icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Sv. misom u večernjim satima 25. studenoga te cjelodnevnim slavljeničkim programom i koncertom klape "Sv. Juraj" obilježeno je 25 godina rada i djelovanja Radiopostaje "Mir" Međugorje.

phpThumb_cache_nedjelja.ba__srcca644cd451831893eb7e2b9e753f7870_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1669452432.jpeg

Foto: Mateo Ivanković/ MIR

Najprije je u crkvi Sv. Jakova slavljena euharistija za sve pokojne djelatnike i podupiratelje Radiopostaje Mir Međugorje koju je predslavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš uz koncelebraciju 21 svećenika.

Naše su riječi uvijek glas srca

Na početku homilije fra Jozo se osvrnuo na ulomak iz misnih čitanja iz Knjige Otkrivenja te istaknuo da "prije ili kasnije sve što započne na zemlji dođe svome kraju".

"O kako je dobro biti svjestan prolaznosti. Mi smo dio nje. Ona je svuda oko nas. Kaže nam Krist: 'Pogledajte smokvu i sva stabla'. Pogledajte smokvu, cvijet, stablo, lišće, zemlju… pogledajte oko sebe. Pada lišće, mijenja se priroda. Mijena je stalnost života. Jesen je vrijeme tog raskrižja toplog i hladnog, zelenog i sivoga, životnog i mrtvog. Boje jeseni su najljepše boje zemlje. Boje jeseni pričaju priču prolaznoga. Stabla kao da održavaju olimpijadu, natječući se tko će pobijediti u ljepoti svoga lišća (...) Zanimljivo je da ova igra ljepote i boje u prirodi događa se upravo pred umiranje, pred odlazak. Dolazi hladnoća, zima, led i snijeg. Nastaje smrt koja će uzeti sav vidljivi život. I onda u proljeće, taj život opet niče, nastaje, ponovno se diže, uskrisava»», kazao je fra Jozo uz napomenu kako je i ”čovjek odraz prirode”.

"On je slika stvorenoga. I u njemu se događaju mijene. I njemu i po njemu Bog stalno stvara, govori.  U toj prolaznosti osjećamo život (...) Teče život, beskrajno teče, nosi te od tada… do sada… do sutra. Slušajmo i čut ćemo njegovu glazbu! Tako onda, nije život kratak, nego se mi kasno sjetimo živjeti. Ne prolazi vrijeme nego mi", kazao je provincijal osvrnuvši se  na 25. obljetnicu djelovanja Radiopostaje Mir Međugorje: "Danas govorimo hvala za snagu riječi koja je radiovalove pretvorila u valove mira i dobra, činila da riječ Kristova dođe do mnogih duša, do vas večeras gdje god jeste, da riječ Marijina bude nada. Dok zahvaljujemo večeras na ovu obljetnicu, dobro je pitati sebe: Kakve su naše riječi? Naše riječi su uvijek glas srca. Stoga se valja pitati kakvo nam je srce? Naše riječi su odraz stanja našeg Duha, stoga se valja pitati: kakvo je stanje naše duhovnosti? Kako je stanje naše ljubavi?"

Liturgijsko slavlje animirala je klapa Sveti Juraj HRM-a, a misna čitanja pročitali su djelatnici Radiopostaje Mir Međugorje Vedrana Vidović i Andrija Šego.

Koncert klape Sveti Juraj

Nakon mise i klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu klapa Sveti Juraj HRM-a održala je veliki koncert za brojne goste okupljene u dvorani Svetog Ivana Pavla II. Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić pozdravio je nazočne te zahvalio klapi na dolasku kao i djelatnicima Radiopostaje Mir Međugorje na radu te im čestitao na ovom jubileju i pozvao ih da nastave prenositi Radosnu vijest kroz taj medij, javlja mrežna stranica radio-medjugorje.com.

koncert-klapasvetijuraj-rodjendan2-741x486.jpg

Klapa je koncert otvorila pjesmom Ostani s nama Kraljice Mira. Pjesma je to koja otvara i album Kraljici Mira, a koji je Informativni centar Mir Međugorje izdao. Potom je ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović klapi Sveti Juraj uručio nagradu – Golubicu mira za najslušaniju pjesmu s albuma Kraljici mira.

"Natopljen molitvama, program Radiopostaje Mir Međugorje u ovih 25 godina postalo je dio mnogih obitelji i instrument ljubavi u svim životnim situacijama jer uz naš radio lakše se proživljavaju svi životni trenutci radosti i tuge (...) U toj sigurnosti i zahvalnosti želim se u ime svih djelatnika zahvaliti svim fratrima Hercegovačke franjevačke provincije što su budno bdili nad svojim radijem. Hvala župi Sv. Jakova, apostolskim vizitatorima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, podupirateljima i našim dragim slušateljima, jer svi oni bili su i bit će dio naše radijske obitelji", kazao je ravnatelj Vidović.

Nazočnima se obratila i glavna urednica radiopostaje Mir Međugorje Sanja Pehar te se također zahvalila na "ljubavi, podršci, brojnim suradnjama, ohrabrenjima i iskrenoj i toploj ljudskoj blizini koju nam svakodnevno iskazujete". "Hvala i svima koji su nam uputili rođendanske čestitke, naši dragi biskupi, svećenici, časne sestre, kolege iz drugih medija, poslovni partneri, podupiratelji. Večeras vam želimo zahvaliti glazbom", kazala je i potom mikrofone prepustila mornarima iz klape.

koncert-klapasvetijuraj-rodjendan26.jpg

"Božja je milost da smo ovdje u Međugorju večeras na prekrasnoj proslavi ovog jubileja Radiopostaje Mir Međugorje s čijim djelatnicima nas veže iskreno prijateljstvo i veslim se da smo ovdje zajedno", kazao je zapovjednik klape Sveti Juraj HRM-a stožerni narednik Marko Bralić.

Nakon obraćanja klapa je redala svoje brojne hitove. Najprije nekoliko duhovnih pop pjesama za zagrijavanje publike koju su do kraja koncerta digli na noge pa su zajedno pjevali domoljubne hitove koji su se redali: Kome bi šumilo more moje sinjeCroatio, iz duše te ljubimVivat CroatiaLijepa li si, a onda je sve kulminiralo na kraju kada su izveli Hercegovinu u srcu.

koncert-klapasvetijuraj-rodjendan50.jpg

 

Radiopostaja Mir Međugorje djeluje od 1997. Program radija dio je svakodnevnice u tisućama domova u BiH, Hrvatskoj i svijetu. Danas ova radiopostaja preko vlastitih odašiljača i satelita emitira svoj 24-satni program s mnoštvom vjerskih, kulturnih, informativnih i emisija zabavnog karaktera te ima vjerne slušatelje na svim stranama svijeta. Veliku pozornost posvećuju glazbi nastojeći i na taj način slušatelje duhovno obogatiti i educirati.

Izvor: KT

Objavljeno: 26.studenoga 2022.

Program

00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans
00:15 Krunica
01:00 Emisija: Arka/ Dario Vasilj/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
04:00 Venite adoremus/p.Mato Anić/R
05:00 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš/R
05:30 Rubrika: Svetac dana + imendana
06:00 Zvona + Kraljice neba
06:15 Nakane apostolata molitve + sveta krunica/slavna otajstva

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu