icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

U Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica“ kod Teslića, uz blagoslov vrhbosanskog nadbiskupa mons. Tome Vukšića, od 5. do 7. siječnja održan je godišnji susret mladih u organizaciji Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom (KKODS) BiH i Hrvatske

phpThumb_cache_ktabkbih.net__src0913d28ce9afc3ca548e5e64aa7a5dad_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1704913758.jpeg

Izvor: KKODS Hrvatske i BiH

U Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica“ kod Teslića, uz blagoslov vrhbosanskog nadbiskupa mons. Tome Vukšića, od 5. do 7. siječnja održan je godišnji susret mladih u organizaciji Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom (KKODS) BiH i Hrvatske, piše portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

 

kk11gffhg.jpg

 

 

Tema ovogodišnjega susreta bila je Zdrava duhovnost, a sudjelovalo je oko 500 mladih iz župa i molitvenih zajednica iz Hrvatske i BiH, te iz Subotičke biskupije. Ni ovaj put nisu izostale mlade obitelji s djecom koje su dale posebna pečat susretu.

Prvi dan

Okupljanje je započelo u petak misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Josipa u Tesliću koje je predvodio franjevac Bosne Srebrene iz Visokog fra Zvonko Benković, uz koncelebraciju teslićkog župnika don Pave Šekerije te hercegovačkog franjevca i župnoga vikara u Drinovcima fra Daria Galića.

Na početku susreta u Banji Vrućici dobrodošlicu su poželjeli teslićki Šekerija, voditelj zajednice Nanovo rođeni Mišo Lukenda, donedavni nacionalni koordinator za mlade KKODS-a Hrvatske Matija Ricov te nacionalni koordinator za mlade KKODS-a Bosne i Hercegovine Toni Župarić.

 

kk12hdfhfh.jpg

 

Ovogodišnji program pripremile su i animirale dvije karizmatske molitvene zajednice iz Zagreba: Nanovo rođeni i Božja pobjeda. Na cjelokupnom programu bila je i nekolicina redovnica iz više družbi koje su došle kao pratnja mladima, dok su se Milosrdne sestre sv. Križa ponudile čuvati i animirati malu djecu koja su s roditeljima došla na susret.

Nakon slavljenja uslijedila je uvodna tema Matije Ricova Zdrava duhovnost je svjedočanstvo u današnjem vremenu“.

U večernjem dijelu programa prvog dana, voditelj molitvene zajednice Božja pobjeda Maroje Burum, održao je nagovor na temu Postoje li zdravi karizmatici?

Drugi dan

Program sljedećeg dana započeo je slavljenjem, a potom je uslijedilo predavanje poznatoga salezijanca don Damira Stojića koji je govorio o katehezama sv. pape Ivana Pavla II. o teologiji tijela.

 

kk6ghhh.jpg

 

Uslijedio je rad u dvije grupe: jedna se – namijenjena bračnim partnerima i zaručnicima – dotaknula Zdrave spolnosti u braku, a druga – namijenjena mladima – Zdrave spolnosti u mladenačkoj dobi. Prvoj grupi svjedočili su bračni par Marija i Marko Blagojević, dobro poznati katoličkoj javnosti buduću da su među prvima javno svjedočili o življenju predbračne čistoće. Drugu su skupinu animirali Timon Pavlić i Matija Šafran, mladi voditelji THS (Teen Holy Spirit) programa za mlade, usredotočena na rad s mladima tinejdžerske dobi.

Budući da je bila svetkovina Bogojavljenja, svečano misno slavlje u župnoj crkvi u Tesliću predvodio je don Damir, u koncelebraciji s fra Zvonkom i fra Dariom, a bila je i mogućnost za sv. ispovijed.

U nastavku sudionicima se obratilo nedavno izabrano novo vodstvo KKODS Hrvatske – nacionalni koordinator KKODS-a Niko Rončević i njegov zamjenik Petar Jurčević koji su došli podržati ovaj susret.

Zatim su uslijedile dvije odvojene panel rasprave: jedna za djevojke – Zdrava kršćanska žena, a druga za mladiće – Zdrav kršćanski muškarac. Ana i Marija Buljan te Ivona Turić vodile su razgovor s djevojkama iznoseći svoja osobna iskustva i promišljanja o intimnom odnosu s Bogom, krizama, greškama, predanosti i povjerenju.

 

kk18hgfhgfhgf.jpg

 

Mladićima su se obratili Mišo Lukenda, Matija Ricov i Ante Bilaver govoreći o važnosti autoriteta i muškoj ulozi u duhovnom životu obitelji, zaštiti te odgoju djece.

Uslijedilo je svjedočanstvo Ante Bilavera i nagovor na temu Ozdravljenje identiteta.

Treći dan

U nedjelju prijepodne upriličena su dva završna predavanja Miše Lukende. Prvo je govorio o Zdravom stavu prema Crkvi u današnjem vremenu, a zatim o Zdravom stavu prema autoritetima.

Nakon ručka svi su se sudionici uputili na misno slavlje u svetište Gospe Kondžilske u Komušinu gdje ih je dočekao i pozdravio župnik i čuvar svetišta preč. Boris Salapić.

 

kk4rewssfdd.jpg

 

Misno slavlje nedjelje Krštenja Gospodinova predvodio je fra Zvonko koji se u homiliji dotaknuo ljepote susreta s drugima, služenja i zajedništva. Potaknuo je sve da milost koju nose u sebi prelijevaju na okolinu u kojoj žive, da idu u svijet i u ljubavi svima šire Radosnu vijest.

 

fgghkuzz88oz.jpg

Nakon sv. mise svi su se u molitvi posvetili Mariji pred čudotvornom slikom Gospe Kondžilske.

Izvor: nedjelja.ba
Objavljeno: 11.01. 2024.

Program

00:05 Rubrika: Zaljubljeni zrakama ljubavi/ Phil Bosmans
00:15 Sveta Krunica (radosna)
01:00 Emisija: Marijaton/p. Mato Anić/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
04:00 Klanjanje križu/fra Velimir Bavrka/R
05:00 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš/R
05:30 Rubrika: Svetac dana i Imendan
06:00 Zvona + Anđeo Gospodnji
06:15 Nakane apostolata molitve + sveta krunica/slavna otajstva

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu