icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Na dan kada su se sestre Služavke Maloga Isusa spominjale 154. obljetnice svećeničkog ređenja njihova oca utemeljitelja sl. Božjeg Josipa Stadlera 6. lipnja, u njihovoj misiji na Haitiju upriličen je blagoslov gradilišta i kamena temeljca za gradnju kuće Kay Ti Jezi (Kuća Maloga Isusa) – prve kuće njihove družbe u ovoj otočnoj zemlji.

kuca1

Na početku s. Ana Uložnik, koja ondje djeluje sa svojom susestrom s. Liberijom Filipović, pozdravila je nazočne koji su toga dana došli s njima se pomoliti kako bi zazvali Božji blagoslov na ovaj novi početak. Najprije je zahvalila dragom Bogu na Njegovoj velikoj i neizmjernoj ljubavi koju im je iskazivao u njihovu misijskom djelovanju unatoč teškoj situaciji na Haitiju i poteškoćama s kojima su se suočavale kako bi došle do ovoga dana.

Nova stranica
Iz srca je izrekla zahvalu i Malome Isusu za sve što je učinio za njih, i što je s njima hodio. Naglasila je kako je to veliki dan za njihovu družbu jer slave 154. godišnjicu od svećeničkog ređenja njihova utemeljitelja Stadlera.Sretne smo da smo baš na taj dan započele pisati i novu stranicu povijesti naše družbe na Haitiju u župi Petit Goâve. Neka sve ovo bude na veću slavu Božju i služenje siromasima“, istaknula je s. Ana koja je posvjedočila i o Božjoj veličini rekavši kako ih je došao potražiti u Bosni i Hercegovini kako bi ih doveo da mu služe na Haitiju, u zemlji koju su srcem odabrale, a da nisu ni znale gdje se nalazi dok nisu pogledale na zemljopisnoj karti. „I time nam je Mali Isus pokazao da je sve moguće Bogu kad mu se vjeruje i preda svoje srce“, kazala je misionarka Uložnik te još jednom zahvalila Malom Isusu jer ih je izabrao za svoje „oruđe“ u služenju siromašnom haićanskom narodu.

Simbolika
Također, okupljenima je predstavila i predmete koje je toga dana blagoslovio vlč. Boniface Senat, župnik župe Petit Goâve i dekan južne zone Nadbiskupije Port au Prince: medaljica Malog Isusa iz Betlehema, Krunica Maloga Isusa, grumenčić zemlje iz Betlehema, mjesta Isusova rođenja, medaljica Sv. Rafaela, Gospina krunica (pape Franje); kamen temeljac iz dvorišta iz Azila (kuće siromaha) na koga su stavile znak križa i nadnevak blagoslova 06.06.2022.; te Povelja o gradnji.

U govoru je objasnila kako svi blagoslovljeni predmeti za njih sestre Služavke Maloga Isusa imaju posebno značenje te će stoga biti položeni u temelje Kay Ti Jezi (Kuće Maloga Isusa).

Nakon njezina uvodnog pozdrava, s. Yverose Tilusca, članica Družbe Kćeri Mudrosti, pročitala je Povelju o gradnji napisanu na francuskom jeziku.

kuca4

Zahvalnost
I župnik vlč. Boniface spontano se obratio kazavši kako je ovaj dan posebno radostan za sestre Služavke Maloga Isusa koje rade već oko tri godine u njihovoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Petit Goâveu brinući o najkrhkijima koji su također s njima sudjelovali na ovoj svečanosti blagoslova gradilišta. „Danas kažemo i dobrom Bogu 'hvala' za sve ono što ove sestre jesu za župu Petit Goâve, sve što jesu za siromahe i što će biti za siromahe. Došli smo se danas pomoliti na ovom mjestu – to je način da stavimo gradilište, arhitekta i drugu ekipu koja će surađivati s njim u ruke Božje. Bog je taj koji će preko svoga Sina posredovati i pomoći ing. Gregoryju Blotu izvoditi radove na ovom gradilištu. Došli smo staviti ovo djelo u ruke Božje. Molimo dobrog Boga da se uvijek služi Služavkama Maloga Isusa, s. Anom i s. Liberijom, i sa svima drugima koje će poslati u njihovu zajednicu kako bi sudjelovale u izgrađivanju Kraljevstva Božjega“, rekao je vlč. Boniface.

S Božjim blagoslovom…
Pozvao je okupljene da zajedno zahvale dobrom Bogu što su se okupili ondje. „Molim vas da svi koji ste nazočni u svoje molitve stavite sestre i ovo gradilište u Božje ruke. Molimo dragog Boga da ovaj projekt uzme na svoje srce kako bi se uskoro sestre Ana i Liberija imale gdje odmoriti kako bi mogle raditi kao zajednica. I na kraju se želim obratiti sestrama Kćerima Mudrosti koje su sa svojim poglavaricama i svim sestrama prihvatile i nastavljaju prihvaćati s. Anu i s. Liberiju u svojoj kući. Neka vas Bog blagoslovi za ovo djelo, kao i dvije naše sestre, neka im da svoju snagu kako bi ova zajednica uvijek mogla staviti svoj život u službu Božjeg naroda u Petit Goâve. Inženjeru, tebi i tvojoj ekipi uspješan rad. Molimo dobrog Boga neka svojim blagoslovom prati ovo započeto djelo“, poručio je župnik. Nakon svojeg obraćanja blagoslovio je kamen temeljac, nabožne predmete i gradilište.

Kratko čitanje (1 Kor 3,9-11) pročitao je Jasmin Yablonski KIKI, predsjednik Liturgijskog odbora župe Petit Goâve, a molitvu vjerenika djevojaka Phara Mesidor. Slavlje ovog događaja svojim pjevanjem uveličali su prijatelji misionarki iz župe.

Radost se dijeli
Prije završnog blagoslova s. Ana je u ime sestara SMI još jednom zahvalila dragom Bogu na ovom danu. Izrekla je zahvalu i vlč. Bonifaceu koji je blagoslovio gradilište i kamen temeljac, ing. Bolotu koji je napravio projekt kuće i koji će izvoditi radove, svećenicima, redovnicama Kćeri Mudrosti i nekolicini predstavnika iz kuće siromaha, te svim okupljenima i onima koji ih podržavaju u njihovu misijskom djelovanju, duhovno i materijalno.

kuca6

Uslijedio je završni blagoslov i pjesma, a s. Liberija je nazočnima podijelila medaljice Maloga Isusa iz Betlehema kao suvenir s ovoga slavlja. Na spomen ovog događaja posadili su voćke – korosl i limun, a potom su se i okrijepili.

Spomenimo kako su se u ovom njihovu kratkom i radosnu slavlju putem videopoziva priključili i: s. Ana Marija Kesten, provincijska glavarica, zajedno sa sestrama i djecom iz Provincijalne kuće, te Ingride Bijou iz Amerike i Dimitry Bijou iz Kanade, obitelji od kojih su kupile zemljište, dok je njihov brat Toto Bijou bio nazočan na blagoslovu.

„Radosne smo i zahvalne Malome Isusu za ovaj radosni dan. Neka živi Mali Isus i bdije nad ovim projektom i blagoslovi sve naše sestre, PMI, Papinska misijska djela u HR i BiH,  prijatelje i dobročinitelje“, poručile su na kraju svojega javljanja s. Liberija i s. Ana.

Izvor: KT

Objavljeno: 25.lipnja 2022.

 

Program

04:00 Emisija: Poruka nade/p.Mato Anić/R
05:00 Rubrika: Čitamo knjigu: Mane i vrline/fra Ivan Šarčević/R
05:30 Rubrika: Svetac dana i Imendan
06:00 Zvona + Anđeo Gospodnji
06:15 Nakane apostolata molitve + Sveta Krunica (žalosna)
06:45 Komentar dnevnog evanđelja
07:00 Misa - župa sv. Ante Padovanskog - Humac
07:30 Jutarnja molitva - Božanski časoslov
07:50 Najave i obavijesti, vremenska prognoza, stanje na cestama
08:00 Rubrika: Svetac dana i Imendan
08:15 Rubrika: Zanimljivosti
08:30 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
world family
Misionarke sa Salomonskih Otoka u posjetu Misijskoj središnjici

U ponedjeljak 8. kolovoza Nacionalnu upravu Papinskih misijskih djela u BiH posjetile su s. Magdalena Marić i s. Veronika Ćibarić, milosrdnice Sv. Vinka Paulskoga koje su u misijama na Salomonskim Otocima. Dočekali su ih Nacionalni ravnatelj PMD-a BIH mons. Luka Tunjić i djelatnica u Misijskoj središnjici s. Davorka Šarić. Zbog pandemije koronavirusa s. Magdalena i s. Veronika su nakon četiri...

Preminuo kardinal Jozef Tomko, najstariji član Kardinalskoga zbora

98-godišnji slovački kardinal Jozef Tomko preminuo je u ponedjeljak 8. kolovoza u Rimu. Kardinal Tomko bio je prefekt u miru Kongregacije za evangelizaciju naroda i najstariji član Kardinalskoga zbora Kardinal Jozef Tomko (Wikimedia Commons) 98-godišnji slovački kardinal Jozef Tomko preminuo je u ponedjeljak 8. kolovoza 2022. u Rimu. Kardinal Tomko bio je prefekt u miru Kongregacije za...

Nadbiskup Vukšić predvodio misu na patron župe Sv. Dominika u Goraždu

Nakon svete mise uslijedio je posjet gradilištu crkve Bl. Drinskih mučenica koje su upravo u Goraždu 15. prosinca 1941. završile svoj ovozemaljski hod stekavši palmu mučeništva Foto: Antonio Šutalo U ponedjeljak 8. kolovoza 2022. župa Sv. Dominika u Goraždu proslavila je svoga nebeskog zaštitnika. Svečano misno slavlje predvodio je Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog...

Proslava Peobraženja u Beogradskoj nadbiskupiji

U subotu, 6. kolovoza u katedrali Uznesenja BDM u Beogradu, svečano euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup Hočevar U subotu, 6. kolovoza 2022., u prijepodnevnim satima u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, svečano euharistijsko slavlje povodom proslave blagdana Preobraženja, ali ujedno i prve subote u mjesecu kolovozu, predvodio je mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i...

Nadbiskup Vukšić posvetio župnu crkvu u Ulicama pokraj Brčkog

„U ovom hramu vi ste hram Božji jer u vama je Duh Sveti. Ovaj hram ima svrhu, ima svoje opravdanje i uslužuje upravo vas – i ne samo vas – sa zadaćom da budete i da budemo hram Božji; mjesto u kojemu zauvijek stanuje Duh Božji“ (Foto: Antonio Šutalo) Nadbiskup metropolit vrhbosanski mons. Tomo Vukšić predvodio je u nedjelju, 7. kolovoza 2022., svečano misno slavlje u župi Rođenja Blažene Djevice...

Biskup Stagliano novi predsjednik Papinske teološke akademije

Mons. Stagliano nasljeđuje nadbiskupa Ignazija Sannu (80), koji je tu službu obnašao od godine 2019. Biskup Staglianò istodobno ostaje na čelu Biskupije Noto na Siciliji foto: Vatican Media (arhiv) // Papa Franjo i mons. Stagliano Papa Franjo imenovao je sicilijanskoga biskupa Antonija Stagliana (63) iz Nota novim predsjednikom Papinske teološke akademije, priopćio je u subotu 6. kolovoza 2022....

Oblačenje franjevačkoga habita na Humcu

Robert Radić iz župe Drinovci, 4. kolovoza obukao je redovnički habit u crkvi sv. Ante na Humcu; Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš tim je činom ponovno uveo fra Roberta u Red manje braće Robert Radić iz župe Drinovci obukao je redovnički habit pod molitvom srednjeg časa 4. kolovoza 2022. u crkvi sv. Ante na Humcu. Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra...

Biskup Palić posvetio crkvu u Zagorju pokraj Posušja

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić posvetio je, 3. kolovoza crkvu u župi Gospe od Zdravlja u Zagorju pokraj Posušja (Foto: Crkva na kamenu) Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić posvetio je, 3. kolovoza 2022. crkvu u župi Gospe od Zdravlja u Zagorju pokraj Posušja, izvijestio je mrežni portal...

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu