icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

S Marijom kroz svibanj - živjeti s Bogom i za Boga

Većina nas vjerojatno još uvijek ne zna točno što je uzrok pandemiji korona virusa, ali zato jasno uviđamo i vidimo njezine strašne posljedice po ljudski život. Trpimo i njezine društvene učinke, a već osjećamo i njezin razorni utjecaj na gospodarstvo.

No, postavlja se pitanje kako se sve to odražava na naš duhovni život?

Piše: p. Mato Anić / Radio Marija

Usudim se reći da je vrijeme pandemije krona virusa velika prilika da se naučimo onom najvažnijem: živjeti s Bogom i za Boga. U vremenu koje dolazi, kod jednih će nestati površne vjere, dok će kod drugih vjera očvrsnuti. Svaka kriza je prilika da čvrstom vjerom prionemo uz Boga, pustimo Ga u svoj život i životni prostor. Jer, Njemu je tu jedino i mjesto.
U ovom vremenu imamo priliku shvatiti što je bitno u životu i na to bitno svesti sam život. Ako pandemija korona virusa potraje nekoliko godina, kako većina stručnjaka najavljuje, onda dobijamo dragocjeno vrijeme da Zemlja, a osobito ljudska stvorenja konačno priznaju svoga Tvorca.

Zato je ovo prilika da svijet uistinu više nikad ne bude kao što je bio, nego puno bolji. Napokon, Božji! Novi svijet. Stoga, ne gubimo vrijeme:

Obratimo se! Zemlja pripada Bogu - vratimo mu je. Mi smo Njegovi, od Njega stvoreni i otkupljeni. Počnimo živjeti s Njime. Svaki dan i zauvijek. Nikad više kao prije. Tako ćemo i sebi vratiti izgubljenu slobodu, radost i budućnost. S Isusom i u Isusu!

Ne bojte se! Samo je jedno potrebno – naučiti drugovati s Isusom. Izolacija, odnosno pustinja je vrijeme kad se upravo to uči. Budimo dobri učenici. Već kroz nekoliko mjeseci možda ćemo Boga slaviti u sportskim dvoranama i na stadionima, umjesto u malim crkvama. Svi! I tako će cijela Zemlja postati jedan veliki Oltar s kojeg će se prinositi Bogu pjesma hvale i slave!

Učimo se pouzdanju s Marijom i od Marije! Osobito u ovom Gospinu mjesecu – svibnju. Sotona nas danas muči sumnjom u Božju prisutnost i dobrotu, tlači nas malodušnošću kako bi nas zaustavio na putu potpunog povjerenja u Boga i Mariju. Pobijedimo ga čvrstim pouzdanjem! Nismo u vremenu kazne, nego u pustinji kroz koju nas Bog vodi u Obećanu zemlju! A nigdje kao u pustinji Izrael nije doživio tako snažno Boga. Neki će otpasti, a drugi će se preporoditi u vjeri u Božju providnost! Vidjet će očita Božja djela! Budimo i mi među njima.

Molimo! S nama možete moliti u ritmu dana: osim časoslova, svaki dan molimo svetu krunicu u 9 sati ujutro, u 16.15 i 21 sat.

Dođite poklonimo se! Svaku večer od ponedjeljka do petka - od 20 do 20.30 sati izlažemo Presveti Oltarski sakrament. Zajedno s vama klanjat ćemo se Isusu. Ako već vi ne možete u crkvu, Isus će doći k vama iz crkve. Doći će jer vas ljubi. I ne može bez vas. Mi bez njega i nekako, ali On bez nas ne može nikako.

I ljubimo! Ne zatvarajmo se u sebe. Ne mislimo samo na sebe. Život umire kad se živi samo za sebe. Otvorimo se! Primijetimo svog bližnjeg i koračajmo zajedno u solidarnosti.

Pođimo zajedno s Marijom na valovima Radio Marije. Ona nam je zato darovana!

Vaš Radio Marija

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17