icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

U Međugorju je u ponedjeljak 1. kolovoza počeo 33. Međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest. Svečanu misu prve večeri Mladifesta predvodio je nadbiskup Barcelone i predsjednik Španjolske biskupske konferencije kardinal Juan José Omella, izvijestio je Radio Mir Međugorje.

33mladifestprvidan16 1024x683

Prije mise na kojoj je koncelebriralo devet biskupa i nadbiskupa te 473 svećenika, održan je i mimohod sa zastavama više od sedamdeset zemalja iz kojih su ove godine hodočasnici pristigli na Mladifest, a potom je poruku pape Franje sudionicima Mladifesta pročitao apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

„Učite od mene i naći ćete mir“ (Mt 11, 28-30) geslo je ovogodišnjeg Mladifesta, a upravo to geslo mladima je tumačio i papa Franjo, koji je mlade pozvao da otvorena srca idu k Njemu, uzmu Njegov jaram i uče se od Njega.

„Predragi, ne bojte se, idite k Njemu sa svime što nosite u svome srcu. On je jedini Gospodin koji nudi istinsku okrepu i istinski mir. Slijedite primjer Marije, Njegove i naše Majke, koja će vas dovesti k Njemu. Povjerite se njoj, koja je Zvijezda mora, znak nade na uzburkanom moru koji nas vodi prema luci mira. Ona, koja poznaje svoga Sina, pomoći će vam da Ga nasljedujete u svom odnosu s Bogom Ocem, u suosjećanju s bližnjima i u svijesti o tome na što smo pozvani: biti djeca Božja. U ovom trenutku, u srcu ljeta, Gospodin vas poziva da krenete na odmor s Njime, na najposebnijem mjestu koje postoji, a to je vaše vlastito srce”, stoji, između ostalog u poruci Svetog Oca, koji je mlade povjerio Blaženoj Djevici Mariji.

33mladifestprvidan02 1024x683

„Dragi mladi, dok se ovih dana odmarate u Isusu Kristu, sve vas povjeravam Blaženoj Djevici Mariji, našoj nebeskoj Majci, kako biste po njezinu zagovoru i primjeru mogli uzeti na sebe slatko breme nasljedovanja Krista. Neka vas prati pogled Boga Oca koji vas ljubi, kako biste u susretu s drugima mogli biti svjedoci mira kojeg ćete zauzvrat primiti na dar. Molim na tu nakanu i blagoslivljam vas, te se ujedno preporučujem u vaše molitve“, navodi se u poruci pape Franje sudionicima Mladifesta, a koju im je prenio mons. Cavalli.

Kardinalu Omelli za dolazak u Međugorje zahvalio je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Na početku homilije nadbiskup Barcelone izrazio je radost zbog sudjelovanja u Mladifestu, rekavši: „Duboko sam sretan i vrlo zahvalan Bogu što mogu biti sa svima vama i slaviti ovu euharistiju u ovoj Marijinoj zemlji, u župi Međugorje, na ovom otvaranju 33. Festivala mladih”. Zahvalio je mons. Cavalliju na pozivu i svećenicima franjevcima na srdačnoj dobrodošlici.

Kardinal Omella kazao je kako „dolazi iz Španjolske, izrazito marijanske zemlje“ te da je 1982. godine, odlazeći iz Španjolske na kraju svog pastoralnog putovanja, sveti Ivan Pavao II. rekao: „Zbogom, Španjolska, zemljo Blažene Djevice Marije“.

 

cavalli mladifest 1024x683

„Rođen sam u malenom mjestu u Aragoniji, u biskupiji Zaragoza, u regiji u kojoj je Blažena Djevica Marija bila prisutna na vrlo poseban način. U gradu Zaragozi nalazi se golema i prekrasna bazilika posvećena Blaženoj Djevici Mariji, Gospi od Stupa – La Virgen del Pilar – jer se tamo oko 40. godine poslije Krista dogodilo prvo od Crkve priznato ukazanje Blažene Djevice Marije. Ja uvijek kažem da nema nijednog usporedivog ukazanja jer se, kako kaže predaja, Blažena Djevica Marija u svom smrtnom tijelu ukazala apostolu Jakovu. Zahvaljujući tom neočekivanom pohodu, apostol Jakov je, prema toj istoj predaji, povratio snagu kako bi nastavio svoj put evangelizacije”, kazao je kardinal Omella te je prepričao još jedno čudo po zagovoru Gospe od Stupa u gradiću Calanda u biskupiji Zaragoza, gdje je bio župnik, a onda je mladima poručio kako je „uistinu dojmljivo sve što je Blažena Djevica Marija spremna učiniti kako bi nas dovela do susreta sa svojim Sinom i našim bratom Isusom Kristom!“.

„Svatko od nas se može zapitati: zašto sam došao u ovaj kutak Europe? Što radim ovdje? To se i ja pitam! Mnogi od vas, poput mene, ovdje su prvi put. Možda si postavljate ova ili slična pitanja. Možda su te rodbina i prijatelji potaknuli na dolazak ovamo. No ako ste ovdje, to je zato što su Isus i Marija to željeli. Započinje jedinstven tjedan, prepustite se, neka vas nosi i vodi naša Majka, Blažena Djevica Marija. Život je dragocjen i vrijedi ga živjeti punim intenzitetom. Tijekom života vodimo bitku za bitkom i zlo ponekad pobijedi i preuzme dijelove našega života. Da, zlo može zavladati i pokoriti različite vidove našeg života. Naš život je put stalnog obraćenja kako bismo, uz pomoć Isusa i Marije, prepoznali i pobijedili one parazite koji nam kradu život”, kazao je kardinal Omella i pozvao mlade da iskoriste „ovaj tjedan da se pomire s Bogom u ovoj ispovjedaonici svijeta, u Međugorju“.

„Ovih dana u Međugorju, euharistija će biti središnje mjesto susreta s Bogom Ocem, s Isusom Kristom i s Duhom Svetim; mjesto susreta s Blaženom Djevicom Marijom, svetim Josipom, anđelima i svim svecima; mjesto susreta s našom živom i preminulom braćom i sestrama. Sve što budemo proživjeli ovaj tjedan pomoći će nam da cijelo svoje postojanje preusmjerimo prema susretu s Presvetim Trojstvom u euharistijskom slavlju. U njemu moramo naći izvor i svjetlo za sva naša djela i sve naše postupke. Mi, kako su rekli Abesinski mučenici, ne možemo živjeti bez euharistije, bez nedjelje, bez Dana Gospodnjega”, kazao je kardinal Omella i na kraju pozvao: „Sveta Marijo, Kraljice mira, moli za nas i za cijeli svijet“.

Izvor: IKA

Objavljeno: 02.kolovoza 2022.

Program

19:15 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
19:45 Rubrika: Priča iz dječje Biblije/Martina Zovko
20:00 Venite Adoremus/p.Mato Anić
21:00 Krunica (žalosna otajstva)/KŠC Don Bosco, Žepče
21:45 Božanski časosolov - Povečerje
22:00 Vijesti Radio Vatikan/R
22:30 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Žrtva ispovijedne tajne/Joseph Spillmann/narator Ivan Prskalo
23:00 Najava noćnog programa
23:05 Emisija: Isusu po Mariji/Totus tuus/R
00:00 Anđeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo, Kraljice Hrvata
00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu