icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

U petak, 19. travnja, učenici i djelatnici Gimnazije Ljubuški, u pratnji trojice fratara, fra Franje Markića, fra Andrije Majića i fra Marka Bandića, hodočastili su organizirano u Međugorje. Na hodočašće je krenulo više od 250 učenika, te oko 20-ak djelatnika škole. Ispred Gimnazije su krenuli u 8 sati, a u Međugorje su stigli oko 11 sati. Nakon kratkog odmora, mladi hodočasnici su imali priliku pristupiti sakramentu ispovijedi, a nakon toga u 12 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. slavili su svetu misu koju je predslavio međugorski župni vikar fra Ivan Hrkać. Prije same svete mise sudionici hodočašća su s novinarima radiopostaje Mir Međugorje podijelili nekoliko dojmova, a više o samom hodočašću kazali su nam fra Franjo Markić i Leopold Mandić, ravnatelj Gimnazije Ljubuški.

jzgttzetre5545454zzzzzzz.jpg

Foto: Mateo Ivanković

„Evo već duže vrijeme planiramo jedno hodočašće s našom Gimnazijom. Prvotna ideja je bila da idu naši krizmanici. Budući da im ja predajem vjeronauk, na neki način sam htio da osjete taj molitveni dio, kako moliti, kako hodočastiti, da im mi fratri svojim primjerom pokažemo kako kroz molitvu i pjesmu sve prepreke u životu prijeći. Nas su na ovo hodočašće potaknuli većinom djeca, oni su govorili „Fratre, idemo nešto organizirati, idemo negdje otići“ i uvidio sam potrebu cijele gimnazije da to napravimo. Nedavno smo imali blagoslov škole naše Gimnazije, a to je učinio naš gvardijan fra Dario Dodig, te je već nekako bilo dogovoreno s ravnateljem da idu samo prvi razredi na hodočašće, i zove on mene u ured „Velečasni, nezgodno je nama organizirati da idu samo prvi razredi, idemo mi da ide cijela škola na ovo hodočašće“. Bogu hvala to se ispunilo i mi smo ovdje radosna srca došli. Sam Duh je progovorio kroz ravnatelja i vidio je i on sam potrebu koliko je važno doći i hodočastiti u naše drago Međugorje. Vidim da su djeca puna srca, da su radosna, da žele upravo osjetiti tu Gospinu blizinu. Ono što Gospa često govori u svojim porukama: Mir. To je njima jako potrebno. Danas se naši mladi, nažalost, s velikim poteškoćama, s raznim stvarima susreću i tu smo nekako i mi vjeroučitelji i profesori koji žele poduprijeti da se ne boje, da će uvijek biti poteškoća, ali da je uvijek Isus uskrsli s njima“, kazao je fra Franjo Markić, a ravnatelj Leopold Mandić je dodao:

 

hodocasce-gimazija-ljubuski34.jpg

 

„Danas smo tu na hodočašću u Međugorje s našim učenicima i s većinom profesora. Sama ideja se rodila na način da je fra Franjo, koji je inače vjeroučitelj, u razgovoru s učenicima došao do zaključka da bi učenici voljeli jedan dan hodočastiti prema Međugorju i onda smo to proširili na neku priču cijele škole. Ponuđeno je svim učenicima, oni su očito s oduševljenjem prihvatili i onda smo imali na nastavničkom vijeću pitanje da li profesori daju podršku tome i evo danas smo to realizirali. Svi smo došli tu živi i zdravi, došli smo bez ikakvih problema. Od otprilike 310 učenika, u Međugorje je stiglo oko 250 učenika, ostali koji nisu došli nisu mogli iz različitih razloga, kao što su zdravstveni razlozi. Dakle, došlo je oko 250 učenika, te oko 20-ak djelatnika škole. Program nam je takav da imamo svetu misu u 12 sati, učenici i djelatnici imaju priliku i za svetu ispovijed i nakon toga imamo kratko slobodno vrijeme, te slijedi povratak u Ljubuški“, kazao je ravnatelj Mandić, a svoje dojmove s nama su podijelili učenici Ante Bunoza i Matea Herceg:

 

hodocasce-gimazija-ljubuski6.jpg

 

„Danas sam hodočašće u Međugorje odlučio posvetiti svome bratu koji ima problema s autizmom i ostalim. Išao sam bos, nije mi bilo nikako teško, cijelo vrijeme sam razmišljao o njemu. Pošli smo oko 8 sati, a došli smo oko 11 sati. Kroz molitvu je sve nekako lakše išlo, tako da ću probati svake godine ići“, kazao je Ante, dok je Matea dodala:

 

hodocasce-gimazija-ljubuski5.jpg

 

„Jutros su se učenici iz naše škole uputili pješice u Međugorje na hodočašće, a inače idem u Međugorje nekoliko puta godišnje, ali ovaj put mi je bilo posebno lijepo s mojim kolegama iz škole. Osjećam veliku milost i mislim da nam je ovo na neko veće dobro i da će nam svima biti veliki blagoslov“, kazala je Matea. Nakon svete mise svim učenicima i djelatnicima obratio se humački gvardijan i župnik fra Dario Dodig, kazavši kako je njegovo srce ispunjeno i radosno kada je vidio toliki broj mladih hodočasnika.

Izvor: radio-medjugorje.com
Objavljeno: 24. 4. 2024.

Program

17:30 Božanski časoslov - Večernja
18:00 Misa - Katedrala Marije Majke Crkve Mostar
18:50 Vijesti Radio Vatikan
19:15 Otvoreni program: Blok glazbe po izboru
19:45 Rubrika: Priča iz dječje Biblije/Martina Zovko
20:00 Emisija: Pozvani na slobodu/Most Božje ljubavi
21:00 Obiteljska krunica
21:45 Božanski časosolov - Povečerje
22:00 Vijesti Radio Vatikan/R
22:30 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko/R
22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš/R
23:00 Najava noćnog programa

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu