icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić, u večernjim satima u subotu 13. svibnja pohodio je župu sv. Terezije od Djeteta Isusa u Bistrici pokraj Uskoplja

phpThumb_cache_ktabkbih.net__srcbe7db01f6fb5c7ccece0ddfac913bcb3_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1684092351.jpeg

Foto: KTA

 

Nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić, u večernjim satima u subotu 13. svibnja 2023. pohodio je župu sv. Terezije od Djeteta Isusa u Bistrici pokraj Uskoplja gdje ga je svečano dočekalo 14 krizmanika pripravljenih za primanje sakramenta potvrde te njihovi kumovi i kume, roditelji i drugi vjernici na čelu sa župnikom vlč. Viktorom Šošićem. Tom prigodom kardinal Puljić je porazgovarao s krizmanicima i provjerio njihovo znanje iz vjeronauka koristeći prigodu da ih potakne na rast u vjeri i svjedočenje Isusa Krista u svakodnevnom životu, piše Katolička tiskovna agencija.

Kardinal Puljić je potom predvodio svečano Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi uz koncelebraciju župnika Viktora Šošića i župnika susjedne župe Gornji Vakuf-Uskoplje fra Josipa Matijanića.

U ime svih okupljenih riječi dobrodošlice i pozdrava kardinalu Puljiću uputio je župnik Viktor te nakon naviještenog evanđeoskog misnog odlomka predstavio krizmanike i zamolio kardinala Puljića da im podijeli sakrament potvrde.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić se prisjetio da je u ovu župu Bistrica dolazio još kao odgojitelj u Nadbiskupskom sjemeništu u Zadru prije 40 godina i molio zajedno sa župljanima u danima Velikog tjedna. Izrazio je radost da je imao prigodu još puno puta pohoditi ovu župu te da to može učiniti i u danima kada je na zalazu svoga rada.

 

fhfhrfthrh.jpg

 

„Dragi krizmanici, vaš župnik se raduje da ste zajedno molili, pričešćivali se i usvajali ono što ste učili. To bih ja htio vama staviti na srce, da to što ste naučili, volite, živite i svjedočite. Jer to su zapravo i apostoli bili i činili. Uz Isusa su učili, a onda su se nakon Velikog petka prepali i zbunili se. Ipak, dolaskom Duka Svetoga oni zapravo počinju biti neustrašivi svjedoci Isusa Krista. Mladi ljudi često moraju proći kroz neka iskušenja, pitanja, tražiti odgovore. Niste vi jedini u tome. Međutim, prevažno je sačuvati povezanost Bogom kroz molitvu, kroz riječ Božju, kroz sakramente. Tada ćete moći proći kroz te kušnje i hrabri biti i svjedoči Isusa Krista. Što će se u životu od vas očekivati, ne znam. Mi nikad ne znamo što će s nama biti. Ali je prevažno što u sebi nosimo“, kazao je kardinal Puljić ističući da će se u duše krizmanika nastaniti Duh Sveti.

 

lllilhfd.jpg

 

„Prevažno je ne samo primiti Božjeg Duha, nego moliti ga i živjeti onako kako nas on u životu upućuje. Isus je obećao apostolima da će poslati Duha koji će ih upućivati u svu istinu“, podsjetio je kardinal Puljić potičući krizmanike na molitvu Duhu Svetom da ih uputi pravim životnim putem, da se ne izgube i ne zalutaju nego da budu vjerni Bogu, Crkvi i svome narodu. „Moram spomenuti jednu tužnu činjenicu. Danas je stvoreno ozračje da nekako ne znamo svoje voljeti, ni svoju obitelj, ni svoj kraj niti svoj narod. Ogadilo nam je ono što je nama sveto i drago. Ja bih htio u vama probuditi to vrednovanje svojih korijena, gdje ste nikli, gdje ste obikli, gdje ste stasali, da znate to vrjednovati“, kazao je kardinal Vinko potičući posebno mlade da, kamo god pošli, ne zaborave gdje im je gnijezdo. Potaknuo je roditelje, kumove i kume da im budu blizu na njihovu životnom putu i da im svojim svetim življenjem budu živa propovijed.

 

retzrut.jpg

 

„Prevažno je shvatiti da nam je potreban Duh Božji da znamo živjeti s Bogom svoju svakidašnjicu tako da možemo ustrajati u svim kušnjama. Nemojte misliti da će prestati kušnje dok smo na zemlji. Uvijek će ih biti. I u crkvi, i u društvu. Samo je pitanje kako ćemo se nositi s time. Što nam je najvažnije? U cijeloj toj situaciji sačuvati pouzdanje u Boga, Duha Božjega koji će nas utvrđivati u vjeru. Zato je prevažno sačuvati tu nadu da ne klonimo duhom. Nemojmo se dati zarobiti od svjetskog duha. Živimo u tom svijetu, ali kao svjedoci uskrslog Krista, svjedoci koji imaju nadu, svjedoci koji s Bogom računaju. Zato, draga moja braća i sestre, ova krizma nije samo događaj za krizmanike. To je događaja za cijelu župu da bude obnovljena u Duhu Svetomu, da Duh Sveti sve nas zahvati da hrabro idemo u život“, poručio je kardinal Puljić u svojoj propovijedi.

jzuizuizizizt.jpg

Na kraju Svete mise župnik Šošić i krizmanici izrazili su kardinalu Puljiću zahvalu za pohod i za podijeljeni sakrament potvrde.

Izvor: KTA
Objavljeno: 15.svibnja 2023.

Program

21:00 Krunica Duhu Svetomu
21:45 Božanski časoslov - Povečerje
22:00 Vijesti radio Vatikan /R/
22:30 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan/ Dražen Janko/ R
22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Karol Wojtyla : Biografija Ivana Pavla II. od rođenja do izbora za papu/Gian Franco Svidercoschi/naratorica Ivana Knezović
23:05 Emisija: Katolička crkva u BiH za vrijeme Jugoslavije/Dražen Janko/R
00:00 Anđeo Gospodnji + Pjesma Rajska Djevo, Kraljice Hrvata
00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans
00:15 Sveta Krunica (radosna)
01:00 Emisija: Crtice iz povijesti(1992.1995.)/mons.Ivo Tomašević /R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog Evanđelja

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu