icn2.png

» FM 89,4 MHz Mostar i okolica » FM 97,8 MHz Fojnica i Visoko » FM 98,9 MHz Banja Luka » FM 101,2 MHz Jajce » FM 103,3 MHz Sarajevo, Kreševo, Kiseljak, Travnik, N. Travnik i Vitez » FM 105,7 MHz Žepče, Maglaj i Zavidovići » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV » Pretplatnici Telemach

logo2

Intervju uoči mlade mise Adnana Petra Mihaela Jašarevića

66737089 1906749829424497 1925702093864173568 n
Nevjerovatna životna priča mladića iz mješovite obitelji, koji se krstio u protestantskoj zajednici, zatim stupio u puno jedinstvo s Katoličkom Crkvom i naposljetku biva zaređen za svećenika, bila je senzacija svih portala u Bosni i Hercegovini pa i šire.
Portal Nedjelja ba. donio jer priču o Adnanu Jašareviću, mladiću iz Sarajeva, koji se na svetkovinu sv. Petra i Pavla zaredio za katoličkog svećenika. Adnan je inače rođen 30. siječnja 1992. godine u Sarajevu, gdje je proveo cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu. Adnan potječe iz mješovite obitelji u kojoj se nije prakticirala vjera, ali je kroz svoju majku, kako kaže, više naginjao kršćanskom odgoju.

Piše: Dražen Janko, promotor RM u BiH

Danas, 13. srpnja Adnan ima mladu misu u rodnoj župi sv. Josipa na Marijin Dvoru. Inače župa Marijin Dvor je osnovana 1936., a tada je i otpočela gradnja crkve koja je završena 31. ožujka 1940. Do danas župnjani Marijin Dvora nisu nikada proslavili mladu misu u povijesti župe tako da je ovaj događaj dobiva još više na značaju.
Stoga smo odlučili napraviti intervju sa mladim mladomisnikom baš na njegov jedan od najznačajnijih dana u svećeničkom životu, kako bi osjetili svu energiju ali i radost vođenja prve sv. mise u životu.

Stoga Adnane,  kako se osjećate danas na ovaj, za vas poseban dan, ali i za sve župljane župe Marijin Dvor?

Pa osjećam se prije svega izuzetno radosno, i zahvaljujem Gospodinu, na ovome danu što je udijelijo mogućnost da sa svojim župljanima mogu proslaviti, prvu put svečano, misnu žrtvu, prikazati Bogu kao zahvalu, za celokupni svoj život, za sve moje dobročinitelje, za sve one koji su mi pomagali, ali ujedno da prinesem na oltar i one koji su me možda malje volili, jer i za njih sam dužan moliti.

Jeste li ikada u životu zamišljali ili barem željeli da se ostvari trenutak djeljenja blagoslova na sv. misli, odnosno jeste li mislili da će te biti svećenik od malih nogu?

Od malih nogu nisam mislio, kako sam naveo već za jedan intervju, ja sam od malena želio biti policajac, a nekad u srednjoj školi se to počelo mijenjati, kako osobe počnu sazrijevati i dublje promišljati, samoga sebe, svoj život. Zahvaljujem Gospodinu što je meni podijelio tu milost i snagu da mogu podijeliti mladomisnički blagoslov.

Kada ste osjetili svećenički poziv prvi put u životu da se odredite za katoličkog svećenika?

Nekada otprilike 2011. godine, bilo je svakako više faza, a možda kulminaciju je doživjelo kada sam ministrirao na izvanrednom obliku svete mise, takozvanoj Tridentskoj misi, kao i kada je sveti otac Benedikt XVI posjetio grad Zagreb, te sam tada imao malo pobliži susret, ne osobni ali se tada, možemo reći ono baš zaiskrilo oko moga poziva da postanem katolički svećenik.

Jeste li dobili ikakve preporuke župnika Olivera Jurišića, kako i na koji način da vaša prva sveta misa bude što posebnija?

Župnik je rekao da budem svoj, da budem ono što jesam, a ja ću upravo Gospodinu prepustiti ovaj dan, da će on upravo sve voditi kao i što je dosad vodio.

I za kraj, znate li gdje idete, odnosno koja vam je sljedeća destinacija, odnosno prva kao svećenika?

Prema dekretu Vrhbosanskog nadbiskupa imenovan sam župnim vikarom u župi sv. Obitelji na Kupresu.

Hvala Vam Adnane, puno sreće, zdravlja i obilje Božijeg blagoslova u budućem svećeničkom poslanju, sa željom da ne zaboravite kraj iz kojeg ste došli kao ni odgovornost za svoju matičnu župu i župljane.

Hvala vam na puno na lijepim riječima. I ja vama želim obilje Božijeg blagoslova, da vas sve prati Božji blagoslov po zagovoru Blažene Djevice Marije.

 

 

na danasnji

Duhovni kutak

Žito i kukolj rastu u meni, Gospodine. Želio bih ljubiti čitavim bićem, ali popustim i nadvlada me sebičnost. Želim služiti onima koji me okružuju, a opet tražim udobnost i pažnju za sebe. Pomozi mi spoznati samoga sebe, a osobito upoznati i voljeti Tebe. Amen.

Koji dio našeg programa najradije slušate?
Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

FGTAB.png

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
Program uživo: +387 33 260 260, +387 33 260 261 | Redakcija: +387 33 263 055 | Fax: +387 33 263 056

 

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E. Mostar 88000, BiH
Program uživo: +387 36 312 400 | Redakcija: +387 36 312 401

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17