icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Svećenici, redovnici i redovnice grada Sarajeva okupili su se tradicionalno na Veliku subotu, 8. travnja 2023. u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije te čestitali Uskrs nadbiskupu Vukšić

phpThumb_cache_ktabkbih.net__src816c3224d6d8da119267de2584572fc7_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1680954951.jpeg

Foto: KTA

Svećenici, redovnici i redovnice grada Sarajeva, od kojih će većina na sam Uskrs biti zauzeta brojnim pastoralnim obvezama, okupili su se tradicionalno na Veliku subotu, 8. travnja 2023. u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije te čestitali Uskrs nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom i apostolskom upravitelju Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomi Vukšiću. Bila je to i prigoda za međusobno čestitanje kao i za uskrsno čestitanje nadbiskupu u miru kardinalu Vinku Puljiću, donosi Katolička tiskovna agencija..

Osim najbližih suradnika nadbiskupa Vukšića u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom predvođenih generalnim vikarom mons. Slađanom Ćosićem, na čestitanje su, između ostalih, došli: provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina i predsjednica Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH s. M. Željka Dramac, provincijalna glavarica Služavki malog Isusa Provincije Bezgrješnog začeća BDM s. Ana Marija Kesten, provincijalna glavarica sestra milosrdnica sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne – Sarajevo s. M. Vinka Bilješko te predstavnice Kćeri Božje ljubavi, Klanjateljica Krvi Kristove i Školskih sestara franjevki Provincije Svete Obitelji te predstavnici raznih crkvenih institucija te drugi svećenici i bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

 

oiuzutzrte.jpg

 

Čestitku nadbiskupu Vukšiću u ime svih nazočnih uputio je provincijal fra Zdravko Dadić koji je najprije citirao odlomak iz Poslanice sv. Pavla apostola Rimljanima: „Pa ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. Znamo doista: Krist uskrišen od mrtvih, više ne umire, smrt njime više ne gospoduje. Što umrije, umrije grijehu jednom zauvijek; a što živi, živi Bogu. Tako i vi: smatrajte sebe mrtvima grijehu, a živima Bogu u Kristu Isusu!“ (Rim 6,8-11). Potom je u ime svih okupljenih čestitao „svetkovinu Isusova uskrsnuća nadbiskupu i pastiru ove mjesne Crkve Tomi Vukšiću“.

 

ngfhfhh.jpg

 

„Vjerujem da Uskrs nije neki Božji performanse na pozornici svijeta pred nama ljudima, da nas površno zadivi svojom intervencijom u sudbinu jednog dobrog čovjeka, Isusa iz Nazareta. Bog nikada nije površan. Njegova svaka riječ ujedno je i čin. Ako u našem svijetu ima puno mjesta patnje i događaja nad kojima kao da se nadvila Božja šutnja, Uskrs možemo slaviti kao prekid Božje šutnje. Imamo stoga što naviještati, a imamo puno mjesta i ljudskih sudbina koje čeznu da netko posvjedoči kako konkretni križevi nisu odvojeni od još konkretnije ljubavi, Božje i ljudske. Neka zato Isusovo uskrsnuće bude i naše uzdignuće u svijet ljubavi. Isusovo uskrsnuće daje puni smisao našem životu i našoj vjeri, našim htijenjima i nastojanjima, našoj patnji i kušnjama“, kazao je fra Zdravko te nastavio:

 

kuzkktdz.jpg

 

„Svijest o Isusovom uskrsnuću budi u nama nadu, uspravlja nas i upravlja putem na kojem prepoznajemo Isusove stope i riječ ohrabrenja. Te stope i ta riječ nas podižu, ozdravljaju, oslobađaju, zapravo uskrsavaju sve ono što je u nama umrlo i malaksalo. Živimo u vremenu koje po biblijskim opisima izgleda kao posljednje, jer puno je straha, neizvjesnosti, očaja, raznih prirodnih nepogoda i ratova. Takvo stanje bi nas trebalo još snažnije okrenuti praznom Kristovom grobu koji jača vjeru i budi u nama pomalo zaspalu nadu da Božja ljubav pronalazi rješenje za svaku ljudsku patnju, pronalazi izlaz iz svake čovjekove krize nudeći konačni i cjeloviti smisao našem postojanju. U našim mislima i molitvama ovoga Uskrsa su svi ljudi koji pate, umiru ili stradavaju na mnogim mjestima, a posebno u Ukrajini, Siriji i Turskoj“, rekao je provincijal Dadić.

 

khufzufo.jpg

 

„Uskrs je jedinstveni događaj najdubljeg promišljanja i trenutak u kojemu prepoznajemo trajnu ljubav kojom će naš Stvoritelj, Otkupitelj, Spasitelj i Posvetitelj osloboditi nas od svakog oblika patnje, grijeha i vječne smrti. Nadbiskupe Tomo, neka i Tebe ohrabri snaga uskrsnog jutra da snagom Kristove riječi i njegovim svjetlom nastaviš voditi ovu mjesnu Crkvu koja će biti prepoznatljiva i koja će svjedočiti da nada ne umire, ufanje ne prestaje, a vjera i dobra djela u sebi nose snagu uskrsnuća. Sretan Uskrs!“, rekao je na kraju provincijal fra Zdravko Dadić.

 

zjthrgegb.jpg

 

Nadbiskup Vukšić je u svom obraćanju podsjetio na riječi sv. Augustina koji je kazao da je obraćenje izlazak iz lošega u dobro, a da je posvećenje izlazak iz dobroga u još bolje.

Dragi fra Zdravko, hvala Ti najljepša za čestitke, i svima vama, dragi Kardinale i sva ostala prisutna braćo i sestre, najsrdačnija hvala za prisutnost i za očitovanje ovog zajedništva. I sebi i vama, zajedno sa sv. Augustinom, želim da ovaj Uskrs donese obraćenje, a onda iskorak iz dobroga u još volje. Zdravi i veseli bili na našem zajedničkom putu posvećenja. Hvala vam lijepa i sretan vam i blagoslivljan Uskrs

Izvor: KTA

Objavljeno: 08.travnja 2023.

Program

19:30 Emisija: Uvijek nedjeljom/ Ivica Ursić
21:00 Sveta Krunica (radosna otajstva)
22:30 Božasnki časosolov - Povečerje
22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Karol Wojtyla : Biografija Ivana Pavla II. od rođenja do izbora za papu/Gian Franco Svidercoschi/naratorica Ivana Knezović
23:05 Emisija: Radost mladosti NCM/R
00:00 Kraljice neba + Pjesma Rajska Djevo, Kraljice Hrvata
00:15 Sveta Krunica (slavna)
01:00 Emisija: Put uzbrdo/ Zrinka Milanović/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: 365 dana s Padre Piom/Maja Rotim

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu