icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

U organizaciji Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom Bosne i Hercegovine (KKODS BIH) u "Majčinom selu" u Međugorju održan je 15. i 16. listopada prvi susret za mlade iz župa i zajednica u BiH koji se nadahnjuju na katoličkoj karizmatskoj duhovnosti.

phpThumb cache nedjelja.ba srcfad4f825e2cb961f9ab3fa1752b8cfab par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378 dat1666181522

Foto: nedjelja.ba

Ovaj svojevrsni povijesni susret okupio je 300-tinjak mladih iz cijele BiH, od Posavine preko Središnje Bosne do Hercegovine i to iz Orašja, Žepča, Zenice, Sarajeva, Kiseljaka, Fojnice, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Drvara, Bos. Grahova, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega, Čitluka, Gruda, Mostara, Konjica, Čapljine i Stoca. Sudjelovali su također mladi iz nekoliko zajednica iz Republike Hrvatske kao i iz Švicarske.

Ovaj svojevrsni povijesni susret okupio je 300-tinjak mladih iz cijele BiH, od Posavine preko Središnje Bosne do Hercegovine i to iz Orašja, Žepča, Zenice, Sarajeva, Kiseljaka, Fojnice, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Drvara, Bos. Grahova, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega, Čitluka, Gruda, Mostara, Konjica, Čapljine i Stoca. Sudjelovali su također mladi iz nekoliko zajednica iz Republike Hrvatske kao i iz Švicarske.

Medjugorje.karizmatici4

Cjelokupni susret je animiralo 25 članova Molitvene zajednice mladih Nanovo rođeni iz zagrebačke župe Botinec koja ima višegodišnje iskustvo u evangelizaciji mladih, a zadnjih godinu dana priređuju evangelizacijske susrete za mlade u sklopu duhovne inicijative Mladi za mir koju provode u župama diljem BiH.

Struja milosti

Susret je bio prožet molitvom, slavljenjem, nagovorima i osobnim svjedočanstvima obraćenja i vjere, a oba dana većina mladih pristupila je sakramentu pomirenja za koji su na raspolaganju bila četvorica svećenika: župnik iz Ružića fra Tomislav Jelić,  župnik iz Novog Travnika don Anto Ledić, župnik iz Drvara don Davor Klečina te župni vikar iz Drinovaca fra Dario Galić.

Uvodni nagovor održao je nacionalni koordinator za mlade KKODS Hrvatske Matija Ricov koji je mladima naglasio da je krštenje u Duhu Svetom struja milosti za cijelu Crkvu i potakno ih da se kao pojedinci ili zajednice ne zatvaraju u sebe, nego da tu struju milosti donesu u cijelu Crkvu i u sve društvene strukture. Potom im je govorio o nužnosti nove evangelizacije u Crkvi koja se ostvaruje kroz četiri točke: zagovorna molitva, svjedočanstvo života, navještaj kojemu prethodi upoznavanje sa svojom vjerom i formacija u zajednici.

Potom je mladi bračni par Braslav i Ivona Turić svjedočio o svom življenju predbračne čistoće približavajući tako mladima „teologiju tijela“ Sv. Ivana Pavla II., nakon čega je uslijedila misa koju je predvodio drvarski župnik.

U poslijepodnevnom dijelu programa voditelj zajednice Nanovo rođeni Mišo Lukenda govorio je o važnosti poštivanja autoriteta (roditeljskog, duhovnog, civilnog) i o važnosti zajedništva, to jest nužnosti uključivanja u zajednicu koje postaje mjesto rasta pojedinca.

O ranama očinstva i rasta u disfunkcionalnoj obitelji, ali i o iscjeljenju tih rana nakon što je dožvijela osobni susret s Bogom svjedočila je članica zajednice Marijana Panić.

Nakon euharistujskog klanjanja kojeg je predvodio fra Dario uslijedila je pojedinačna molitva za sve sudionike susreta.

Medjugorje.karizmatici9

Angažman mladih

Drugi dan susreta započeo je nagovorom Matije Ricova o „teologiji povratka“ u kojem je – potkrjepljući ga svetopisamskim citatima i tekstovima crkvenog učiteljstva – progovorio o važnosti njegovanja sjećanja, zdravog domoljublja i društvenog angažmana mladih katolika.

Da ovo nije samo teorija, nego da zajednica aktivno radi oko okupljanja mladih povratnika iz dijaspore u domovinu, posvjedočio je 21-godišnji Filip Šamija, povrtanik iz Kanade, govoreći o svom osobnom putu do Boga, ali i o poteškoćama i izazovima s kojima se morao suočiti kao dijete povrtanika iz dijaspore.

Potom je don Anto euharistiju a u propovijedi je mladima posvjedočio o svom svećeničkom pozivu koji je sazrijevao u teškim ratnim vremenima na službi u Sarajevu i u poratnim vremenima na službi u Kostajnici kod Konjica.

Medjugorje.karizmatici7

Nakon sv. mise mladima su se obratili organozatori susreta – nacionalni koordinator  KKODS BIH Mirko Puđa te koordinatori za mlade u istom tijelu Lucijano Milić i Toni Župarić koji su naglasili da je to uistinu bio povijesni susret, te zahvalili Nanovo rođenima koji su davali i daju veliki poticaj buđenju vjere kod mladih katolika u BiH.

Na kraju susreta predstavljene su sve zajednice iz kojih su sudjelovali mladi te je nad sve njih zazvan Božji blagoslov. Najavljen je i sljedeći zajednički susret mladih iz zajednica KKODS BiH i Hrvatske za Novu godinu u Međugorju.

Izvor: KT

Objavljeno: 19.listopada 2022.

Program

03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: 365 dana s Padre Piom/Maja Rotim
04:00 Venite adoremus/p.Mato Anić/R
05:00 Rubrika: Čitamo knjigu: Karol Wojtyla : Biografija Ivana Pavla II. od rođenja do izbora za papu/Gian Franco Svidercoschi/naratorica Ivana Knezović/R
05:30 Rubrika: Svetac dana + imendana
06:00 Zvona + Anđeo Gospodnji
06:15 Nakane apostolata molitve + sveta krunica/slavna otajstva
06:45 Komentar dnevnog evanđelja
07:00 Misa: župa Svih Svetih, Livno
07:30 Božanski časoslov/jutarnja molitva
07:50 Najave i obavijesti (do 12:30), vremenska prognoza, stanje na cestama
08:00 Rubrika: Svetac dana i Imendan

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu