icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

U ponedjeljak 14. kolovoza 2023. u samostanskoj dvorani Kuće Navještenja u Gromiljaku s početkom u 10 sati, upriličen je obred pripuštanja u prvu i drugu godinu novicijata.

phpThumb_cache_ktabkbih.net__src54a1f98b83e5240777a22493e432351e_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1692200221.jpeg Izvor: Provincija Bezgrješnog začeća BDM - Družba sestara Služavke Maloga Isusa

 

U ponedjeljak 14. kolovoza 2023. u samostanskoj dvorani Kuće Navještenja u Gromiljaku s početkom u 10 sati, upriličen je obred pripuštanja u prvu i drugu godinu novicijata. Uz nazočnost uzoritog kardinala Vinka Puljića, provincijske glavarice s. M. Ane Marije Kesten, svećenika, sestara Služavki Maloga Isusa, roditelja, rodbine i prijatelja, obred je predvodila vrhovna glavarica Družbe s. M. Marija Banić. Nakon prigodnih čitanja iz Svetoga pisma uslijedile su zamolbe za mogućnost daljnjeg nasljedovanja Krista po evanđeoskim savjetima čistoće, siromaštva i poslušnosti te življenja i djelovanja kao Služavke Maloga Isusa, nakon čega je u prvu godinu novicijata pripuštena postulantica Viktorija Oršolić, a u drugu godinu novicijata s. M. Nikolina Cvitanović koja je uz ovaj čin primila i obukla redovničko odjelo. Prigodnu riječ sestrama novakinjama uputila je provincijska glavarica s. M. Ana Marija Kesten koju donosimo u cijelosti:

 

image0cccccccccccccccc08.jpg

 

„Uzoriti gospodine Kardinale!

Poštovana časna majko s. Marija, drage sestre!

Dragi roditelji i rodbino!

Drage postulantice Viktorija i sestro Nikolina!

Gospodinu sve svidjelo okupiti nas sve zajedno danas ovdje u Kući Navještenja u Gromiljaku kako bi zahvaljivali za velika i čudesna djela koja je podario svojim kćerima Viktoriji Oršolić i Nikolini Cvitanović, a po njima njihovim obiteljima, Svetoj Crkvi i našoj redovničkoj zajednici sestara Služavki Maloga Isusa.

Zahvaljujemo Bog za dar života naše postulantice Viktorije Oršolić koja je započela svoj put priprave na redovnički život prije godinu i pol dana u samostanu Egipat u Sarajevu.

Formaciju kandidature i postulature koju je provela pod vodstvom s. Klare Jerković, Viktorija je svaki dan više produbljivala svoju vjeru i otkrivala poziv na koji ju Gospodin zove. Kroz svakodnevne pobožne vježbe, studije teologije posvećenog života i različita iskustva apostolata koja je stjecala u samostanu Egipat, u Domu sv. Josip u Vitezu, u Samostanu sv. Josip u Vitezu i Kući Navještenja u Gromiljaku, Viktorija je još više je upoznala karizmu Družbe i poslanje koje nam je ostavio u baštinu sluga Božji nadbiskup Josip Stadler.

Iz ovog svakodnevnog iskustva, rasta u vjeri i služenja Gospodinu ,dublje je otkrila svoj poziv na koji ju Gospodin zove, te je u punoj slobodi srca pismenim putem izrazila svoju želju i zamolbu da joj dopustimo nastaviti put formacije u našoj Družbi sve do potpunog posvećenja Gospodinu po sv. zavjetima.

Zahvalne Bogu za njezin život i njegovo djelo koje je u njoj započeo, radosno ju primamo u našu redovničku obitelj, kako bi kroz vrijeme novicijata još više upoznala Isusa, kome želi pokloniti svoj život nasljedujući ga u Družbi sestara Služavki Maloga Isusa.

Zahvaljujemo Bogu i za veliki dar koji nam daruje danas u osobi sestre Nikoline Cvitanović koja je nakon intenzivnog vremena od godine dana u novicijatu Družbe u Zagrebu, koje je provela pod vodstvom učiteljice novakinja s. Marte Vunak, odlučila nastaviti svoj put formacije i pripremati se za posvećenje Bogu po svetim zavjetima. Sestra Nikolina će nastaviti i u drugoj godini novicijata upoznavati i produbljivati svoj poziv, značenje posvećenog života, Konstitucije Družbe, njezinu povijest i oca Utemeljitelja, kako bi mogla u potpunoj slobodi srca predati se Gospodinu i posvetiti mu se po svetim zavjetima.

Vjerujem da će naše novakinje sestra Viktorija i sestra Nikolina u daljnjoj redovničkoj formaciji koja je pred njima, surađujući s milošću Božjom i vodstvom učiteljice novakinja i u zajedništvu s drugim sestrama novakinjama, poput mudrih djevica, nadolijevati svaki dan dovoljno ulja u svjetiljke svoga života kako bi mogle budna srca i spremna duha dočekati svoga Zaručnika koji ih zove na vječno zaručništvo s njim.

Ovom putu predanja njihovih mladih srdaca, putu vjere koji je pred njima, raduje se naša redovnička zajednica, radujete se vi braćo i sestre, roditelji i rodbino. Uz radost koja nam danas na ovaj veliki dana spontano dolazi dok stojimo pred ovom mladim dušama, istovremeno nam se budi i misao na neizvjesnost života koja je pred njima i svima nama. Kako bi ih podržale u njihovoj želji i odluci, pozvani smo danas darovati im naš najljepši dar - sjećanje u svakodnevnoj molitvi za njihovu svetu ustrajnost.

Vi drage sestre novakinje Viktorija i Nikolina, računajte na našu sestrinsku i rodbinsku podršku, a na osobit način duhovnu blizinu i trajnu molitvu kojom ćemo biti uz vas. Vi, budite blizu s malim Isusom i Majkom Marijom uz njegove jaslice i ne boj te se! Mali Isus je jači od svih nevolja, kušnji i napasti koje vas mogu zadesiti.

Naš Otac Utemeljitelj sl. Božji Josip Stadler neće dopustiti da se niti ijedna od njegovih duhovnih kćeri umori i izgubi na putu života. Povjerite se i njemu u svim potrebama i on će vas voditi pravom izvoru žive vode, živom kruhu, istini, svjetlu pred kojom bježi svaka tama.

S ovim mislima drage sestre novakinje, u ime sestara članica provincijske uprave, svih sestara u Provinciji, čestitam vam ovaj dragi dan vašeg ulaska u prvu i drugu godinu novicijata Družbe sestara Služavki Maloga Isusa. Živjele!

U Gromiljaku, 14. kolovoza 2023.g.“

 

imagcxbxbce009.jpg

 

Po završetku obreda uslijedilo je čestitanje sestrama novakinjama i priprema za Euharistijsko slavlje u župi Imena Marijina u Gromiljaku koje je predslavio vrhbosanski nadbiskup u miru, Vinko Puljić u koncelebraciji 10 svećenika, nakon čega je ovaj radosni dan nastavljen druženjem kod obiteljskog stola.

Izvor: ssmi.hr
Objavljeno: 17.kolovoza 2023.

Program

10:05 Otvoreni program: Blok glazbe po izboru
10:30 Emisija: Na proputovanju života/ Ivana Knezović
11:20 Kontakt emisija: Kava s Radio Marijom/Ivana Knezović
11:45 Rođendani
11:50 Podnevne molitve: Litanije Presvetog Srca Isusova, molitva sv.Josipu
12:00 Anđeo Gospodnji, srednji čas, molitva sv. Mihaelu arkanđelu, posvetna molitva RM
12:20 Rubrika: Svetac dana i Imendan
12:30 Najave i obavijesti do 17:00h
12:45 Komentar dnevnog evanđelja
13:00 Katolički tjednik - najava tiska
13:05 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
13:30 Emisija: Prorok, svećenik i kralj/Darko Anđelić&Josip Sivrić

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu