Uči nas da postoje tri različite osobe u jednome Bogu i da te tri osobe dijele istu jednu božansku narav. Da su suvječne i sujednake. Na koji način mi kao vjernici kršćani svojim ograničenim razumom možemo pristupiti ovoj istini vjere. Sve molitve u Crkvi počinju u ime Presvetoga Trojstva i sve molitve završavaju slaveći Presveto Trojstvo. I svi se sakramenti dijele u ime Presvetoga Trojstva. Biskup je iznio nekoliko primjera kako su sveci definirali i objašnjavali tajnu Presvetoga Trojstva. Istaknuo je da mi moleći Vjerovanje izričemo ono u što vjerujemo a to je upravo jedan Bog – Otac svemogući, Isus Krist – sin Božji, i Duh Sveti. Gdje kršćanin pronalazi snagu za podnošenje i onih najtežih trenutaka u svome životu. Upravo u činjenici da je Bog izvor našega života i naše snage. I ako sve ono što živimo sjedinjujemo s Božjim životom, sjedinjujemo s Isusom Kristom, u Duhu sjedinjeni s drugima, onda nam sve ono postaje sigurnim izvorom blagoslova na ovoj zemlji.

072

Župnik je na kraju svete Mise zahvalio pjevačima, čitačima, ministrantima, mladima i svima koji su se uključili u organizaciju za ovu proslavu. Ministranti su biskupu Paliću uručili dar od cijele župne zajednice a župnik je sve pozvao na druženje i razgovor nakon misnoga slavlja.

Izvor: KTA

Objavljeno: 13.lipnja 2022.

Program

08:50 Duhovna misao
09:00 Krunica sv. Mihaelu arkanđelu - nakana (Za svećenike, redovnike i redovnice i duhovna zvanja)
09:40 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš
10:00 Vijesti Herceg Bosne
10:05 Otvoreni program: Blok glazbe po izboru
10:30 Emisija: Savršeno veselje/Frama Mostar
11:20 Kontakt emisija: Kava s RM/Ivana Knezović
11:45 Rođendani
11:50 Podnevne molitve: Litanije Presvetog Srca Isusova, molitva sv.Josipu
12:00 Kraljice neba, srednji čas, molitva sv. Mihaelu arkanđelu, posvetna molitva RM
12:20 Rubrika: Svetac dana i Imendan
12:30 Najave i obavijesti do 17:00h

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu