icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

Proslavljen patron sjemenišne crkve Sv. Ćirila i Metoda

 

DSC 4294

Vrhbosansko bogoslovno sjemenište u Sarajevu proslavilo je na blagdan svetih slavenskih apostola Ćirila i Metoda u petak, 5. srpnja, svoj patron.

Euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi, koja se nalazi u sklopu zdanja Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa odnosno Katoličkog bogoslovnog fakulteta, predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić u koncelebraciji vojnog ordinarija u BiH mons. Tome Vukšića, apostolskog nuncija mons. Luigia Pezzuta, mons. Fuada Twala, patrijarha Jeruzalemskog te 30-ak svećenika.

Prije početka mise rektor sjemeništa preč. Josip Knežević je, pozdravivši nazočne na hrvatskom i talijanskom jeziku, naglasio da je završena još jedna godina svećeničke formacije u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu.

Kard. Puljić je potom pozdravio biskupe, svećenike, časne sestre i laike te istaknuo da se misa prikazuje kao zahvala za proteklu akademsku godinu te se zahvalio svim djelatnicima, dobročiniteljima i studentima koji su dali svoj doprinos da akademska godina i svećenička formacije bude što kvalitetnija.  Zamolio je i zagovor slavenskih apostola nad institucijom Vrhbosanskog  bogoslovnog sjemeništa.

Na početku propovijedi, koju je čitao vlč. Jakov Kainić, mons. Twal je izrazio duboko poštovanje i zahvalnost kard. Puljiću.

Blago Vama što imate takvog pastira s takvim srcem. Često smo se viđali u Rimu, ali mi je drago što mogu s njim slaviti misu ovdje. To je prigoda da se učvrsti zajedništvo između vaše vrhbosanske i naše jeruzalemske crkve. Nadam se da ću zajedno s vama još jednom moliti u Jordanu“, rekao je mons. Twal na početku ističući da su „naše dvije crkve slične“, a to je i prepoznao Sv. Ivan Pavao II. nazvavši Sarajevo „europskim Jeruzalemom“.

Na kraju se obratio nazočnim mladima ističući kako je odmor također vrijeme za razmišljanje i promišljanje. „Ljetni odmor ne smije oglušiti želju za svetošću jer Gospodin nije nikada na odmoru“, rekao je jeruzalemski patrijarh moleći zagovor slavenskih apostola.

Na kraju mise kardinal se zahvalio „dosadašnjoj ekipi odgojitelja“ u sjemeništu te poželio sreću i uspješan rad „novoj ekipi“. Izrazio je nadu da će se svi dobro odmoriti te sljedeću akademsku godinu započeti i dovršiti još kvalitetnije. Potaknuo je nazočne da im „praznici ne budu prazni“ nego da i na odmoru žive svoje zvanje.

Misno slavlje animirao je zbog bogoslova, a na nakon euharistije upriličen je zajednički objed.

Preuzeto: https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/bih/proslavljen-patron-sjemenisne-crkve-sv-cirila-i-metoda/

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17