icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Uz ovogodišnju Nedjelju Caritasa u Bosni i Hercegovini u petak, 15. prosinca 2023. godine, Caritas Bosne i Hercegovine organizirao je tradicionalno obraćanje medijima u Sarajevu u prostorijama Rezidencije vrhbosanskog nadbiskupa

phpThumb_cache_ktabkbih.net__srca1415ea06a4992ff2984a0eb80425991_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1702642101.jpeg

Izvor: Caritas BiH

Uz ovogodišnju Nedjelju Caritasa u Bosni i Hercegovini u petak, 15. prosinca 2023. godine, Caritas Bosne i Hercegovine organizirao je tradicionalno obraćanje medijima u Sarajevu u prostorijama Rezidencije vrhbosanskog nadbiskupa, izvijestila je mrežna stranica Caritasa BiH.

„Neka svijetle vaša dobra djela pred ljudima i slave Oca Nebeskoga!“

Crkva u Bosni i Hercegovini svake godine proslavlja Nedjelju Caritasa na Treću nedjelju došašća. Ovogodišnja Nedjelja Caritasa pada na 17. prosinca, uz poštivanje službene liturgije toga dana prema važećem liturgijskom direktoriju, a ima za moto „Caritas: svjetlo u tami!“ Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. dr. sc. Tomo Vukšić kazao je u svojoj ovogodišnjoj poruci, koju je pripremio na blagdan svetog Augustina, 28. kolovoza 2023. godine, između ostalog, kako se „…ustalila pohvalna tradicija i običaj, da se u svim župama na području Biskupske konferencije BiH treća nedjelja Došašća obilježava kao 'Nedjelja Caritasa', što znači da će to ove godine biti 17. prosinca. Taj lanac dobrote dug je već 27 godina, a započeo je 1996. pozivom i odredbom biskupa, i sretno traje zahvaljujući jednako toliko dugim djelima dobrote. U našim župama čine ga darežljivi vjernici, svećenici i vjeroučitelji i potom osobe zaposlene u našim Caritasima koje, kao produžena i krajnja ruka te dobrote, predano vrše svoje poslanje i na mnogo načina služe osobama u potrebi.
'Nedjelja Caritasa' također je prigoda, koja pruža mogućnost, da se djelovanje Caritasa predstavi široj javnosti, crkvenoj i društvenoj, te zahvali plemenitim ljudima za njihovu dosadašnju dobrotu i potakne njih i sve ostale da plemenito djelo pomaganja nastave i ubuduće.
Svake godine odvija se 'Nedjelja Caritasa' pod posebnim geslom, izabranim za tu prigodu. Ove godine ta misao vodilja glasi 'Caritas: svjetlo u tami!'

 

imgdgsdggage006.jpg


Geslo sažima poznatu Isusovu misao, izrečenu učenicima neposredno nakon slavne Besjede o blaženstvima, koja govori o potrebi da svi njegovi sljedbenici budu svjetlo koje će razbijati svaki oblik tame u svijetu, a glasi: 'Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima' (Mt 5,14-16).
Da svaki čovjek u potrebi osjeti dobra djela Isusovih učenika i slavi Oca nebeskoga!
To je trajna i osnovna nakana crkvenoga karitativnog djelovanja i poslanje i obveza svakoga pojedinog kršćanskog vjernika i svih crkvenih ustanova. Predstavlja oblik kršćanskoga služenja i jedan je od znakova raspoznavanja kršćanske dobrote i ljubavi.
Sličnu misao izrekli su i biskupi u svom proglasu, kojim je uspostavljena 'Nedjelja Caritasa', riječima: 'Gospodin kaže: Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe' (Mt 5,7). Bog ispunjava svoja obećanja. I ono malo što posjedujemo i što podijelimo s drugima bit će nam stostruko uzvraćeno. Caritas je pomagao i pomaže. Pomozimo i mi svojim milodarima Caritasu da može i dalje vršiti svoju plemenitu i za Crkvu Kristovu tako važnu funkciju (...) Pozivamo vas da se i osobno angažirate u karitativnom radu svojih župnih i biskupijskih zajednica. Caritas treba suradnika koji će odvojiti dio svog vremena i svoje snage, i uključiti se u dobrovoljni rad na ublažavanju mnogostrukih nevolja u našim župama, ali i izvan njih, prema onima koji su druge vjere i nacionalnosti. Na taj ćemo način doprinositi djelu pomirenja i ljepšoj budućnosti svih nas. Pozivamo vas, braćo i sestre, da svi zajedno svojim djelima ljubavi pripravimo put Gospodinu, Svjetlu koje želi doći u ovu našu tamu, koji želi osvijetliti i osmisliti život i budućnost.'
Mnogostruke su potrebe ljudi zbog kojih traže pomoć koja im je zaista potrebna. Na njihove potrebe nastoje odgovoriti razne dobrotvorne organizacije, javne i privatne, i svima smo im duboko zahvalni. Među njima se na osobit način ističe Caritas i treba mu naša pomoć kako bi i dalje mogao pomagati ljudima u traženju rješenja za njihove muke i probleme.

 

imavsdvsvdsvge003.jpg


Jedno od vrlo vidljivih mjesta dobrote prema ljudima u potrebi u našemu društvu jesu javne kuhinje kojih, kažu upućeni, u BiH ima oko 60 i u njima obroke dobiva oko 18.000 ljudi. Zbog usta, koja treba nahraniti, sva ta mjesta i njihovi djelatnici trebaju našu potporu i zaslužuju svaku pohvalu i zahvalu.

Naspram velikim potrebama ljudi, prema nekim podacima od prije dvije godine, u BiH se godišnje uništavalo oko 400.000 tona hrane. A prema tim istim izvorima, dvije trećine je bacalo stanovništvo. Jednu trećinu uništavale su kompanije zbog zakonskih ograničenja, jer su troškovi uništavanja hrane za privredne subjekte iznosili 5%, dok su 17% koštali troškovi ako bi trgovački lanci darovali hranu. Procjena je da su u 2020. godini zbog tih razloga kompanije uništile hranu u vrijednosti od 126,6 milijuna KM od koje se godišnje moglo napraviti oko 280 milijuna obroka, što bi predstavljalo 767.123 obroka dnevno. Zato zaslužuje zahvalu državni Parlament, koji je u lipnju 2023. godine usvojio Zakon o dopuni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čime je ukinut porez na doniranu hranu što će, vjerujemo, uvelike pomoći javnim kuhinjama, odnosno ljudima kojima treba obrok.
U tom smislu čini se vrlo korisnim ponoviti riječi pape Franje (Govor članovima Europske federacije prehrambenih fondova, 18. svibnja 2019.): 'Borba protiv strašne ljage gladi znači također boriti se protiv rasipanja. Rasipanje pokazuje nezanimanje za stvari i nebrigu za onoga tko nema. Rasipanje je najsiroviji izraz odbacivanja. Dolazi mi u pamet kad je Isus, nakon što je podijelio kruh mnoštvu, tražio da se skupe pretekli ulomci kako ništa ne bi bilo izgubljeno (usp. Iv 6,12). Treba skupljati da bi se ponovno dijelilo, a ne proizvoditi da bi se razbacivalo. Odbacivati hranu znači odbacivati osobe. Danas je sramotno ne zapaziti koliko je hrana dragocjeno dobro i koliko toga dobra završava loše.'
Onaj, tko gleda očima ljubavi, lako će razumjeti potrebu i način djelovanja Caritasa jer, kako je pisao sveti Augustin, bez ljubavi i bogataš je siromah a s njom i siromah je bogat. Odnosno, njegove su riječi: 'Svatko je onoliki kolika je njegova ljubav.“ Stoga pozivam sve da, molitvom i, koliko im je to moguće, doprinosima prate i podržavaju djelovanje „Caritasa' i svih dobrotvornih ustanova. Jer veličina čovjeka se mjeri snagom ljubavi, koju iskazuje drugima…“

 

jukhffglu.jpg

 

Obraćanje ravnatelja uz predstavljanje djelovanja Caritasa BiH

Okupljenim medijskim djelatnicima obratio zatim aktualni ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, koji je svoje razmišljanje usmjerio na predstavljanje cjelokupnog djelovanja Caritasa u BiH, posebno Caritasa Bosne i Hercegovine, tijekom ove 2023. godine.
U svom obraćanju kazao je kako smo tijekom ove godine „… nastavili odgovorno graditi svoje karitativno zajedništvo na prostoru i okruženju osobnog i zajedničkog življenja. Želja nam je bila da ova godina bude bolja i bez ovozemaljskih križeva kako na općem planu tako i u našoj ovozemaljskoj domovini. Međutim, u svome razmišljanju krivo smo procijenili, jer su ovozemaljske nedaće postale dio naše stvarnosti. Svjesni smo kako su ostale brojne posljedice u našim životima, a koje pokušavamo izliječiti ili u najmanju ruku zaliječiti kako bi nam svakodnevnica bila ljepša i radosnija.
Sa svih strana svijeta teške vijesti sustizale su jedna drugu o ratovima, posebno teški i razarajući rat u nama dragoj Ukrajini, zatim nepredvidive vremenske nepogode koje su s vremena na vrijeme pogađale i ove prostore, a što je početkom kolovoza teško pogodilo Sloveniju. Cjelokupni poremećaj klime itekako osjećamo i na prostorima našeg ovozemaljskog življenja. Međutim, ono što nas sve najteže pogađa je odlazak mladih, posebno mladih obitelji iz cijele Jugoistočne Europe, a koji nije zaobišao i našu ovozemaljsku domovinu.
U takvoj teškoj situaciji, kada su brojni tereti prisutni u našim osobnim i zajedničkim životima, svjetlo u tami bili su brojni znani i neznani pojedinci i ustanove u tuzemstvu i u inozemstvu koji su nam pružali molitvenu i materijalnu potporu. O tome najbolje mogu svjedočiti naši Caritasi na svim razinama, ali i ustanove i konkretni projekti. Svakodnevica sa svim ovozemaljskim križevima postajala je lakša i podnošljivija. Širina srca čovjeka ovog podneblja tijekom i ove godine bila je prepoznatljiva i vidljiva u svim projektima i pozivima u svim akcijama pomoći, a na koje su ih pozvali naši biskupi i naši Caritasi. Bili smo živa i odgovorna grana na stablu karitativnog poslanja Crkve nadilazeći sve ovozemaljske granice i pokazujući ljudsku širinu prema čovjeku u nevolji. Trebalo je doživjeti suzu u očima starca, koji je biskup i predsjednik nacionalnog Caritasa čiju je zemlju pogodio rat i potres, nakon što sam mu ove godine u Rimu usmeno saopćio vijest o prikupljenim sredstvima vjernika katolika i drugih žitelja naše ovozemaljske domovine, kao pomoć stradalima potresom pogođene zemlje. Radost je da smo imali uha i sluha, vjere u Boga i ljubavi prema bližnjemu i pomagali tamo gdje je trebalo. Ljudska i vjernička zahvalnost nije izostala.
I ove godine obilježit ćemo molitveno i karitativno Nedjelju Caritasa i to na 3. nedjelju došašća, 17. prosinca 2023. godine. Držat ćemo se službene liturgije prema važećem liturgijskom direktoriju svake od naših nad/biskupija. Moto ovogodišnje Nedjelje Caritasa glasi: 'Caritas: svjetlo u tami!' Plod je to razmišljanja i odluke Upravnog vijeća Caritasa BiH ovogodišnje svibanjske sjednice. Želja svih nazočnih bila je pokazati kako je Caritas prevažan danas u životu Crkve i društvene zajednice na ovim bosanskohercegovačkim prostorima.
U razmišljanju pape Franje u propovijedi, od 29. travnja 2016. godine koju je prenio Vatican News, na jutarnjoj misi u Domu sv. Marte možemo naći puno toga vezano za ovogodišnji moto: 'Kršćanin ne ide 'mračnim stazama', zato što na njima nema 'Božje istine'. Ali ako i padne, može računati na oprost i Božju blagost; on ga vraća u život i svjetlo… Svijetli poput Boga i bez grijeha, zato što nema pogreške koju se prizna, a koja ne privlači Očevu nježnost i oprost. To je kršćanski put - ustvrdio je papa, komentirajući odlomak poslanice sv. Ivana, u kojoj apostol vjernike upozorava na ozbiljnu odgovornost izbjegavanja dvostrukoga života: svjetlo na licu, a tama u srcu.

 


Reknemo li da nismo zgriješili, Boga pravimo lašcem - podsjetio je papa na riječi apostola Ivana, ističući trajnu borbu čovjeka protiv grijeha po Božjoj milosti. 'Ako kažeš da si u zajedništvu s Gospodinom, hodaj u svjetlu! Ali ne dupli život! to ne!' - rekao je, napominjući kako smo 'toliko navikli' na tu prijevarnost, da i mi u nju padamo. 'Znamo odakle dolazi laž: u Bibliji, Isus đavla zove 'ocem laži'. Zbog toga - kako je rekao - 'onaj starac' (sv. Ivan) s velikom blagošću i krotkošću 'adolescentnoj', 'mladoj' Crkvi kaže: 'Ne budi lažljiva! Ti si u zajedništvu s Bogom; hodaj u svjetlu. Čini djela svjetla; nemoj reći jednu stvar, a činiti drugu; ne dvostruki život'.
Poslanica sv. Ivana započinje riječima 'Dječice moja' - tonom kojim se djed obraća svojim 'mladim unucima', odjekuje 'slatkošću' evanđeoskih redaka, u kojima Isus svoje breme naziva 'lakim' te obećava odmor opterećenima i potlačenima. Tome je analogan Ivanov poziv da se ne griješi. Međutim, ako je tko sagriješio, ne treba se obeshrabriti.
Imamo tješitelja; zagovornika, branitelja kod Oca: Isusa Krista, pravednika. On nas opravdava, on nam daje milost. Je li doista tako ružna stvar imati grijehe? - upitao je papa i odmah odgovorio: Grijeh je ružan! Ali ako si sagriješio, gledaj tko te čeka da ti oprosti, i to uvijek, zato što je Gospodin veći od naših grijeha. To je Božje milosrđe, Božja veličina - dodao je papa: Gospodin zna da 'nismo ništa', da samo od njega dolazi snaga i stoga nas uvijek čeka: Hodajmo u svijetlu, zato što je Bog svjetlo. Nemojmo ići s jednom nogom u svijetlu, a s drugom u tami. Nemojmo biti lažljivci. S druge strane, svi smo zgriješili. Nitko ne može reći: 'Ovaj je grješnik, grješnica. A ja sam, Bogu hvala, pravednik'. Ne, samo je jedan pravednik - onaj koji je platio (cijenu otkupljenja). Ako netko sagriješi, on nas čeka, prašta nam, zato što je milosrdan i dobro zna kako smo oblikovani i da smo prah. Neka nas radost koju nam daje ovo čitanje vodi naprijed u jednostavnosti i transparentnosti kršćanskoga života, osobito kad se obraćamo Gospodinu: u istini - rekao je na kraju papa Franjo.'
I ove godine ponovimo kako ljudska i vjernička širina ima svoju vrijednost i aktualnost za sve nas u današnje vrijeme i na ovim prostorima, bez obzira na naše zvanje i poslanje, a tko su moji/naši bližnji: pripadnici moje uže i šire obitelji, pripadnici moga naroda, moji sunarodnjaci, svi oni koji su iste vjere kao i ja, pripadnici moje biskupije, župne zajednice, pripadnici moje redovničke obitelji i provincije ili…! Svi smo pozvani na nadilaženje svih ovozemaljskih granica: ljudskih, nacionalnih i vjerničkih.
Kao što je to bilo tijekom minulih godina i ove godine pravovremeno ćete zaprimiti lijepi broj materijala koji svojim sadržajima svima nama žele pomoći u građenju osobne i zajedničke karitativne svijesti i odgovornosti na mjestima našeg ovozemaljskog življenja. Na sve Vaše adrese na vrijeme pripremljeni i poslani su animacijski materijali: prigodni plakat, Molitvu vjernika za euharistijska slavlja, poruku predsjednika Caritasa BiH, razmišljanje ravnatelja Caritasa BiH i jednolisni zidni Katolički imendanski kalendar za 2024. godinu. Osim putem pošte svi spomenuti materijali dostupni su kao i do sada i u PDF-u na mrežnoj stranici Caritasa BiH (www.caritas.ba), Katoličke tiskovne agencije (www.ktabkbih.net) i na drugim mrežnim stranicama Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini koje se na to odluče.

 

 

 


Činjenica je kako su nas neočekivana događanja i vremenske nepogode, kao što su potresi, poplave i suše, nastavak teškoga rata u Ukrajini i nastanak novih ratnih žarišta, budila i pozivala na odgovorno postupanje i činjenje vezano za mjesto i ulogu naših Caritasa na svim razinama. Probudimo se i razmišljajmo ljudskom i vjerničkom širinom srca.
Svjesni smo kako su najlošija razmišljanja našeg konkretnog okruženja koja dovode u pitanje smisao i opravdanost postojanja Caritasa s riječima kako je vrijeme rata i poraća prošlo, a onda i izjave kako nam Caritas i razne karitativne akcije nisu potrebni. Pri tom se zaboravlja činjenica kako ćemo uvijek imati siromaha i potrebnih, prirodnih i vremenskih nepogoda, raznih ratova i kriza, a širina karitativnog djelovanja stalno se povećava kako sadržajno tako i prostorno. Za svoje nekaritativno činjenje imamo odgovor kako je Caritas samo dodatno i nepotrebno opterećenje u našem pastoralnom radu. Neka nam i ovogodišnja Nedjelja Caritasa s ovogodišnjim motom budu odgovor: 'Caritas: svjetlo u tami!'
I ovim razmišljanjem sve Vas pozivamo, kako pojedince tako i zajednice, na odgovorno karitativno činjenje kako bismo ovogodišnju Nedjelju Caritasa učinili animacijskim danom molitve, darivanja i buđenja svakog pojedinaca i zajednica. Budimo stalna molitvena i materijalna potpora našim Caritasima. Neka naše karitativno činjenje bude plod osobne vjere u Boga i ljubavi prema bližnjem u nevolji.
Prilika je ovo svima Vama u tuzemstvu i inozemstvu izreći veliko ljudsko hvala, vjerničke i svećeničke molitve zahvale za sve Vaše molitve i darove koje ste, od zadnje Nedjelje Caritasa pa do današnjeg dana, slali kao konkretnu potporu djelovanja Caritasa na svim razinama. Neka dobri Bog obilno nagradi Vaše iskreno i nesebično karitativno darivanje i činjenje. Nemojmo se umoriti u činjenju dobra!“
Na kraju svoga obraćanja ravnatelj Caritasa BiH kazao je: „Svima Vama u ovo predbožićno vrijeme, ma gdje bili i živjeli i bez obzira na vaše zvanje i poslanje u društvu i u Crkvi, želimo čestit Božić, sretnu i blagoslovljenu novu 2024. godinu uz iskreni pozdrav, zahvalu i molitve!“

Voditeljica projekata predstavila je provedbu projekta i zaštitu osoblja i korisnika u Caritasu BiH

Gđica Sanja Horvata, voditeljica projekata u Caritasu BiH predstavila je prevažnu temu uspostave standarda za provedbu projekata i zaštitu osoblja i korisnika. U svome izlaganju kazala je: „…. Kako bi Caritas Bosne i Hercegovine uspješno provodio aktivnosti na dobrobit ljudi u potrebi potrebno je uložiti znatne napore u transparentnost i kvaliteta rada. Caritas želi što jasnije i transparentnije upravljati sredstvima koja su nam namjenski darovana za određene aktivnosti. Svjesni da u Caritasu na različitim razinama i u različitim institucijama radi preko 300 osoba i 500 volontera, te veliki broj vanjskih suradnika i partnera, potrebno je urediti određene procese i uspostaviti pravila i procedure kako bi svi radili na istoj razini kvalitete i znanja.
S tim u vezi Caritas Bosne i Hercegovine već desetljećima aktivno provodi aktivnosti institucionalnog jačanja, kroz specijalizirane obuke osoblja i volontera, provedbu interne i vanjske revizije, kako za projekte i programe, tako i za cjelokupno poslovanje.
Biti članom velike obitelji Caritasa u svijetu okupljeni oko centrale u Caritasu Internationalis sa sjedištem u Rimu, Caritas Bosne i Hercegovine prati procedure i pravila koja su propisana zajedničkim standardima upravljanja - Caritas Internationalis Menadžment Standardi. Po principu spojenih posuda sve što se dešava u jednom Caritasu u mreži od 165 članica, ostavlja posljedice na sve Caritase unatoč našoj različitosti kako povijesnoj, teritorijalnoj kao i razvojnoj. Želimo činiti dobro u cijelome svijetu za svakog pojedinačnog čovjeka u potrebi, svatko u svom domenu, i to možemo samo ako smo djelujemo po standardima i principima i činimo zdravi organizam.
Caritas Bosne i Hercegovine primjenjuje standarde upravljanja od 2014. godine. Standardima se propisuje djelovanje u pet sektora: zakonodavstvo i etički kodeksi, upravljanje i organizacija, upravljanje i financijska odgovornost, uključenje suradnika i partnera, te standard zaštite osoblja, ranjivih skupina i djece. Ispunjavanje administrativnih zahtjeva procjenjuje se jednom u četiri godine te je Caritas Bosne i Hercegovine ocijenjen kao odgovoran, prosječnom ocjenom 4,35/5 - što nas čini jedinom organizacijom u regiji koja je završila ovaj proces. Početkom 2023. godine Caritas BiH je procijenjen i prema standardima zaštite (Safeguardinga) i s ponosom možemo reći da nas je ocjena 3,95/5 svrstala u 10% organizacija Caritasa u svijetu koja provodi visoku zaštitu za korisnike i osoblje. Kroz pripremljene dokumente, imenovanje i educiranjem osoba i provedbu razvojnih procesa Caritas svakodnevno pomaže krajnjim korisnicima, partnerima i svima u mreži
Sve ove brojke znače da je Caritas Bosne i Hercegovine posvećen osobnom razvoju institucije i svih njezinih projekata i programa kako bi usluga koju nudimo došla do svake osobe u punini kvalitete i transparentnosti. Vrijednosti i principi Caritasa nisu samo slova na papiru, nego se žive u svakom djelatniku i volonteru, svako u svojoj ulozi i prema svome zadatku koji mu/joj je povjeren. Svi zajedno, radeći različite zadatke i procese radimo na izgradnji imidža Caritasa. Samo osnaženi i jaki možemo pomoći osobi u potrebi koja je u centru našeg djelovanja i naše misije.“

Okupljeni medijski djelatnici na bosanskohercegovačkim prostorima imali su priliku postaviti razna pitanja vezana za djelovanje Caritasa BiH, posebno za teme koje su aktualne za ovo vrijeme i ove prostore.

Obraćanje medijima animirao je djelatnik Caritasa BiH i voditelj projekata gosp. Miroslav Valenta. Izrekao je riječi zahvale za doprinos raznih medijskih kuća i pojedinaca koji su tijekom ove godine dali svoj doprinos u djelovanju Caritasa na svim razinama na bosanskohercegovačkim prostorima.

Izvor: caritas.ba
Objavljeno: 15.12. 2023.

Program

06:00 Zvona + Kraljice neba
06:15 Nakane apostolata molitve + sveta krunica/slavna otajstva
06:45 Komentar dnevnog evanđelja
07:00 Misa - župa sv. Ante Padovanskog - Humac
07:30 Božanski časoslov/jutarnja molitva
07:50 Najave i obavijesti (do 12:30), vremenska prognoza, stanje na cestama
08:00 Rubrika: Svetac dana i Imendan
08:15 Rubrika: Zanimljivosti
08:30 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
08:50 Duhovna misao
09:00 Krunica - nakana (za Papu i potrebe svete Katoličke Crkve)
09:40 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu